Farok Jodat började med grisuppfödning som ledde till en foodtruck som senare blev en restaurang i Karlstad, som så småningom blev flera som öppnades i Stockholm. Nästa år etablerar sig Dirty Taco vid Södertull i Malmö.
– Den som väntar sig klassiska tacos kommer att bli besviken. Vi förnyar den mexikanska tacon och tar influenser från Asien och skapar en lekfull fusion mellan det mexikanska och asiatiska köket. Det är framförallt de koreanska och japanska smakerna som sticker ut, säger ägaren Farok Jodat.
Farok Jodat började med grisuppfödning som ledde till en foodtruck som senare blev en restaurang i Karlstad, som så småningom blev flera som öppnades i Stockholm. Nästa år etablerar sig Dirty Taco vid Södertull i Malmö.
– Den som väntar sig klassiska tacos kommer att bli besviken. Vi förnyar den mexikanska tacon och tar influenser från Asien och skapar en lekfull fusion mellan det mexikanska och asiatiska köket. Det är framförallt de koreanska och japanska smakerna som sticker ut, säger ägaren Farok Jodat.
Smörrebröd är ju Danmarks nationalrätt och jag rekommenderar minst ett smörrebrödsbesök om året. Nu finns ett nytillskott att upptäcka, nämligen Judie som ligger i Nyhavns turiststråk med utsikt över de färgglada husen och vattnet. Sitt förslagsvis i baren mot gatan med en öl och bli serverad moderna smörrebröd som är vackra att titta på. En färgkaskad av grönt toppar bröden som bjuder på allt från tartar och klassisk rostbiff med remouladsås till sill med gammelknas. Nyhavn 26
Smörrebröd är ju Danmarks nationalrätt och jag rekommenderar minst ett smörrebrödsbesök om året. Nu finns ett nytillskott att upptäcka, nämligen Judie som ligger i Nyhavns turiststråk med utsikt över de färgglada husen och vattnet. Sitt förslagsvis i baren mot gatan med en öl och bli serverad moderna smörrebröd som är vackra att titta på. En färgkaskad av grönt toppar bröden som bjuder på allt från tartar och klassisk rostbiff med remouladsås till sill med gammelknas. Nyhavn 26
Smörrebröd är ju Danmarks nationalrätt och jag rekommenderar minst ett smörrebrödsbesök om året. Nu finns ett nytillskott att upptäcka, nämligen Judie som ligger i Nyhavns turiststråk med utsikt över de färgglada husen och vattnet. Sitt förslagsvis i baren mot gatan med en öl och bli serverad moderna smörrebröd som är vackra att titta på. En färgkaskad av grönt toppar bröden som bjuder på allt från tartar och klassisk rostbiff med remouladsås till sill med gammelknas. Nyhavn 26
På Österbro ligger Bopa Plads och här, i ett grönt hus från 1885, tror man att motståndsrörelsen Borgelige Partisaner under andra världskriget planerade sina aktioner. Det historiska huset är idag café mitt i en livlig oas bland lekplatser, park och boulebanor. Ät en enkel moules mariniére, hamburgare eller galette och umgås med danskarna i denna informella atmosfär, så kallad dansk kvartershygge. Løgstørgade 8
På Österbro ligger Bopa Plads och här, i ett grönt hus från 1885, tror man att motståndsrörelsen Borgelige Partisaner under andra världskriget planerade sina aktioner. Det historiska huset är idag café mitt i en livlig oas bland lekplatser, park och boulebanor. Ät en enkel moules mariniére, hamburgare eller galette och umgås med danskarna i denna informella atmosfär, så kallad dansk kvartershygge. Løgstørgade 8
På Österbro ligger Bopa Plads och här, i ett grönt hus från 1885, tror man att motståndsrörelsen Borgelige Partisaner under andra världskriget planerade sina aktioner. Det historiska huset är idag café mitt i en livlig oas bland lekplatser, park och boulebanor. Ät en enkel moules mariniére, hamburgare eller galette och umgås med danskarna i denna informella atmosfär, så kallad dansk kvartershygge. Løgstørgade 8
Ät pasta, mycket pasta och gör det här. Att vi har en italiensk metropol på andra sidan sundet är något du bör omfamna. Nu finns ett nytt pastaparadis i Kødbyen där du kan fylla magen med kolhydrater och läppja på en longdrink. Det är krämigt, hemgjort med kärlek och upplagt på rustika fat medan lokalen är ljus, modern med vitt och vinrött, och bjuder in till långa sittningar med vin och vänner. Flæsketorvet 50
Ät pasta, mycket pasta och gör det här. Att vi har en italiensk metropol på andra sidan sundet är något du bör omfamna. Nu finns ett nytt pastaparadis i Kødbyen där du kan fylla magen med kolhydrater och läppja på en longdrink. Det är krämigt, hemgjort med kärlek och upplagt på rustika fat medan lokalen är ljus, modern med vitt och vinrött, och bjuder in till långa sittningar med vin och vänner. Flæsketorvet 50
Ät pasta, mycket pasta och gör det här. Att vi har en italiensk metropol på andra sidan sundet är något du bör omfamna. Nu finns ett nytt pastaparadis i Kødbyen där du kan fylla magen med kolhydrater och läppja på en longdrink. Det är krämigt, hemgjort med kärlek och upplagt på rustika fat medan lokalen är ljus, modern med vitt och vinrött, och bjuder in till långa sittningar med vin och vänner. Flæsketorvet 50
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö