Det är mycket som händer kring Järntorget. Snart slår Clarion Hotel Draken upp portarna, en 110 meter hög byggnad med 34 våningar.
– Det känns underbart! Jag har bara väntat och det är fantastiskt att äntligen kunna öppna, säger hotellets marknadschef Niclas Brage Joxelius.
Förutom 474 rum rymmer fastigheten bland annat en takbar, tre restauranger, en fest- och konferensvåning samt en nybyggd mindre biosalong. Framöver öppnas även ett spa. Projektet är en del av nya Masthuggskajen, som ska bli ett fartfyllt område med butiker, bostäder och restauranger.
– Jag som är född och uppvuxen här i Göteborg får gåshud av att se takåsarna i min egen stad uppifrån Brasserie Draken. Avenyn i all ära, men detta är det riktiga hjärtat av Göteborg. Det är här man vill vara. Här kan du vara den du är och alla är välkomna till Draken, fastslår Niclas Brage Joxelius.
Hotel Draken började byggas för fyra år sedan och är ett samarbete mellan Folkets Hus, Balder och Strawberry Hotel Draken. Det öppnar 1 oktober.
Det är mycket som händer kring Järntorget. Snart slår Clarion Hotel Draken upp portarna, en 110 meter hög byggnad med 34 våningar.
– Det känns underbart! Jag har bara väntat och det är fantastiskt att äntligen kunna öppna, säger hotellets marknadschef Niclas Brage Joxelius.
Förutom 474 rum rymmer fastigheten bland annat en takbar, tre restauranger, en fest- och konferensvåning samt en nybyggd mindre biosalong. Framöver öppnas även ett spa. Projektet är en del av nya Masthuggskajen, som ska bli ett fartfyllt område med butiker, bostäder och restauranger.
– Jag som är född och uppvuxen här i Göteborg får gåshud av att se takåsarna i min egen stad uppifrån Brasserie Draken. Avenyn i all ära, men detta är det riktiga hjärtat av Göteborg. Det är här man vill vara. Här kan du vara den du är och alla är välkomna till Draken, fastslår Niclas Brage Joxelius.
Hotel Draken började byggas för fyra år sedan och är ett samarbete mellan Folkets Hus, Balder och Strawberry Hotel Draken. Det öppnar 1 oktober.
Swedish Logistic Property, SLP, har förvärvat två fastigheter i Helsingborg och Malmö. Fastighetsvärdet uppgår till 317 miljoner kronor. Båda fastigheterna är fullt uthyrda och ska framöver utrustas med solceller och miljöcertifieras, säger SLP:s vd Tommy Åstrand. Lokalen i Malmö hyrs av Isadora med ett 10-årigt hyresavtal. Fastigheten i Helsingborg hyrs av Sydfrys, som ingår i Temcon-gruppen, med ett 15-årigt hyresavtal. Säljare i affären är Evolv.
Swedish Logistic Property, SLP, har förvärvat två fastigheter i Helsingborg och Malmö. Fastighetsvärdet uppgår till 317 miljoner kronor. Båda fastigheterna är fullt uthyrda och ska framöver utrustas med solceller och miljöcertifieras, säger SLP:s vd Tommy Åstrand. Lokalen i Malmö hyrs av Isadora med ett 10-årigt hyresavtal. Fastigheten i Helsingborg hyrs av Sydfrys, som ingår i Temcon-gruppen, med ett 15-årigt hyresavtal. Säljare i affären är Evolv.
Swedish Logistic Property, SLP, har förvärvat två fastigheter i Helsingborg och Malmö. Fastighetsvärdet uppgår till 317 miljoner kronor. Båda fastigheterna är fullt uthyrda och ska framöver utrustas med solceller och miljöcertifieras, säger SLP:s vd Tommy Åstrand. Lokalen i Malmö hyrs av Isadora med ett 10-årigt hyresavtal. Fastigheten i Helsingborg hyrs av Sydfrys, som ingår i Temcon-gruppen, med ett 15-årigt hyresavtal. Säljare i affären är Evolv.
Förra året öppnade den Napolitanska pizzerian L’Acquafarina på Djupadal. Nu, ett år senare, expanderar de och drar igång ännu en restaurang, denna gång i Limhamns sjöstad med adress Geijersgatan. Ägarna Johan Guttman och Sido Bekchar säger att konceptet är enkelt: Napolitansk pizza med ett glas vin eller öl till maten. De har också skapat en delidisk som nu kommer finnas på båda restaurangerna. Lite längre fram kommer även lunch serveras.
Förra året öppnade den Napolitanska pizzerian L’Acquafarina på Djupadal. Nu, ett år senare, expanderar de och drar igång ännu en restaurang, denna gång i Limhamns sjöstad med adress Geijersgatan. Ägarna Johan Guttman och Sido Bekchar säger att konceptet är enkelt: Napolitansk pizza med ett glas vin eller öl till maten. De har också skapat en delidisk som nu kommer finnas på båda restaurangerna. Lite längre fram kommer även lunch serveras.
Förra året öppnade den Napolitanska pizzerian L’Acquafarina på Djupadal. Nu, ett år senare, expanderar de och drar igång ännu en restaurang, denna gång i Limhamns sjöstad med adress Geijersgatan. Ägarna Johan Guttman och Sido Bekchar säger att konceptet är enkelt: Napolitansk pizza med ett glas vin eller öl till maten. De har också skapat en delidisk som nu kommer finnas på båda restaurangerna. Lite längre fram kommer även lunch serveras.
I Ramlösa söder om Helsingborg byggs en ny stor anläggning för lager och logistik. Projektet omfattar två hallbyggnader med tillhörande kontor. Den mindre av de båda byggnaderna ska bli tolv meter hög och med en yta på 16 000 kvadratmeter. Den större delen kommer att omfatta 40 000 kvadratmeter där omkring halva ytan har en takhöjd på 25 meter. Projektet väntas dra igång vid årskiftet.
I Ramlösa söder om Helsingborg byggs en ny stor anläggning för lager och logistik. Projektet omfattar två hallbyggnader med tillhörande kontor. Den mindre av de båda byggnaderna ska bli tolv meter hög och med en yta på 16 000 kvadratmeter. Den större delen kommer att omfatta 40 000 kvadratmeter där omkring halva ytan har en takhöjd på 25 meter. Projektet väntas dra igång vid årskiftet.
I Ramlösa söder om Helsingborg byggs en ny stor anläggning för lager och logistik. Projektet omfattar två hallbyggnader med tillhörande kontor. Den mindre av de båda byggnaderna ska bli tolv meter hög och med en yta på 16 000 kvadratmeter. Den större delen kommer att omfatta 40 000 kvadratmeter där omkring halva ytan har en takhöjd på 25 meter. Projektet väntas dra igång vid årskiftet.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö