Det är mycket som händer kring Järntorget. Snart slår Clarion Hotel Draken upp portarna, en 110 meter hög byggnad med 34 våningar.
– Det känns underbart! Jag har bara väntat och det är fantastiskt att äntligen kunna öppna, säger hotellets marknadschef Niclas Brage Joxelius.
Förutom 474 rum rymmer fastigheten bland annat en takbar, tre restauranger, en fest- och konferensvåning samt en nybyggd mindre biosalong. Framöver öppnas även ett spa. Projektet är en del av nya Masthuggskajen, som ska bli ett fartfyllt område med butiker, bostäder och restauranger.
– Jag som är född och uppvuxen här i Göteborg får gåshud av att se takåsarna i min egen stad uppifrån Brasserie Draken. Avenyn i all ära, men detta är det riktiga hjärtat av Göteborg. Det är här man vill vara. Här kan du vara den du är och alla är välkomna till Draken, fastslår Niclas Brage Joxelius.
Hotel Draken började byggas för fyra år sedan och är ett samarbete mellan Folkets Hus, Balder och Strawberry Hotel Draken. Det öppnar 1 oktober.
Det är mycket som händer kring Järntorget. Snart slår Clarion Hotel Draken upp portarna, en 110 meter hög byggnad med 34 våningar.
– Det känns underbart! Jag har bara väntat och det är fantastiskt att äntligen kunna öppna, säger hotellets marknadschef Niclas Brage Joxelius.
Förutom 474 rum rymmer fastigheten bland annat en takbar, tre restauranger, en fest- och konferensvåning samt en nybyggd mindre biosalong. Framöver öppnas även ett spa. Projektet är en del av nya Masthuggskajen, som ska bli ett fartfyllt område med butiker, bostäder och restauranger.
– Jag som är född och uppvuxen här i Göteborg får gåshud av att se takåsarna i min egen stad uppifrån Brasserie Draken. Avenyn i all ära, men detta är det riktiga hjärtat av Göteborg. Det är här man vill vara. Här kan du vara den du är och alla är välkomna till Draken, fastslår Niclas Brage Joxelius.
Hotel Draken började byggas för fyra år sedan och är ett samarbete mellan Folkets Hus, Balder och Strawberry Hotel Draken. Det öppnar 1 oktober.
Siffror om fisk, fiske och konsumtion av fisk. Och fakta om ålen som föds i saltvatten för att leva i sötvatten bara för att återvända till det salta havet för att föröka sig.
Siffror om fisk, fiske och konsumtion av fisk. Och fakta om ålen som föds i saltvatten för att leva i sötvatten bara för att återvända till det salta havet för att föröka sig.
Siffror om fisk, fiske och konsumtion av fisk. Och fakta om ålen som föds i saltvatten för att leva i sötvatten bara för att återvända till det salta havet för att föröka sig.
Emma Kolback är sedan elva år delägare och ansvarig för köken på de numera sex Dubbel Dubbel-restaurangerna i Göteborg, Malmö, Lund och Stockholm. Tillsammans med sina kompanjoner driver hon även vinbaren och matsalen Folk på Järntorget. Här visar Emma hur man lagar wontons hemma.
Emma Kolback är sedan elva år delägare och ansvarig för köken på de numera sex Dubbel Dubbel-restaurangerna i Göteborg, Malmö, Lund och Stockholm. Tillsammans med sina kompanjoner driver hon även vinbaren och matsalen Folk på Järntorget. Här visar Emma hur man lagar wontons hemma.
Emma Kolback är sedan elva år delägare och ansvarig för köken på de numera sex Dubbel Dubbel-restaurangerna i Göteborg, Malmö, Lund och Stockholm. Tillsammans med sina kompanjoner driver hon även vinbaren och matsalen Folk på Järntorget. Här visar Emma hur man lagar wontons hemma.
Sichuanpeppar är inte besläktad med chili eller svartpeppar, utan kallas peppar för att den är skarp i smaken. Och Sichuan för att den kommer från Sichuanregionen. Egentligen är den närmre släkt med citrusfrukterna såsom apelsin och citron. Pepparn är ytterhöljet av en liten frukt från bland annat kinesiskt pepparträd (Zanthoxylum simulans). Skulle man hitta hela torkade frukter i butik behöver kärnorna rensas bort. Sichuanpeppar passar bra tillsammans med andra kryddor som ingefära, koriander, chili, stjärnanis, kanel, nejlikor, fänkål och persilja. Dessutom ingår Sichuanpeppar i kryddblandningen femkrydda.
Sichuanpeppar är inte besläktad med chili eller svartpeppar, utan kallas peppar för att den är skarp i smaken. Och Sichuan för att den kommer från Sichuanregionen. Egentligen är den närmre släkt med citrusfrukterna såsom apelsin och citron. Pepparn är ytterhöljet av en liten frukt från bland annat kinesiskt pepparträd (Zanthoxylum simulans). Skulle man hitta hela torkade frukter i butik behöver kärnorna rensas bort. Sichuanpeppar passar bra tillsammans med andra kryddor som ingefära, koriander, chili, stjärnanis, kanel, nejlikor, fänkål och persilja. Dessutom ingår Sichuanpeppar i kryddblandningen femkrydda.
Sichuanpeppar är inte besläktad med chili eller svartpeppar, utan kallas peppar för att den är skarp i smaken. Och Sichuan för att den kommer från Sichuanregionen. Egentligen är den närmre släkt med citrusfrukterna såsom apelsin och citron. Pepparn är ytterhöljet av en liten frukt från bland annat kinesiskt pepparträd (Zanthoxylum simulans). Skulle man hitta hela torkade frukter i butik behöver kärnorna rensas bort. Sichuanpeppar passar bra tillsammans med andra kryddor som ingefära, koriander, chili, stjärnanis, kanel, nejlikor, fänkål och persilja. Dessutom ingår Sichuanpeppar i kryddblandningen femkrydda.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö