Farok Jodat började med grisuppfödning som ledde till en foodtruck som senare blev en restaurang i Karlstad, som så småningom blev flera som öppnades i Stockholm. Nästa år etablerar sig Dirty Taco vid Södertull i Malmö.
– Den som väntar sig klassiska tacos kommer att bli besviken. Vi förnyar den mexikanska tacon och tar influenser från Asien och skapar en lekfull fusion mellan det mexikanska och asiatiska köket. Det är framförallt de koreanska och japanska smakerna som sticker ut, säger ägaren Farok Jodat.
Farok Jodat började med grisuppfödning som ledde till en foodtruck som senare blev en restaurang i Karlstad, som så småningom blev flera som öppnades i Stockholm. Nästa år etablerar sig Dirty Taco vid Södertull i Malmö.
– Den som väntar sig klassiska tacos kommer att bli besviken. Vi förnyar den mexikanska tacon och tar influenser från Asien och skapar en lekfull fusion mellan det mexikanska och asiatiska köket. Det är framförallt de koreanska och japanska smakerna som sticker ut, säger ägaren Farok Jodat.
På en smal träbrygga ute på Refshaleøen ligger La Banchina – en vinbar, bastu och restaurang i ett före detta båthus. Naturviner serveras ur flaskor med handskrivna etiketter, maten är säsongsbetonad och ofta vegetarisk. Gäster badar direkt från bryggan mellan rätter och glas. Det är litet, enkelt och charmigt rörigt – ett ställe där man tappar tiden och kommer hem med salt i håret.
På en smal träbrygga ute på Refshaleøen ligger La Banchina – en vinbar, bastu och restaurang i ett före detta båthus. Naturviner serveras ur flaskor med handskrivna etiketter, maten är säsongsbetonad och ofta vegetarisk. Gäster badar direkt från bryggan mellan rätter och glas. Det är litet, enkelt och charmigt rörigt – ett ställe där man tappar tiden och kommer hem med salt i håret.
På en smal träbrygga ute på Refshaleøen ligger La Banchina – en vinbar, bastu och restaurang i ett före detta båthus. Naturviner serveras ur flaskor med handskrivna etiketter, maten är säsongsbetonad och ofta vegetarisk. Gäster badar direkt från bryggan mellan rätter och glas. Det är litet, enkelt och charmigt rörigt – ett ställe där man tappar tiden och kommer hem med salt i håret.
En ny detaljplan öppnar för helt nya bostadskvarter intill Mejeriet i Lund. På ett område som avgränsas av Södra Vägen, Stora Södergatan, Södra Esplanaden och Tullgatan ska det byggas tre slutna kvarter med privata innergårdar och fyra så kallade parkhus. Därmed utvidgas Lunds stadskärna söderut. Totalt ska det bli cirka 500 nya hyres- och bostadsrätter i hus som blir från fem till sju våningar höga. Parkering kommer att finnas i en gemensam anläggning i kvarteret närmast Tullgatan.
En ny detaljplan öppnar för helt nya bostadskvarter intill Mejeriet i Lund. På ett område som avgränsas av Södra Vägen, Stora Södergatan, Södra Esplanaden och Tullgatan ska det byggas tre slutna kvarter med privata innergårdar och fyra så kallade parkhus. Därmed utvidgas Lunds stadskärna söderut. Totalt ska det bli cirka 500 nya hyres- och bostadsrätter i hus som blir från fem till sju våningar höga. Parkering kommer att finnas i en gemensam anläggning i kvarteret närmast Tullgatan.
En ny detaljplan öppnar för helt nya bostadskvarter intill Mejeriet i Lund. På ett område som avgränsas av Södra Vägen, Stora Södergatan, Södra Esplanaden och Tullgatan ska det byggas tre slutna kvarter med privata innergårdar och fyra så kallade parkhus. Därmed utvidgas Lunds stadskärna söderut. Totalt ska det bli cirka 500 nya hyres- och bostadsrätter i hus som blir från fem till sju våningar höga. Parkering kommer att finnas i en gemensam anläggning i kvarteret närmast Tullgatan.
Menyn är oväntat ambitiös för att vara en husbåt: fiskgryta, mackor med rostbiff, dagsfärsk torsk med picklad rödlök. Öl från faten, vin från box. Det räcker. Man sitter på däck, ofta axel mot axel, med utsikt över kanalen och båttrafiken. Ibland kommer jazztrio, ibland är det bara en radio som spelar från styrhytten. Ett vardagsställe – fast på vatten.
Menyn är oväntat ambitiös för att vara en husbåt: fiskgryta, mackor med rostbiff, dagsfärsk torsk med picklad rödlök. Öl från faten, vin från box. Det räcker. Man sitter på däck, ofta axel mot axel, med utsikt över kanalen och båttrafiken. Ibland kommer jazztrio, ibland är det bara en radio som spelar från styrhytten. Ett vardagsställe – fast på vatten.
Menyn är oväntat ambitiös för att vara en husbåt: fiskgryta, mackor med rostbiff, dagsfärsk torsk med picklad rödlök. Öl från faten, vin från box. Det räcker. Man sitter på däck, ofta axel mot axel, med utsikt över kanalen och båttrafiken. Ibland kommer jazztrio, ibland är det bara en radio som spelar från styrhytten. Ett vardagsställe – fast på vatten.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö