
För lite mer än 20 år sedan lämnade Kirsten Holm de trygga etablerade hotellbarerna för att som en av de första bartenderna i Norden öppna sin egen, helt fristående, cocktailbar. Till Kirstens lilla hörn kommer man för att suga in ett stycke cocktailhistoria men även för att titta i hennes champagne-meny. En handskriven journal över hennes champagne-tillgångar, och vilken fantastisk lista det är!
Bästa tiden att besöka? När man vill suga in lite dansk cocktailhistoria i en av nordens äldsta cocktailinstitutioner.
Ved Stranden 20
För lite mer än 20 år sedan lämnade Kirsten Holm de trygga etablerade hotellbarerna för att som en av de första bartenderna i Norden öppna sin egen, helt fristående, cocktailbar. Till Kirstens lilla hörn kommer man för att suga in ett stycke cocktailhistoria men även för att titta i hennes champagne-meny. En handskriven journal över hennes champagne-tillgångar, och vilken fantastisk lista det är!
Bästa tiden att besöka? När man vill suga in lite dansk cocktailhistoria i en av nordens äldsta cocktailinstitutioner.
Ved Stranden 20

Foodtech-bolaget Re:meat i Malmö satsar på odlat kött och siktar på att bli först i Skandinavien. Genom att ”brygga” kött från celler i stora tankar hoppas de kunna erbjuda hållbara alternativ till traditionellt kött. – Fixar vi inte maten, fixar vi inte klimatet, säger bolagets medgrundare och kommersiella chef Gittan Schiöld till DI Digital. Bolaget har bland annat samarbetat med Ica och fått stöd från Vinnova. Till 2027 planeras en pilotanläggning i Skåne, och samma år väntas de första produkterna nå marknaden.

Foodtech-bolaget Re:meat i Malmö satsar på odlat kött och siktar på att bli först i Skandinavien. Genom att ”brygga” kött från celler i stora tankar hoppas de kunna erbjuda hållbara alternativ till traditionellt kött. – Fixar vi inte maten, fixar vi inte klimatet, säger bolagets medgrundare och kommersiella chef Gittan Schiöld till DI Digital. Bolaget har bland annat samarbetat med Ica och fått stöd från Vinnova. Till 2027 planeras en pilotanläggning i Skåne, och samma år väntas de första produkterna nå marknaden.

Foodtech-bolaget Re:meat i Malmö satsar på odlat kött och siktar på att bli först i Skandinavien. Genom att ”brygga” kött från celler i stora tankar hoppas de kunna erbjuda hållbara alternativ till traditionellt kött. – Fixar vi inte maten, fixar vi inte klimatet, säger bolagets medgrundare och kommersiella chef Gittan Schiöld till DI Digital. Bolaget har bland annat samarbetat med Ica och fått stöd från Vinnova. Till 2027 planeras en pilotanläggning i Skåne, och samma år väntas de första produkterna nå marknaden.

Pressad anka är en komplex maträtt som serveras på bland annat restaurangen Tour d’Argent i Paris. Efter att ankan trancherats pressar man benresterna tillsammans med blod och benmärg till såsen som serveras till.

Pressad anka är en komplex maträtt som serveras på bland annat restaurangen Tour d’Argent i Paris. Efter att ankan trancherats pressar man benresterna tillsammans med blod och benmärg till såsen som serveras till.

Pressad anka är en komplex maträtt som serveras på bland annat restaurangen Tour d’Argent i Paris. Efter att ankan trancherats pressar man benresterna tillsammans med blod och benmärg till såsen som serveras till.

I Östra Ramlösa, ungefär en halv mil från centrala Helsingborg, planeras bygget av ett helt nytt sjukhusområde. En ny detaljplan för det nya akutsjukhuset som bedöms bli på cirka 200 000 kvadratmeter har antagits av kommunfullmäktige. Helsingborgs stad planerar samtidigt för att bygga helt ny stadsdel i samma område som fullt utbyggt ska ha skola, förskolor, idrottshall och omkring 3 000 nya bostäder. Det nya sjukhuset kan stå färdigt 2035 om allt går enligt plan.

I Östra Ramlösa, ungefär en halv mil från centrala Helsingborg, planeras bygget av ett helt nytt sjukhusområde. En ny detaljplan för det nya akutsjukhuset som bedöms bli på cirka 200 000 kvadratmeter har antagits av kommunfullmäktige. Helsingborgs stad planerar samtidigt för att bygga helt ny stadsdel i samma område som fullt utbyggt ska ha skola, förskolor, idrottshall och omkring 3 000 nya bostäder. Det nya sjukhuset kan stå färdigt 2035 om allt går enligt plan.

I Östra Ramlösa, ungefär en halv mil från centrala Helsingborg, planeras bygget av ett helt nytt sjukhusområde. En ny detaljplan för det nya akutsjukhuset som bedöms bli på cirka 200 000 kvadratmeter har antagits av kommunfullmäktige. Helsingborgs stad planerar samtidigt för att bygga helt ny stadsdel i samma område som fullt utbyggt ska ha skola, förskolor, idrottshall och omkring 3 000 nya bostäder. Det nya sjukhuset kan stå färdigt 2035 om allt går enligt plan.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö