
Ett nytt exklusivt second hand-koncept öppnar i slutet av mars på Fågelsångsgatan i Helsingborg. Butiken kommer att ha ett utbud av kläder och accessoarer från premium-märken av hög kvalitet, men även egendesignade kollektioner.
Bakom butiken står Christina Fischer, en dansk designer med lång karriär inom modeindustrin.
– Helsingborg city är en levande plats som besöks av människor i alla åldrar, där finns en stark gemenskap och jag kan inte tänka mig en bättre plats att slå rot, säger Christina Fischer.
Hållbart mode har alltid varit av stor vikt för Christina och när hon nu slår upp dörrarna på Fågelsångsgatan 7 kommer butiken att erbjuda både second hand och egendesignade kollektioner av återvunnet material.
Martin Klinteberg, etableringsansvarig på HBG City, ser positivt på etableringen.
– Christinas koncept är väldigt intressant och unikt och det ligger även i linje med arbetet med att ytterligare stärka utbudet på- och omkring Kullagatan, säger han.
Ett nytt exklusivt second hand-koncept öppnar i slutet av mars på Fågelsångsgatan i Helsingborg. Butiken kommer att ha ett utbud av kläder och accessoarer från premium-märken av hög kvalitet, men även egendesignade kollektioner.
Bakom butiken står Christina Fischer, en dansk designer med lång karriär inom modeindustrin.
– Helsingborg city är en levande plats som besöks av människor i alla åldrar, där finns en stark gemenskap och jag kan inte tänka mig en bättre plats att slå rot, säger Christina Fischer.
Hållbart mode har alltid varit av stor vikt för Christina och när hon nu slår upp dörrarna på Fågelsångsgatan 7 kommer butiken att erbjuda både second hand och egendesignade kollektioner av återvunnet material.
Martin Klinteberg, etableringsansvarig på HBG City, ser positivt på etableringen.
– Christinas koncept är väldigt intressant och unikt och det ligger även i linje med arbetet med att ytterligare stärka utbudet på- och omkring Kullagatan, säger han.

Bernhard Olsson står i köket på Kooperativet på Lindholmen. Han har tidigare varit på Heaven 23, The Concept och Linnea Art. Här visar Bernhard hur man enkelt svänger ihop en street food-inspirerad macka på smörstekt surdegsbröd.

Bernhard Olsson står i köket på Kooperativet på Lindholmen. Han har tidigare varit på Heaven 23, The Concept och Linnea Art. Här visar Bernhard hur man enkelt svänger ihop en street food-inspirerad macka på smörstekt surdegsbröd.

Bernhard Olsson står i köket på Kooperativet på Lindholmen. Han har tidigare varit på Heaven 23, The Concept och Linnea Art. Här visar Bernhard hur man enkelt svänger ihop en street food-inspirerad macka på smörstekt surdegsbröd.

Marsipan, om än likt, är inte samma sak som mandelmassa. Marsipan är en blandning av florsocker och mandel som valsas samman. Det sammanbindande medlet är mandeloljan, utvunnen av sötmandel. Marsipan innehåller olika stor andel mandel beroende på kvalitet – ju högre andel mandel desto finare marsipan. Mandelmassa är mald mandel ihoprört med socker och ofta med glukossirap eller äggvita som tillsatt bindemedel. Viss mandelmassa drygas ut med kärnor från aprikos eller persika, som är släkt med mandel. Marsipan är aningen fastare i konsistensen, medan mandelmassa ofta funkar bättre till bakning, såsom i mazariner eller stollen.

Marsipan, om än likt, är inte samma sak som mandelmassa. Marsipan är en blandning av florsocker och mandel som valsas samman. Det sammanbindande medlet är mandeloljan, utvunnen av sötmandel. Marsipan innehåller olika stor andel mandel beroende på kvalitet – ju högre andel mandel desto finare marsipan. Mandelmassa är mald mandel ihoprört med socker och ofta med glukossirap eller äggvita som tillsatt bindemedel. Viss mandelmassa drygas ut med kärnor från aprikos eller persika, som är släkt med mandel. Marsipan är aningen fastare i konsistensen, medan mandelmassa ofta funkar bättre till bakning, såsom i mazariner eller stollen.

Marsipan, om än likt, är inte samma sak som mandelmassa. Marsipan är en blandning av florsocker och mandel som valsas samman. Det sammanbindande medlet är mandeloljan, utvunnen av sötmandel. Marsipan innehåller olika stor andel mandel beroende på kvalitet – ju högre andel mandel desto finare marsipan. Mandelmassa är mald mandel ihoprört med socker och ofta med glukossirap eller äggvita som tillsatt bindemedel. Viss mandelmassa drygas ut med kärnor från aprikos eller persika, som är släkt med mandel. Marsipan är aningen fastare i konsistensen, medan mandelmassa ofta funkar bättre till bakning, såsom i mazariner eller stollen.

Vi nordbor har en sak gemensamt - vi gillar minimalism och sköna linjer. Gärna monokromt eller i försiktiga ljusa naturtoner. Ordning och reda, helt enkelt.

Vi nordbor har en sak gemensamt - vi gillar minimalism och sköna linjer. Gärna monokromt eller i försiktiga ljusa naturtoner. Ordning och reda, helt enkelt.

Vi nordbor har en sak gemensamt - vi gillar minimalism och sköna linjer. Gärna monokromt eller i försiktiga ljusa naturtoner. Ordning och reda, helt enkelt.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö