Fem nya byggnader i Björnbo

Byggnytt
Jul/Nyår 2025
Fem nya byggnader i Björnbo

Fakta

Vad Fem nya byggnader
Var Björnbo
Status Detaljplan har vunnit laga kraft
Illustration BSK Arkitekter

Nyligen vann detaljplanen i kommunfullmäktige laga kraft för fem nya bostadshus för seniorlägenheter och en samlingslokal i Björnbo.
 Området Björnbo byggdes på 1950-talet som seniorboende. Den nya detaljplanen för delar av fastigheterna Björnbo 2 och 3 gör det möjligt att bygga ytterligare 65–70 seniorlägenheter i nya flerbostadshus och en samlingslokal för cirka 200 personer. Områdets karaktär ska behållas i stor sett intakt. I områdets centrala del blir det ett nytt bostadshus om fyra våningar, och i parken intill en samlingslokal i ett plan, delvis inskjuten i terrängen. I den norra delen byggs tre lamellhus i fyra våningar.

Nyligen vann detaljplanen i kommunfullmäktige laga kraft för fem nya bostadshus för seniorlägenheter och en samlingslokal i Björnbo.
 Området Björnbo byggdes på 1950-talet som seniorboende. Den nya detaljplanen för delar av fastigheterna Björnbo 2 och 3 gör det möjligt att bygga ytterligare 65–70 seniorlägenheter i nya flerbostadshus och en samlingslokal för cirka 200 personer. Områdets karaktär ska behållas i stor sett intakt. I områdets centrala del blir det ett nytt bostadshus om fyra våningar, och i parken intill en samlingslokal i ett plan, delvis inskjuten i terrängen. I den norra delen byggs tre lamellhus i fyra våningar.

No items found.
No items found.
Dela artiklen

https://www.galoreweekend.se/artikel/fem-nya-byggnader-i-bjornbo

Fler artiklar

Läs
Dill
Mat & Dryck
September 2025

Dill

Dill (Anethum graveolens) är en ettårig ört som vilt växer i Medelhavsländerna och västra Asien, och som antas härstamma från Iran. Som kulturväxt är den känd sedan 1500-talet f.Kr och är vida spridd. Den har använts som medicinalväxt, och är idag en populär krydda. Dill är hälsosamt eftersom det innehåller vitaminer och antioxidanter som kan stärka immunförsvaret och förbättra matsmältningen. Dillen har även antiinflammatoriska egenskaper och kan bidra till att minska gaser, lindra kramper och potentiellt stötta njurfunktionen genom sin urindrivande effekt.

Dill
Mat & Dryck
September 2025

Dill

Dill (Anethum graveolens) är en ettårig ört som vilt växer i Medelhavsländerna och västra Asien, och som antas härstamma från Iran. Som kulturväxt är den känd sedan 1500-talet f.Kr och är vida spridd. Den har använts som medicinalväxt, och är idag en populär krydda. Dill är hälsosamt eftersom det innehåller vitaminer och antioxidanter som kan stärka immunförsvaret och förbättra matsmältningen. Dillen har även antiinflammatoriska egenskaper och kan bidra till att minska gaser, lindra kramper och potentiellt stötta njurfunktionen genom sin urindrivande effekt.

Dill
Mat & Dryck
September 2025

Dill

Dill (Anethum graveolens) är en ettårig ört som vilt växer i Medelhavsländerna och västra Asien, och som antas härstamma från Iran. Som kulturväxt är den känd sedan 1500-talet f.Kr och är vida spridd. Den har använts som medicinalväxt, och är idag en populär krydda. Dill är hälsosamt eftersom det innehåller vitaminer och antioxidanter som kan stärka immunförsvaret och förbättra matsmältningen. Dillen har även antiinflammatoriska egenskaper och kan bidra till att minska gaser, lindra kramper och potentiellt stötta njurfunktionen genom sin urindrivande effekt.

Dill
Mat & Dryck
September 2025

Dill

Dill (Anethum graveolens) är en ettårig ört som vilt växer i Medelhavsländerna och västra Asien, och som antas härstamma från Iran. Som kulturväxt är den känd sedan 1500-talet f.Kr och är vida spridd. Den har använts som medicinalväxt, och är idag en populär krydda. Dill är hälsosamt eftersom det innehåller vitaminer och antioxidanter som kan stärka immunförsvaret och förbättra matsmältningen. Dillen har även antiinflammatoriska egenskaper och kan bidra till att minska gaser, lindra kramper och potentiellt stötta njurfunktionen genom sin urindrivande effekt.

Läs
Gin på myror
Mat & Dryck
September 2025

Gin på myror

Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.

Gin på myror
Mat & Dryck
September 2025

Gin på myror

Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.

Gin på myror
Mat & Dryck
September 2025

Gin på myror

Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.

Gin på myror
Mat & Dryck
September 2025

Gin på myror

Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.

Läs
Flamberad hummer-ragu med kaviar
Mat & Dryck
September 2025

Flamberad hummer-ragu med kaviar

Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.

Flamberad hummer-ragu med kaviar
Mat & Dryck
September 2025

Flamberad hummer-ragu med kaviar

Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.

Flamberad hummer-ragu med kaviar
Mat & Dryck
September 2025

Flamberad hummer-ragu med kaviar

Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.

Flamberad hummer-ragu med kaviar
Mat & Dryck
September 2025

Flamberad hummer-ragu med kaviar

Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.