Göteborgskonsult förvärvas av Rejlers

Näringsliv
Maj 2024
Göteborgskonsult förvärvas av Rejlers

Fakta

Rejlers köper energikonsultbolaget Solvina för en okänd prislapp. Göteborgsbaserade Solvina grundades 1997, har 25 medarbetare och omsätter 35 miljoner kronor. Förvärvet är en del av Rejlers tillväxtstrategi och ska stärka bolagets ställning inom energisektorn.
 – Solvinas gedigna erfarenhet inom kraftproduktion och kompetens inom kärnkraft gör att vi kan samla och utveckla vårt erbjudande inom ett område som väntas växa betydligt under de kommande åren, säger Sara Kimell, divisionschef på Rejlers.

Rejlers köper energikonsultbolaget Solvina för en okänd prislapp. Göteborgsbaserade Solvina grundades 1997, har 25 medarbetare och omsätter 35 miljoner kronor. Förvärvet är en del av Rejlers tillväxtstrategi och ska stärka bolagets ställning inom energisektorn.
 – Solvinas gedigna erfarenhet inom kraftproduktion och kompetens inom kärnkraft gör att vi kan samla och utveckla vårt erbjudande inom ett område som väntas växa betydligt under de kommande åren, säger Sara Kimell, divisionschef på Rejlers.

No items found.
No items found.
Dela artiklen

https://www.galoreweekend.se/artikel/goteborgskonsult-forvarvas-av-rejlers

Fler artiklar

Läs
Sesamolja
Mat & Dryck
December 2025

Sesamolja

Sesamolja framställs ur sesamfrön (Sesamum indicum), som kan vara antingen naturella eller rostade. Rostade frön ger en brunaktig olja med fyllig, rostad smak som ofta används i asiatisk matlagning. Fröna innehåller upp till 50% olja, som utvinns genom pressning eller extraktion. Vid den första kallpressningen erhålls en särskilt fin olja som lämpar sig väl som matolja.

Sesamolja
Mat & Dryck
December 2025

Sesamolja

Sesamolja framställs ur sesamfrön (Sesamum indicum), som kan vara antingen naturella eller rostade. Rostade frön ger en brunaktig olja med fyllig, rostad smak som ofta används i asiatisk matlagning. Fröna innehåller upp till 50% olja, som utvinns genom pressning eller extraktion. Vid den första kallpressningen erhålls en särskilt fin olja som lämpar sig väl som matolja.

Sesamolja
Mat & Dryck
December 2025

Sesamolja

Sesamolja framställs ur sesamfrön (Sesamum indicum), som kan vara antingen naturella eller rostade. Rostade frön ger en brunaktig olja med fyllig, rostad smak som ofta används i asiatisk matlagning. Fröna innehåller upp till 50% olja, som utvinns genom pressning eller extraktion. Vid den första kallpressningen erhålls en särskilt fin olja som lämpar sig väl som matolja.

Sesamolja
Mat & Dryck
December 2025

Sesamolja

Sesamolja framställs ur sesamfrön (Sesamum indicum), som kan vara antingen naturella eller rostade. Rostade frön ger en brunaktig olja med fyllig, rostad smak som ofta används i asiatisk matlagning. Fröna innehåller upp till 50% olja, som utvinns genom pressning eller extraktion. Vid den första kallpressningen erhålls en särskilt fin olja som lämpar sig väl som matolja.

Läs
Låt städerna smaka olika
Mat & Dryck
December 2025

Låt städerna smaka olika

Jag är på en restauranginvigning med min son. Det är fullsatt, musiken dundrar, inredningen är spektakulär och stämningen på max. Det ska vara italienskt. Man kallar det trattoria. En trattoria, i sin rätta mening, är familjär och avslappnad, med traditionella rätter som gått i arv genom generationer. Här får vi in tagliatelle med oxfilé och ur högtalarna ljuder ”Var ska vi sova i natt” på italienska när min son säger, ”Mamma, det känns som ett ställe som fejkar bra restaurang.”

Låt städerna smaka olika
Mat & Dryck
December 2025

Låt städerna smaka olika

Jag är på en restauranginvigning med min son. Det är fullsatt, musiken dundrar, inredningen är spektakulär och stämningen på max. Det ska vara italienskt. Man kallar det trattoria. En trattoria, i sin rätta mening, är familjär och avslappnad, med traditionella rätter som gått i arv genom generationer. Här får vi in tagliatelle med oxfilé och ur högtalarna ljuder ”Var ska vi sova i natt” på italienska när min son säger, ”Mamma, det känns som ett ställe som fejkar bra restaurang.”

Låt städerna smaka olika
Mat & Dryck
December 2025

Låt städerna smaka olika

Jag är på en restauranginvigning med min son. Det är fullsatt, musiken dundrar, inredningen är spektakulär och stämningen på max. Det ska vara italienskt. Man kallar det trattoria. En trattoria, i sin rätta mening, är familjär och avslappnad, med traditionella rätter som gått i arv genom generationer. Här får vi in tagliatelle med oxfilé och ur högtalarna ljuder ”Var ska vi sova i natt” på italienska när min son säger, ”Mamma, det känns som ett ställe som fejkar bra restaurang.”

Låt städerna smaka olika
Mat & Dryck
December 2025

Låt städerna smaka olika

Jag är på en restauranginvigning med min son. Det är fullsatt, musiken dundrar, inredningen är spektakulär och stämningen på max. Det ska vara italienskt. Man kallar det trattoria. En trattoria, i sin rätta mening, är familjär och avslappnad, med traditionella rätter som gått i arv genom generationer. Här får vi in tagliatelle med oxfilé och ur högtalarna ljuder ”Var ska vi sova i natt” på italienska när min son säger, ”Mamma, det känns som ett ställe som fejkar bra restaurang.”

Läs
Lundaföretaget Cytely stärker kassan
Näringsliv
December 2025

Lundaföretaget Cytely stärker kassan

Cytely har tagit in 3 miljoner euro, ungefär 33 miljoner kronor, i en investeringsrunda ledd av danska Ugly Duckling Ventures. Pengarna ska hjälpa Lundaföretaget att växa internationellt och utveckla sin AI-baserade mikroskopiplattform. Tekniken gör att forskare kan analysera celler automatiskt – genom att bilder omvandlas till data – och få säkra resultat på några minuter istället för månader. Systemet används redan av forskare i bland annat Lund, Köpenhamn, Amsterdam, Singapore och San Diego.

Lundaföretaget Cytely stärker kassan
Näringsliv
December 2025

Lundaföretaget Cytely stärker kassan

Cytely har tagit in 3 miljoner euro, ungefär 33 miljoner kronor, i en investeringsrunda ledd av danska Ugly Duckling Ventures. Pengarna ska hjälpa Lundaföretaget att växa internationellt och utveckla sin AI-baserade mikroskopiplattform. Tekniken gör att forskare kan analysera celler automatiskt – genom att bilder omvandlas till data – och få säkra resultat på några minuter istället för månader. Systemet används redan av forskare i bland annat Lund, Köpenhamn, Amsterdam, Singapore och San Diego.

Lundaföretaget Cytely stärker kassan
Näringsliv
December 2025

Lundaföretaget Cytely stärker kassan

Cytely har tagit in 3 miljoner euro, ungefär 33 miljoner kronor, i en investeringsrunda ledd av danska Ugly Duckling Ventures. Pengarna ska hjälpa Lundaföretaget att växa internationellt och utveckla sin AI-baserade mikroskopiplattform. Tekniken gör att forskare kan analysera celler automatiskt – genom att bilder omvandlas till data – och få säkra resultat på några minuter istället för månader. Systemet används redan av forskare i bland annat Lund, Köpenhamn, Amsterdam, Singapore och San Diego.

Lundaföretaget Cytely stärker kassan
Näringsliv
December 2025

Lundaföretaget Cytely stärker kassan

Cytely har tagit in 3 miljoner euro, ungefär 33 miljoner kronor, i en investeringsrunda ledd av danska Ugly Duckling Ventures. Pengarna ska hjälpa Lundaföretaget att växa internationellt och utveckla sin AI-baserade mikroskopiplattform. Tekniken gör att forskare kan analysera celler automatiskt – genom att bilder omvandlas till data – och få säkra resultat på några minuter istället för månader. Systemet används redan av forskare i bland annat Lund, Köpenhamn, Amsterdam, Singapore och San Diego.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.