Humlestaden växer fram i Högsbo

Byggnytt
December 2023
Humlestaden växer fram i Högsbo

Fakta

Vad Ny stadsdel med 3 000 bostäder, lokaler, skolor och butiker

Var Sydvästra delen av Högsbo industriområde

Status Byggstart planerad till 2025, första inflyttning under 2027

I den sydvästra delen av Högsbo industriområde planeras en ny stadsdel med 3 000 bostäder i en blandning av hyres- och bostadsrätter. Dessutom ska det enligt planerna bli lokaler, skola, förskola, butiker och service.
 Humlestaden, som projektet heter, växer fram på det som var bryggeriet Pripps industriområde, ett område på cirka 155 000 kvadratmeter som ligger i anslutning till naturreservatet Änggårdsbergen.
 Planerad byggstart av Humlestaden är 2025 och första inflyttning sker under 2027.

I den sydvästra delen av Högsbo industriområde planeras en ny stadsdel med 3 000 bostäder i en blandning av hyres- och bostadsrätter. Dessutom ska det enligt planerna bli lokaler, skola, förskola, butiker och service.
 Humlestaden, som projektet heter, växer fram på det som var bryggeriet Pripps industriområde, ett område på cirka 155 000 kvadratmeter som ligger i anslutning till naturreservatet Änggårdsbergen.
 Planerad byggstart av Humlestaden är 2025 och första inflyttning sker under 2027.

No items found.
No items found.
Dela artiklen

https://www.galoreweekend.se/artikel/humlestaden-vaxer-fram-i-hogsbo

Fler artiklar

Läs
Papardelle con guancia di maiale
Mat & Dryck
Juni 2023

Papardelle con guancia di maiale

Leon Bergström, köksmästare på Bar Robusta, är statsvetaren som blev kock, och flyttade från Grekland till Sverige för cirka tio år sen. Han har också hunnit arbeta bland annat på Sjöbaren och St. Jörgens i Göteborg. Här visar Leon hur man lagar en klassisk italiensk ragu med en twist.

Papardelle con guancia di maiale
Mat & Dryck
Juni 2023

Papardelle con guancia di maiale

Leon Bergström, köksmästare på Bar Robusta, är statsvetaren som blev kock, och flyttade från Grekland till Sverige för cirka tio år sen. Han har också hunnit arbeta bland annat på Sjöbaren och St. Jörgens i Göteborg. Här visar Leon hur man lagar en klassisk italiensk ragu med en twist.

Papardelle con guancia di maiale
Mat & Dryck
Juni 2023

Papardelle con guancia di maiale

Leon Bergström, köksmästare på Bar Robusta, är statsvetaren som blev kock, och flyttade från Grekland till Sverige för cirka tio år sen. Han har också hunnit arbeta bland annat på Sjöbaren och St. Jörgens i Göteborg. Här visar Leon hur man lagar en klassisk italiensk ragu med en twist.

Papardelle con guancia di maiale
Mat & Dryck
Juni 2023

Papardelle con guancia di maiale

Leon Bergström, köksmästare på Bar Robusta, är statsvetaren som blev kock, och flyttade från Grekland till Sverige för cirka tio år sen. Han har också hunnit arbeta bland annat på Sjöbaren och St. Jörgens i Göteborg. Här visar Leon hur man lagar en klassisk italiensk ragu med en twist.

Läs
Smör
Mat & Dryck
Maj 2023

Smör

Smör är en mejeriprodukt som består av kärnad grädde och ibland salt. Smör är i fast form vid rumstemperatur men smälter till en tunn gulaktig vätska vid 32 - 35 °C. Smör har funnits så länge människan har hållit husdjur. Det tros härstamma från inre Asien. I dikter från Indien berättas att smöret används som läkemedel både in- och utvärtes. I Sverige kunde man på 1200-talet till och med betala sin kyrkoskatt med smör. När man hettar upp smör avdunstar vattnet och proteinerna lägger sig på botten. Om proteinerna silas bort får man klarat eller skirat smör, en ren smörolja, som även kallas Ghee. Detta har naturlig smörsmak. Ett annat sätt att få mer nötig smak är att bryna det. Då får man det som fransmännen kallar beurre noisette.

Smör
Mat & Dryck
Maj 2023

Smör

Smör är en mejeriprodukt som består av kärnad grädde och ibland salt. Smör är i fast form vid rumstemperatur men smälter till en tunn gulaktig vätska vid 32 - 35 °C. Smör har funnits så länge människan har hållit husdjur. Det tros härstamma från inre Asien. I dikter från Indien berättas att smöret används som läkemedel både in- och utvärtes. I Sverige kunde man på 1200-talet till och med betala sin kyrkoskatt med smör. När man hettar upp smör avdunstar vattnet och proteinerna lägger sig på botten. Om proteinerna silas bort får man klarat eller skirat smör, en ren smörolja, som även kallas Ghee. Detta har naturlig smörsmak. Ett annat sätt att få mer nötig smak är att bryna det. Då får man det som fransmännen kallar beurre noisette.

Smör
Mat & Dryck
Maj 2023

Smör

Smör är en mejeriprodukt som består av kärnad grädde och ibland salt. Smör är i fast form vid rumstemperatur men smälter till en tunn gulaktig vätska vid 32 - 35 °C. Smör har funnits så länge människan har hållit husdjur. Det tros härstamma från inre Asien. I dikter från Indien berättas att smöret används som läkemedel både in- och utvärtes. I Sverige kunde man på 1200-talet till och med betala sin kyrkoskatt med smör. När man hettar upp smör avdunstar vattnet och proteinerna lägger sig på botten. Om proteinerna silas bort får man klarat eller skirat smör, en ren smörolja, som även kallas Ghee. Detta har naturlig smörsmak. Ett annat sätt att få mer nötig smak är att bryna det. Då får man det som fransmännen kallar beurre noisette.

Smör
Mat & Dryck
Maj 2023

Smör

Smör är en mejeriprodukt som består av kärnad grädde och ibland salt. Smör är i fast form vid rumstemperatur men smälter till en tunn gulaktig vätska vid 32 - 35 °C. Smör har funnits så länge människan har hållit husdjur. Det tros härstamma från inre Asien. I dikter från Indien berättas att smöret används som läkemedel både in- och utvärtes. I Sverige kunde man på 1200-talet till och med betala sin kyrkoskatt med smör. När man hettar upp smör avdunstar vattnet och proteinerna lägger sig på botten. Om proteinerna silas bort får man klarat eller skirat smör, en ren smörolja, som även kallas Ghee. Detta har naturlig smörsmak. Ett annat sätt att få mer nötig smak är att bryna det. Då får man det som fransmännen kallar beurre noisette.

Läs
Råbiff med brynt smörkräm och friterad lök
Mat & Dryck
Maj 2023

Råbiff med brynt smörkräm och friterad lök

Daniel Pembert har vunnit VM-guld i Luxemburg med Skåne Kulinar, varit semifinalist i Årets kock 2005 och var Årets Souse-vide kock 2015. Han driver restaurangerna Lokal 17, Studio 15, Alnarp 9, Vinbar 17 och Pembert & Co på Jägersro. Här visar Daniel hur man lagar Lokal 17s råbiff hemma.

Råbiff med brynt smörkräm och friterad lök
Mat & Dryck
Maj 2023

Råbiff med brynt smörkräm och friterad lök

Daniel Pembert har vunnit VM-guld i Luxemburg med Skåne Kulinar, varit semifinalist i Årets kock 2005 och var Årets Souse-vide kock 2015. Han driver restaurangerna Lokal 17, Studio 15, Alnarp 9, Vinbar 17 och Pembert & Co på Jägersro. Här visar Daniel hur man lagar Lokal 17s råbiff hemma.

Råbiff med brynt smörkräm och friterad lök
Mat & Dryck
Maj 2023

Råbiff med brynt smörkräm och friterad lök

Daniel Pembert har vunnit VM-guld i Luxemburg med Skåne Kulinar, varit semifinalist i Årets kock 2005 och var Årets Souse-vide kock 2015. Han driver restaurangerna Lokal 17, Studio 15, Alnarp 9, Vinbar 17 och Pembert & Co på Jägersro. Här visar Daniel hur man lagar Lokal 17s råbiff hemma.

Råbiff med brynt smörkräm och friterad lök
Mat & Dryck
Maj 2023

Råbiff med brynt smörkräm och friterad lök

Daniel Pembert har vunnit VM-guld i Luxemburg med Skåne Kulinar, varit semifinalist i Årets kock 2005 och var Årets Souse-vide kock 2015. Han driver restaurangerna Lokal 17, Studio 15, Alnarp 9, Vinbar 17 och Pembert & Co på Jägersro. Här visar Daniel hur man lagar Lokal 17s råbiff hemma.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.