Farok Jodat började med grisuppfödning som ledde till en foodtruck som senare blev en restaurang i Karlstad, som så småningom blev flera som öppnades i Stockholm. Nästa år etablerar sig Dirty Taco vid Södertull i Malmö.
– Den som väntar sig klassiska tacos kommer att bli besviken. Vi förnyar den mexikanska tacon och tar influenser från Asien och skapar en lekfull fusion mellan det mexikanska och asiatiska köket. Det är framförallt de koreanska och japanska smakerna som sticker ut, säger ägaren Farok Jodat.
Farok Jodat började med grisuppfödning som ledde till en foodtruck som senare blev en restaurang i Karlstad, som så småningom blev flera som öppnades i Stockholm. Nästa år etablerar sig Dirty Taco vid Södertull i Malmö.
– Den som väntar sig klassiska tacos kommer att bli besviken. Vi förnyar den mexikanska tacon och tar influenser från Asien och skapar en lekfull fusion mellan det mexikanska och asiatiska köket. Det är framförallt de koreanska och japanska smakerna som sticker ut, säger ägaren Farok Jodat.
1973 (3 april) ringdes världens första mobilsamtal. Det var Martin Cooper på Motorola som ringde till en konkurrent, från Sixth Avenue i New York, för att berätta att hans prototyp fungerade.
1973 (3 april) ringdes världens första mobilsamtal. Det var Martin Cooper på Motorola som ringde till en konkurrent, från Sixth Avenue i New York, för att berätta att hans prototyp fungerade.
1973 (3 april) ringdes världens första mobilsamtal. Det var Martin Cooper på Motorola som ringde till en konkurrent, från Sixth Avenue i New York, för att berätta att hans prototyp fungerade.
Restaurang Sushi Kirimon i Osaka serverar världens dyraste sushitallrik. “Kiwami Omakase” är 20 bitar för motsvarande 26 348 kronor. De flesta är nigiri eller sashimi, medan två är maki. Bland bitarna finns: Shinko, blåfenad tonfisk, chumlax, bläckfisk, sjöborre, abalone och mycket annat gott.
Restaurang Sushi Kirimon i Osaka serverar världens dyraste sushitallrik. “Kiwami Omakase” är 20 bitar för motsvarande 26 348 kronor. De flesta är nigiri eller sashimi, medan två är maki. Bland bitarna finns: Shinko, blåfenad tonfisk, chumlax, bläckfisk, sjöborre, abalone och mycket annat gott.
Restaurang Sushi Kirimon i Osaka serverar världens dyraste sushitallrik. “Kiwami Omakase” är 20 bitar för motsvarande 26 348 kronor. De flesta är nigiri eller sashimi, medan två är maki. Bland bitarna finns: Shinko, blåfenad tonfisk, chumlax, bläckfisk, sjöborre, abalone och mycket annat gott.
Svampföretaget Hokuto i Nagasaki odlade den ”längsta” ätbara svampen sommaren 2014. Svampen var en Kungsmussling (även kallad kejsarhatt) som var hela 59 cm hög. Går man efter vikt var den största ätbara svampen en Svavelticka som hittades i en skog i Hampshire, England 1990. Den vägde 45,35 kg och hittades av Giovanni Paba
Svampföretaget Hokuto i Nagasaki odlade den ”längsta” ätbara svampen sommaren 2014. Svampen var en Kungsmussling (även kallad kejsarhatt) som var hela 59 cm hög. Går man efter vikt var den största ätbara svampen en Svavelticka som hittades i en skog i Hampshire, England 1990. Den vägde 45,35 kg och hittades av Giovanni Paba
Svampföretaget Hokuto i Nagasaki odlade den ”längsta” ätbara svampen sommaren 2014. Svampen var en Kungsmussling (även kallad kejsarhatt) som var hela 59 cm hög. Går man efter vikt var den största ätbara svampen en Svavelticka som hittades i en skog i Hampshire, England 1990. Den vägde 45,35 kg och hittades av Giovanni Paba
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö