Göteborg seglar upp som Sveriges tillväxtmotor

Näringsliv
Maj 2025
Göteborg seglar upp som Sveriges tillväxtmotor

Fakta

En ny rapport pekar ut Göteborgsregionen som unikt stark i Sverige – med både växande tillverkning och kunskapsintensiva tjänster. Här har sysselsättningen bland högutbildade ökat snabbare än någon annanstans sedan 2010.
 – Det har sannolikt bidragit till Göteborgsregionens attraktivitet för stora delar av det kunskapsintensiva näringslivet, säger Martin Andersson, professor i industriell ekonomi och en av författarna till rapporten.
 Särskilt framträdande är områden som grön teknik, fossilfria transporter och digitalisering.

En ny rapport pekar ut Göteborgsregionen som unikt stark i Sverige – med både växande tillverkning och kunskapsintensiva tjänster. Här har sysselsättningen bland högutbildade ökat snabbare än någon annanstans sedan 2010.
 – Det har sannolikt bidragit till Göteborgsregionens attraktivitet för stora delar av det kunskapsintensiva näringslivet, säger Martin Andersson, professor i industriell ekonomi och en av författarna till rapporten.
 Särskilt framträdande är områden som grön teknik, fossilfria transporter och digitalisering.

No items found.
No items found.
Dela artiklen

https://www.galoreweekend.se/artikel/goteborg-seglar-upp-som-sveriges-tillvaxtmotor

Fler artiklar

Läs
Legenden Joey Chestnut
Underhållning
Maj 2025

Legenden Joey Chestnut

På 4th of July varje år hålls Nathan’s Hot Dog Eating Contest på Coney Island. Förra årets vinnare, Patrick Bertoletti, åt 58 korvar med bröd på tio minuter. Det slår dock inte Joey Chestnuts rekord från 2021 på 76 stycken korvar med bröd. Utöver rekordåret har Joey tagit förstaplatsen ytterligare 15 gånger!

Legenden Joey Chestnut
Underhållning
Maj 2025

Legenden Joey Chestnut

På 4th of July varje år hålls Nathan’s Hot Dog Eating Contest på Coney Island. Förra årets vinnare, Patrick Bertoletti, åt 58 korvar med bröd på tio minuter. Det slår dock inte Joey Chestnuts rekord från 2021 på 76 stycken korvar med bröd. Utöver rekordåret har Joey tagit förstaplatsen ytterligare 15 gånger!

Legenden Joey Chestnut
Underhållning
Maj 2025

Legenden Joey Chestnut

På 4th of July varje år hålls Nathan’s Hot Dog Eating Contest på Coney Island. Förra årets vinnare, Patrick Bertoletti, åt 58 korvar med bröd på tio minuter. Det slår dock inte Joey Chestnuts rekord från 2021 på 76 stycken korvar med bröd. Utöver rekordåret har Joey tagit förstaplatsen ytterligare 15 gånger!

Legenden Joey Chestnut
Underhållning
Maj 2025

Legenden Joey Chestnut

På 4th of July varje år hålls Nathan’s Hot Dog Eating Contest på Coney Island. Förra årets vinnare, Patrick Bertoletti, åt 58 korvar med bröd på tio minuter. Det slår dock inte Joey Chestnuts rekord från 2021 på 76 stycken korvar med bröd. Utöver rekordåret har Joey tagit förstaplatsen ytterligare 15 gånger!

Läs
Gochujang
Mat & Dryck
Maj 2025

Gochujang

Gochujang är en koreansk fermenterad chilipasta som liknar Doenjang och Ganjang. Smaken är kryddig, söt, salt och het (från chilipeppar). Gochujang används för att laga koreanska maträtter såsom bibimbap, bulgogi, tteokbokki och mycket mer.

Gochujang
Mat & Dryck
Maj 2025

Gochujang

Gochujang är en koreansk fermenterad chilipasta som liknar Doenjang och Ganjang. Smaken är kryddig, söt, salt och het (från chilipeppar). Gochujang används för att laga koreanska maträtter såsom bibimbap, bulgogi, tteokbokki och mycket mer.

Gochujang
Mat & Dryck
Maj 2025

Gochujang

Gochujang är en koreansk fermenterad chilipasta som liknar Doenjang och Ganjang. Smaken är kryddig, söt, salt och het (från chilipeppar). Gochujang används för att laga koreanska maträtter såsom bibimbap, bulgogi, tteokbokki och mycket mer.

Gochujang
Mat & Dryck
Maj 2025

Gochujang

Gochujang är en koreansk fermenterad chilipasta som liknar Doenjang och Ganjang. Smaken är kryddig, söt, salt och het (från chilipeppar). Gochujang används för att laga koreanska maträtter såsom bibimbap, bulgogi, tteokbokki och mycket mer.

Läs
Fermenterad hästmjölk
Mat & Dryck
Maj 2025

Fermenterad hästmjölk

En traditionell dryck man druckit i Mongoliet i över 2000 år är airag (även kallat kumys i Turkiet). Den kommer ursprungligen från Centralasiens nomadiska ryttarfolk. Airag är en dryck gjord på jäst hästmjölk. Eftersom hästmjölk har relativt hög sockerhalt och lite fett så bildas det vid jäsning mindre mängder alkohol. Airag är väldigt näringsrik och innehåller många friska bakterier som stärker immunförsvaret utöver att främja matsmältningen. Airag serveras traditionellt ur en skål med tillhörande träslev och muggar och smaken ska enligt uppgift vara sur och lite lätt bubblande. Vill man prova kan man köpa Zollmann Stutenmilch på nätet från Tyskland. Borde vara samma samma.

Fermenterad hästmjölk
Mat & Dryck
Maj 2025

Fermenterad hästmjölk

En traditionell dryck man druckit i Mongoliet i över 2000 år är airag (även kallat kumys i Turkiet). Den kommer ursprungligen från Centralasiens nomadiska ryttarfolk. Airag är en dryck gjord på jäst hästmjölk. Eftersom hästmjölk har relativt hög sockerhalt och lite fett så bildas det vid jäsning mindre mängder alkohol. Airag är väldigt näringsrik och innehåller många friska bakterier som stärker immunförsvaret utöver att främja matsmältningen. Airag serveras traditionellt ur en skål med tillhörande träslev och muggar och smaken ska enligt uppgift vara sur och lite lätt bubblande. Vill man prova kan man köpa Zollmann Stutenmilch på nätet från Tyskland. Borde vara samma samma.

Fermenterad hästmjölk
Mat & Dryck
Maj 2025

Fermenterad hästmjölk

En traditionell dryck man druckit i Mongoliet i över 2000 år är airag (även kallat kumys i Turkiet). Den kommer ursprungligen från Centralasiens nomadiska ryttarfolk. Airag är en dryck gjord på jäst hästmjölk. Eftersom hästmjölk har relativt hög sockerhalt och lite fett så bildas det vid jäsning mindre mängder alkohol. Airag är väldigt näringsrik och innehåller många friska bakterier som stärker immunförsvaret utöver att främja matsmältningen. Airag serveras traditionellt ur en skål med tillhörande träslev och muggar och smaken ska enligt uppgift vara sur och lite lätt bubblande. Vill man prova kan man köpa Zollmann Stutenmilch på nätet från Tyskland. Borde vara samma samma.

Fermenterad hästmjölk
Mat & Dryck
Maj 2025

Fermenterad hästmjölk

En traditionell dryck man druckit i Mongoliet i över 2000 år är airag (även kallat kumys i Turkiet). Den kommer ursprungligen från Centralasiens nomadiska ryttarfolk. Airag är en dryck gjord på jäst hästmjölk. Eftersom hästmjölk har relativt hög sockerhalt och lite fett så bildas det vid jäsning mindre mängder alkohol. Airag är väldigt näringsrik och innehåller många friska bakterier som stärker immunförsvaret utöver att främja matsmältningen. Airag serveras traditionellt ur en skål med tillhörande träslev och muggar och smaken ska enligt uppgift vara sur och lite lätt bubblande. Vill man prova kan man köpa Zollmann Stutenmilch på nätet från Tyskland. Borde vara samma samma.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.