I april öppnar en ny italiensk restaurang upp i Plockepinns gamla lokaler på Lilla torg: Enoclub.
Bakom satsningen står familjen Virgili, som sedan tidigare driver restaurangerna Osteria Qui i Slottsstaden och Osteria di’La på Davidshallstorg.
Restaurangen kommer på två plan att rymma plats för över hundra sittande gäster, till det tillkommer en terrass och uteservering.
– Menyn blir varierande. Vi satsar såklart på en italiensk meny, med mycket fokus på tryffel – vi älskar Piemonte, men vi har också stark koppling till andra regioner, säger Marie Virgili.
I april öppnar en ny italiensk restaurang upp i Plockepinns gamla lokaler på Lilla torg: Enoclub.
Bakom satsningen står familjen Virgili, som sedan tidigare driver restaurangerna Osteria Qui i Slottsstaden och Osteria di’La på Davidshallstorg.
Restaurangen kommer på två plan att rymma plats för över hundra sittande gäster, till det tillkommer en terrass och uteservering.
– Menyn blir varierande. Vi satsar såklart på en italiensk meny, med mycket fokus på tryffel – vi älskar Piemonte, men vi har också stark koppling till andra regioner, säger Marie Virgili.
Marsipan, om än likt, är inte samma sak som mandelmassa. Marsipan är en blandning av florsocker och mandel som valsas samman. Det sammanbindande medlet är mandeloljan, utvunnen av sötmandel. Marsipan innehåller olika stor andel mandel beroende på kvalitet – ju högre andel mandel desto finare marsipan. Mandelmassa är mald mandel ihoprört med socker och ofta med glukossirap eller äggvita som tillsatt bindemedel. Viss mandelmassa drygas ut med kärnor från aprikos eller persika, som är släkt med mandel. Marsipan är aningen fastare i konsistensen, medan mandelmassa ofta funkar bättre till bakning, såsom i mazariner eller stollen.
Marsipan, om än likt, är inte samma sak som mandelmassa. Marsipan är en blandning av florsocker och mandel som valsas samman. Det sammanbindande medlet är mandeloljan, utvunnen av sötmandel. Marsipan innehåller olika stor andel mandel beroende på kvalitet – ju högre andel mandel desto finare marsipan. Mandelmassa är mald mandel ihoprört med socker och ofta med glukossirap eller äggvita som tillsatt bindemedel. Viss mandelmassa drygas ut med kärnor från aprikos eller persika, som är släkt med mandel. Marsipan är aningen fastare i konsistensen, medan mandelmassa ofta funkar bättre till bakning, såsom i mazariner eller stollen.
Marsipan, om än likt, är inte samma sak som mandelmassa. Marsipan är en blandning av florsocker och mandel som valsas samman. Det sammanbindande medlet är mandeloljan, utvunnen av sötmandel. Marsipan innehåller olika stor andel mandel beroende på kvalitet – ju högre andel mandel desto finare marsipan. Mandelmassa är mald mandel ihoprört med socker och ofta med glukossirap eller äggvita som tillsatt bindemedel. Viss mandelmassa drygas ut med kärnor från aprikos eller persika, som är släkt med mandel. Marsipan är aningen fastare i konsistensen, medan mandelmassa ofta funkar bättre till bakning, såsom i mazariner eller stollen.
Vi nordbor har en sak gemensamt - vi gillar minimalism och sköna linjer. Gärna monokromt eller i försiktiga ljusa naturtoner. Ordning och reda, helt enkelt.
Vi nordbor har en sak gemensamt - vi gillar minimalism och sköna linjer. Gärna monokromt eller i försiktiga ljusa naturtoner. Ordning och reda, helt enkelt.
Vi nordbor har en sak gemensamt - vi gillar minimalism och sköna linjer. Gärna monokromt eller i försiktiga ljusa naturtoner. Ordning och reda, helt enkelt.
Som ni säkert redan känner till kan man dela in mänskligheten i två kategorier. Aktuellt-människor och Rapport-människor. Alltså de som föredrar att få sina nyheter från Aktuellt redaktionen på tvåan eller de som föredrar Rapport-gänget på ettan. Jag är själv en utpräglad Aktuellt-människa.
Som ni säkert redan känner till kan man dela in mänskligheten i två kategorier. Aktuellt-människor och Rapport-människor. Alltså de som föredrar att få sina nyheter från Aktuellt redaktionen på tvåan eller de som föredrar Rapport-gänget på ettan. Jag är själv en utpräglad Aktuellt-människa.
Som ni säkert redan känner till kan man dela in mänskligheten i två kategorier. Aktuellt-människor och Rapport-människor. Alltså de som föredrar att få sina nyheter från Aktuellt redaktionen på tvåan eller de som föredrar Rapport-gänget på ettan. Jag är själv en utpräglad Aktuellt-människa.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö