1982 köpte Behcet Yuksel en pizzeria i Högsbohöjd, vilken skulle bli startskottet för kedjan I Love Pizza.
– När han tog över en pizzeria till ville vi bröder göra något roligt av den. Så vi startade I Love Pizza 2010, berättar sonen Jonny Yuksel.
I dag har familjen tio restauranger, i huvudsak i Göteborg men även i Kungsbacka, Mölnlycke och Kungälv samt en på Gotland. Det senaste tillskottet öppnas i Nya Hovås i mitten av december.
– Den är en klassisk pizzeria, som alla våra ställen. Vi jobbar med bra råvaror i en trevlig miljö och har även kebab och sallader, summerar Jonny Yuksel.
1982 köpte Behcet Yuksel en pizzeria i Högsbohöjd, vilken skulle bli startskottet för kedjan I Love Pizza.
– När han tog över en pizzeria till ville vi bröder göra något roligt av den. Så vi startade I Love Pizza 2010, berättar sonen Jonny Yuksel.
I dag har familjen tio restauranger, i huvudsak i Göteborg men även i Kungsbacka, Mölnlycke och Kungälv samt en på Gotland. Det senaste tillskottet öppnas i Nya Hovås i mitten av december.
– Den är en klassisk pizzeria, som alla våra ställen. Vi jobbar med bra råvaror i en trevlig miljö och har även kebab och sallader, summerar Jonny Yuksel.
Det danska bioteknikföretaget 21st.BIO håller på att bygga en pilotanläggning i Søborg utanför Köpenhamn för att tillverka mjölkprotein utan att använda kor. Genom precisionsfermentering, där mikroorganismer producerar protein, är målet att minska klimatpåverkan och markanvändning jämfört med traditionell mjölkproduktion. – Vi kan producera tio gånger mer på samma yta, utan utsläpp av kväve eller metangas, säger medgrundaren Thomas G Schmidt till Berlingske. 21st.BIO ägs till stor del av Novo Holdings och Novonesis, som även bidrar med mikroorganismer för framställningen.
Det danska bioteknikföretaget 21st.BIO håller på att bygga en pilotanläggning i Søborg utanför Köpenhamn för att tillverka mjölkprotein utan att använda kor. Genom precisionsfermentering, där mikroorganismer producerar protein, är målet att minska klimatpåverkan och markanvändning jämfört med traditionell mjölkproduktion. – Vi kan producera tio gånger mer på samma yta, utan utsläpp av kväve eller metangas, säger medgrundaren Thomas G Schmidt till Berlingske. 21st.BIO ägs till stor del av Novo Holdings och Novonesis, som även bidrar med mikroorganismer för framställningen.
Det danska bioteknikföretaget 21st.BIO håller på att bygga en pilotanläggning i Søborg utanför Köpenhamn för att tillverka mjölkprotein utan att använda kor. Genom precisionsfermentering, där mikroorganismer producerar protein, är målet att minska klimatpåverkan och markanvändning jämfört med traditionell mjölkproduktion. – Vi kan producera tio gånger mer på samma yta, utan utsläpp av kväve eller metangas, säger medgrundaren Thomas G Schmidt till Berlingske. 21st.BIO ägs till stor del av Novo Holdings och Novonesis, som även bidrar med mikroorganismer för framställningen.
De kostar inte en miljard dollar, men de är sanslöst dyra. Berco’s BDP är popcorn i kola med bland annat salt från Læsø här i Öresund och är pyntade med bladguld. Man kan köpa dem för $5 styck, eller i 6,5 gallon (25 liter) burk för $2 500. Plus frakt.
De kostar inte en miljard dollar, men de är sanslöst dyra. Berco’s BDP är popcorn i kola med bland annat salt från Læsø här i Öresund och är pyntade med bladguld. Man kan köpa dem för $5 styck, eller i 6,5 gallon (25 liter) burk för $2 500. Plus frakt.
De kostar inte en miljard dollar, men de är sanslöst dyra. Berco’s BDP är popcorn i kola med bland annat salt från Læsø här i Öresund och är pyntade med bladguld. Man kan köpa dem för $5 styck, eller i 6,5 gallon (25 liter) burk för $2 500. Plus frakt.
I Texas är allting BIG! Så även pepparkakshusen. Rekordhuset byggdes av Texas A&M Traditions Club av över 800 kilo smör, 7 200 ägg, 3,2 ton mjöl och 1,3 ton farinsocker. Råvarorna når upp till omkring 36 miljoner kalorier.
I Texas är allting BIG! Så även pepparkakshusen. Rekordhuset byggdes av Texas A&M Traditions Club av över 800 kilo smör, 7 200 ägg, 3,2 ton mjöl och 1,3 ton farinsocker. Råvarorna når upp till omkring 36 miljoner kalorier.
I Texas är allting BIG! Så även pepparkakshusen. Rekordhuset byggdes av Texas A&M Traditions Club av över 800 kilo smör, 7 200 ägg, 3,2 ton mjöl och 1,3 ton farinsocker. Råvarorna når upp till omkring 36 miljoner kalorier.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö