Ekolution skalar upp sin hampafabrik

Näringsliv
November 2024
Ekolution skalar upp sin hampafabrik

Fakta

Malmöbaserade Ekolution, som utvecklar klimatvänliga byggmaterial av industrihampa, har tagit in 25 miljoner kronor från befintliga investerare, rapporterar Breakit. Fabriken som byggs i Staffanstorp kommer att binda 70 000 ton koldioxid per år vid full kapacitet.
 – Det gör att vi varje år kommer att bidra med att minska hela bygg- och fastighetssveriges utsläpp med en halv procent, säger vd Remi Lorén.
 Sammanlagt har företaget, som grundades 2013, samlat in närmare 200 miljoner kronor i finansiering.

Malmöbaserade Ekolution, som utvecklar klimatvänliga byggmaterial av industrihampa, har tagit in 25 miljoner kronor från befintliga investerare, rapporterar Breakit. Fabriken som byggs i Staffanstorp kommer att binda 70 000 ton koldioxid per år vid full kapacitet.
 – Det gör att vi varje år kommer att bidra med att minska hela bygg- och fastighetssveriges utsläpp med en halv procent, säger vd Remi Lorén.
 Sammanlagt har företaget, som grundades 2013, samlat in närmare 200 miljoner kronor i finansiering.

No items found.
No items found.
Dela artiklen

https://www.galoreweekend.se/artikel/ekolution-skalar-upp-sin-hampafabrik

Fler artiklar

Läs
SAS satsar på Köpenhamn
Näringsliv
Juni 2025

SAS satsar på Köpenhamn

Flygjätten SAS flyttar allt mer av sin verksamhet till Köpenhamn, och bolagets vd Anko van der Werff är tydlig med varför. – Vi vill göra Köpenhamn till den självklara flyghubben för norra Europa, säger han till Dagens Industri. Med 22 nya rutter från Kastrup i sommar, jämfört med tre från Arlanda, stärks Danmarks position som Skandinaviens flygcentrum. Enligt SAS handlar det om effektivitet, geografi och att det finns en mer utbredd ”flygskam” bland svenskar.

SAS satsar på Köpenhamn
Näringsliv
Juni 2025

SAS satsar på Köpenhamn

Flygjätten SAS flyttar allt mer av sin verksamhet till Köpenhamn, och bolagets vd Anko van der Werff är tydlig med varför. – Vi vill göra Köpenhamn till den självklara flyghubben för norra Europa, säger han till Dagens Industri. Med 22 nya rutter från Kastrup i sommar, jämfört med tre från Arlanda, stärks Danmarks position som Skandinaviens flygcentrum. Enligt SAS handlar det om effektivitet, geografi och att det finns en mer utbredd ”flygskam” bland svenskar.

SAS satsar på Köpenhamn
Näringsliv
Juni 2025

SAS satsar på Köpenhamn

Flygjätten SAS flyttar allt mer av sin verksamhet till Köpenhamn, och bolagets vd Anko van der Werff är tydlig med varför. – Vi vill göra Köpenhamn till den självklara flyghubben för norra Europa, säger han till Dagens Industri. Med 22 nya rutter från Kastrup i sommar, jämfört med tre från Arlanda, stärks Danmarks position som Skandinaviens flygcentrum. Enligt SAS handlar det om effektivitet, geografi och att det finns en mer utbredd ”flygskam” bland svenskar.

SAS satsar på Köpenhamn
Näringsliv
Juni 2025

SAS satsar på Köpenhamn

Flygjätten SAS flyttar allt mer av sin verksamhet till Köpenhamn, och bolagets vd Anko van der Werff är tydlig med varför. – Vi vill göra Köpenhamn till den självklara flyghubben för norra Europa, säger han till Dagens Industri. Med 22 nya rutter från Kastrup i sommar, jämfört med tre från Arlanda, stärks Danmarks position som Skandinaviens flygcentrum. Enligt SAS handlar det om effektivitet, geografi och att det finns en mer utbredd ”flygskam” bland svenskar.

Läs
Fasangården
Mat & Dryck
Juni 2025

Fasangården

Mitt i Frederiksberg Have ligger Fasangården – ett gammalt jaktpalats som idag rymmer en restaurang med nordisk meny. Kocken har tidigare jobbat på Noma och satsar på enkelhet: pocherat ägg med rökt smör, råbiff på gräsbeteskött, grillad rotselleri med hasselnöt. Vinet är naturligt och noga valt. Uteserveringen vetter mot trädgårdarna, och man sitter med fågelsång som bakgrundsljud.

Fasangården
Mat & Dryck
Juni 2025

Fasangården

Mitt i Frederiksberg Have ligger Fasangården – ett gammalt jaktpalats som idag rymmer en restaurang med nordisk meny. Kocken har tidigare jobbat på Noma och satsar på enkelhet: pocherat ägg med rökt smör, råbiff på gräsbeteskött, grillad rotselleri med hasselnöt. Vinet är naturligt och noga valt. Uteserveringen vetter mot trädgårdarna, och man sitter med fågelsång som bakgrundsljud.

Fasangården
Mat & Dryck
Juni 2025

Fasangården

Mitt i Frederiksberg Have ligger Fasangården – ett gammalt jaktpalats som idag rymmer en restaurang med nordisk meny. Kocken har tidigare jobbat på Noma och satsar på enkelhet: pocherat ägg med rökt smör, råbiff på gräsbeteskött, grillad rotselleri med hasselnöt. Vinet är naturligt och noga valt. Uteserveringen vetter mot trädgårdarna, och man sitter med fågelsång som bakgrundsljud.

Fasangården
Mat & Dryck
Juni 2025

Fasangården

Mitt i Frederiksberg Have ligger Fasangården – ett gammalt jaktpalats som idag rymmer en restaurang med nordisk meny. Kocken har tidigare jobbat på Noma och satsar på enkelhet: pocherat ägg med rökt smör, råbiff på gräsbeteskött, grillad rotselleri med hasselnöt. Vinet är naturligt och noga valt. Uteserveringen vetter mot trädgårdarna, och man sitter med fågelsång som bakgrundsljud.

Läs
Istiden kommer i sommar
Mat & Dryck
Juni 2025

Istiden kommer i sommar

Minns du när is bara var något man hade i frysen för att kyla ner läsk? Några trötta kuber som man petade ner i ett glas när det var riktigt varmt ute. Inget märkvärdigt. Men nu är en istid på intåg lagom till sommaren, och det är solklart att allt som går att frysa ner och äta som snacks och dekorativa isbitar är det nya heta. Inte för att det svalkar en dag i klimatförändringarnas tecken, utan för att is har gått från att vara en vanlig iskub köpt i storpack eller infryst i små kuber i väntan på att matchas med ett glas jordgubbssaft till

Istiden kommer i sommar
Mat & Dryck
Juni 2025

Istiden kommer i sommar

Minns du när is bara var något man hade i frysen för att kyla ner läsk? Några trötta kuber som man petade ner i ett glas när det var riktigt varmt ute. Inget märkvärdigt. Men nu är en istid på intåg lagom till sommaren, och det är solklart att allt som går att frysa ner och äta som snacks och dekorativa isbitar är det nya heta. Inte för att det svalkar en dag i klimatförändringarnas tecken, utan för att is har gått från att vara en vanlig iskub köpt i storpack eller infryst i små kuber i väntan på att matchas med ett glas jordgubbssaft till

Istiden kommer i sommar
Mat & Dryck
Juni 2025

Istiden kommer i sommar

Minns du när is bara var något man hade i frysen för att kyla ner läsk? Några trötta kuber som man petade ner i ett glas när det var riktigt varmt ute. Inget märkvärdigt. Men nu är en istid på intåg lagom till sommaren, och det är solklart att allt som går att frysa ner och äta som snacks och dekorativa isbitar är det nya heta. Inte för att det svalkar en dag i klimatförändringarnas tecken, utan för att is har gått från att vara en vanlig iskub köpt i storpack eller infryst i små kuber i väntan på att matchas med ett glas jordgubbssaft till

Istiden kommer i sommar
Mat & Dryck
Juni 2025

Istiden kommer i sommar

Minns du när is bara var något man hade i frysen för att kyla ner läsk? Några trötta kuber som man petade ner i ett glas när det var riktigt varmt ute. Inget märkvärdigt. Men nu är en istid på intåg lagom till sommaren, och det är solklart att allt som går att frysa ner och äta som snacks och dekorativa isbitar är det nya heta. Inte för att det svalkar en dag i klimatförändringarnas tecken, utan för att is har gått från att vara en vanlig iskub köpt i storpack eller infryst i små kuber i väntan på att matchas med ett glas jordgubbssaft till

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.