
Det är mycket som händer kring Järntorget. Snart slår Clarion Hotel Draken upp portarna, en 110 meter hög byggnad med 34 våningar.
– Det känns underbart! Jag har bara väntat och det är fantastiskt att äntligen kunna öppna, säger hotellets marknadschef Niclas Brage Joxelius.
Förutom 474 rum rymmer fastigheten bland annat en takbar, tre restauranger, en fest- och konferensvåning samt en nybyggd mindre biosalong. Framöver öppnas även ett spa. Projektet är en del av nya Masthuggskajen, som ska bli ett fartfyllt område med butiker, bostäder och restauranger.
– Jag som är född och uppvuxen här i Göteborg får gåshud av att se takåsarna i min egen stad uppifrån Brasserie Draken. Avenyn i all ära, men detta är det riktiga hjärtat av Göteborg. Det är här man vill vara. Här kan du vara den du är och alla är välkomna till Draken, fastslår Niclas Brage Joxelius.
Hotel Draken började byggas för fyra år sedan och är ett samarbete mellan Folkets Hus, Balder och Strawberry Hotel Draken. Det öppnar 1 oktober.
Det är mycket som händer kring Järntorget. Snart slår Clarion Hotel Draken upp portarna, en 110 meter hög byggnad med 34 våningar.
– Det känns underbart! Jag har bara väntat och det är fantastiskt att äntligen kunna öppna, säger hotellets marknadschef Niclas Brage Joxelius.
Förutom 474 rum rymmer fastigheten bland annat en takbar, tre restauranger, en fest- och konferensvåning samt en nybyggd mindre biosalong. Framöver öppnas även ett spa. Projektet är en del av nya Masthuggskajen, som ska bli ett fartfyllt område med butiker, bostäder och restauranger.
– Jag som är född och uppvuxen här i Göteborg får gåshud av att se takåsarna i min egen stad uppifrån Brasserie Draken. Avenyn i all ära, men detta är det riktiga hjärtat av Göteborg. Det är här man vill vara. Här kan du vara den du är och alla är välkomna till Draken, fastslår Niclas Brage Joxelius.
Hotel Draken började byggas för fyra år sedan och är ett samarbete mellan Folkets Hus, Balder och Strawberry Hotel Draken. Det öppnar 1 oktober.

På Grandjeans Gård från 1853 ligger en historisk andakt och vilar över rummen och här möts du av en otroligt vacker inredning. Anton är verkligen en pärla i huvudstaden som bjuder på en mycket omtyckt kulinarisk upplevelse av modern och klassisk gastronomi med danska råvaror - som jungfruhummer och dansk tartar, terrin på kyckling och klassisk ”Köbenhavner”. Modernt, avskalat och lovordat för både mat, service och atmosfär. Store Strandstræde 3

På Grandjeans Gård från 1853 ligger en historisk andakt och vilar över rummen och här möts du av en otroligt vacker inredning. Anton är verkligen en pärla i huvudstaden som bjuder på en mycket omtyckt kulinarisk upplevelse av modern och klassisk gastronomi med danska råvaror - som jungfruhummer och dansk tartar, terrin på kyckling och klassisk ”Köbenhavner”. Modernt, avskalat och lovordat för både mat, service och atmosfär. Store Strandstræde 3

På Grandjeans Gård från 1853 ligger en historisk andakt och vilar över rummen och här möts du av en otroligt vacker inredning. Anton är verkligen en pärla i huvudstaden som bjuder på en mycket omtyckt kulinarisk upplevelse av modern och klassisk gastronomi med danska råvaror - som jungfruhummer och dansk tartar, terrin på kyckling och klassisk ”Köbenhavner”. Modernt, avskalat och lovordat för både mat, service och atmosfär. Store Strandstræde 3

Den vanligaste frågan jag får är var man ska äta brunch. Åk till Köpenhamn och åk till Carlsberg Byen säger jag för där kan du inmundiga klassiska brunchrätter på detta ställe där menyn är inspirerad av Australiens frukosttraditioner och blandar hälsosamma färgfulla tallrikar, hemgjord vegansk kokosyoghurt med sötpotatispannkakor på höjden med rabarbersirap och självklart Eggs Benedict. Det är snyggt trendigt och färgrikt. Ny Carlsberg Vej 40

Den vanligaste frågan jag får är var man ska äta brunch. Åk till Köpenhamn och åk till Carlsberg Byen säger jag för där kan du inmundiga klassiska brunchrätter på detta ställe där menyn är inspirerad av Australiens frukosttraditioner och blandar hälsosamma färgfulla tallrikar, hemgjord vegansk kokosyoghurt med sötpotatispannkakor på höjden med rabarbersirap och självklart Eggs Benedict. Det är snyggt trendigt och färgrikt. Ny Carlsberg Vej 40

Den vanligaste frågan jag får är var man ska äta brunch. Åk till Köpenhamn och åk till Carlsberg Byen säger jag för där kan du inmundiga klassiska brunchrätter på detta ställe där menyn är inspirerad av Australiens frukosttraditioner och blandar hälsosamma färgfulla tallrikar, hemgjord vegansk kokosyoghurt med sötpotatispannkakor på höjden med rabarbersirap och självklart Eggs Benedict. Det är snyggt trendigt och färgrikt. Ny Carlsberg Vej 40

Jag kan ingenting om motorsport. Eller kampsport. All annan sport kan jag! Okej, kanske inte hästsport heller. Eller Dart. Och när jag tänker efter så kan jag faktiskt lite om Formel 1 numera. Så den inledande meningen stämmer alltså inte. Var vänlig bortse från den. Anledningen att jag numera kan en del Formel 1 är samma som för väldigt många andra. Jag har sett Drive To Survive. Netflix succéserie där man får följa de tuffa förarna, de ännu tuffare stallcheferna och hela Formel 1 cirkusen bakom kulisserna. Säsong sex kom i början av året och på två dagar var de tio timslånga avsnitten binchade.

Jag kan ingenting om motorsport. Eller kampsport. All annan sport kan jag! Okej, kanske inte hästsport heller. Eller Dart. Och när jag tänker efter så kan jag faktiskt lite om Formel 1 numera. Så den inledande meningen stämmer alltså inte. Var vänlig bortse från den. Anledningen att jag numera kan en del Formel 1 är samma som för väldigt många andra. Jag har sett Drive To Survive. Netflix succéserie där man får följa de tuffa förarna, de ännu tuffare stallcheferna och hela Formel 1 cirkusen bakom kulisserna. Säsong sex kom i början av året och på två dagar var de tio timslånga avsnitten binchade.

Jag kan ingenting om motorsport. Eller kampsport. All annan sport kan jag! Okej, kanske inte hästsport heller. Eller Dart. Och när jag tänker efter så kan jag faktiskt lite om Formel 1 numera. Så den inledande meningen stämmer alltså inte. Var vänlig bortse från den. Anledningen att jag numera kan en del Formel 1 är samma som för väldigt många andra. Jag har sett Drive To Survive. Netflix succéserie där man får följa de tuffa förarna, de ännu tuffare stallcheferna och hela Formel 1 cirkusen bakom kulisserna. Säsong sex kom i början av året och på två dagar var de tio timslånga avsnitten binchade.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö