Göteborgsbaserade Liquid Wind startar tillsammans med Övik Energi ett nytt elektrobränsleprojekt i Örnsköldsvik – en av Europas största anläggningar för e-metanol. Med start 2025 ska anläggningen producera 100.000 ton e-metanol per år, vilket kan ersätta fossila bränslen.
– Vi ser att det finns en mycket stark drivkraft från till exempel rederier, flygbolag och deras kunder att ställa om till grönt flyg och sjöfart, säger Liquid Winds vd Claes Fredriksson.
Det är ännu oklart vem som ska äga och finansiera anläggningen i nästa steg.
Göteborgsbaserade Liquid Wind startar tillsammans med Övik Energi ett nytt elektrobränsleprojekt i Örnsköldsvik – en av Europas största anläggningar för e-metanol. Med start 2025 ska anläggningen producera 100.000 ton e-metanol per år, vilket kan ersätta fossila bränslen.
– Vi ser att det finns en mycket stark drivkraft från till exempel rederier, flygbolag och deras kunder att ställa om till grönt flyg och sjöfart, säger Liquid Winds vd Claes Fredriksson.
Det är ännu oklart vem som ska äga och finansiera anläggningen i nästa steg.
3-stjärniga restaurang Alinea i Chicago firar sin 20-årsdag genom att Grant Achatz med sitt team besöker andra städer med sina spektakulära restaurangupplevelser. Varje gästspel ska hylla köket de besöker och gå i linje med dess koncept. Först ut var Olmsted i Brooklyn för att sedan dyka upp på Faena Miami Beach lagom till F1 Miami Grand Prix. Under sommaren är de på Maybourne Beverly Hills i Los Angeles och fler turnéstop ska komma under hösten.
3-stjärniga restaurang Alinea i Chicago firar sin 20-årsdag genom att Grant Achatz med sitt team besöker andra städer med sina spektakulära restaurangupplevelser. Varje gästspel ska hylla köket de besöker och gå i linje med dess koncept. Först ut var Olmsted i Brooklyn för att sedan dyka upp på Faena Miami Beach lagom till F1 Miami Grand Prix. Under sommaren är de på Maybourne Beverly Hills i Los Angeles och fler turnéstop ska komma under hösten.
3-stjärniga restaurang Alinea i Chicago firar sin 20-årsdag genom att Grant Achatz med sitt team besöker andra städer med sina spektakulära restaurangupplevelser. Varje gästspel ska hylla köket de besöker och gå i linje med dess koncept. Först ut var Olmsted i Brooklyn för att sedan dyka upp på Faena Miami Beach lagom till F1 Miami Grand Prix. Under sommaren är de på Maybourne Beverly Hills i Los Angeles och fler turnéstop ska komma under hösten.
Glöm sommaren 2024. Nu är det annat ljud i mannens mode-skälla. Vi blickar tillbaka mot John F Kennedys 60-tal, hyllar Oasis återkomst och låter Netflix och andra streamingjättar styra sommarmodet. Mer generösa shorts, smalare byxor (igen) och linne som material för att hitta den coola looken. Och mest av allt handlar det om de mönstrade skjortor som de flesta upplevde med White Lotus säsong 3.
Glöm sommaren 2024. Nu är det annat ljud i mannens mode-skälla. Vi blickar tillbaka mot John F Kennedys 60-tal, hyllar Oasis återkomst och låter Netflix och andra streamingjättar styra sommarmodet. Mer generösa shorts, smalare byxor (igen) och linne som material för att hitta den coola looken. Och mest av allt handlar det om de mönstrade skjortor som de flesta upplevde med White Lotus säsong 3.
Glöm sommaren 2024. Nu är det annat ljud i mannens mode-skälla. Vi blickar tillbaka mot John F Kennedys 60-tal, hyllar Oasis återkomst och låter Netflix och andra streamingjättar styra sommarmodet. Mer generösa shorts, smalare byxor (igen) och linne som material för att hitta den coola looken. Och mest av allt handlar det om de mönstrade skjortor som de flesta upplevde med White Lotus säsong 3.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
På helgerna under sommaren tar naturvinshandlarna på Lille Blå över delar av La Banchinas brygga. Det är popup-bar snarare än restaurang, men smakerna är tydliga: lätta rödviner från Jura, skummande pét-nat från Slovenien och ibland egenimporterade cider. Till det serveras bröd, sardiner eller ost från knivskarpt urval. Solen går ner rakt över bryggan, flaskor går runt. En vinfest i miniformat.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö