Farok Jodat började med grisuppfödning som ledde till en foodtruck som senare blev en restaurang i Karlstad, som så småningom blev flera som öppnades i Stockholm. Nästa år etablerar sig Dirty Taco vid Södertull i Malmö.
– Den som väntar sig klassiska tacos kommer att bli besviken. Vi förnyar den mexikanska tacon och tar influenser från Asien och skapar en lekfull fusion mellan det mexikanska och asiatiska köket. Det är framförallt de koreanska och japanska smakerna som sticker ut, säger ägaren Farok Jodat.
Farok Jodat började med grisuppfödning som ledde till en foodtruck som senare blev en restaurang i Karlstad, som så småningom blev flera som öppnades i Stockholm. Nästa år etablerar sig Dirty Taco vid Södertull i Malmö.
– Den som väntar sig klassiska tacos kommer att bli besviken. Vi förnyar den mexikanska tacon och tar influenser från Asien och skapar en lekfull fusion mellan det mexikanska och asiatiska köket. Det är framförallt de koreanska och japanska smakerna som sticker ut, säger ägaren Farok Jodat.
På en liten gata i det som kallas Gamla Väster är dörren öppen till en källare. Utanför står en bänk i solsken som gjord för vin och skvaller. Här i den lilla lokalen som tidigare var rå och ful har det nu flyttat in soffor och vinylspelare, ett lantligt kök i grått, yviga växter och väggar av konst. Det spelas jazz när klockan slår nitton och ett bord står uppdukat. Ett enda bord för åtta personer, med ljus konst av Malmökonstnären Mimmi Montan i bakgrunden med röda stänk som matchar de röda vallmorna på bordet.
På en liten gata i det som kallas Gamla Väster är dörren öppen till en källare. Utanför står en bänk i solsken som gjord för vin och skvaller. Här i den lilla lokalen som tidigare var rå och ful har det nu flyttat in soffor och vinylspelare, ett lantligt kök i grått, yviga växter och väggar av konst. Det spelas jazz när klockan slår nitton och ett bord står uppdukat. Ett enda bord för åtta personer, med ljus konst av Malmökonstnären Mimmi Montan i bakgrunden med röda stänk som matchar de röda vallmorna på bordet.
På en liten gata i det som kallas Gamla Väster är dörren öppen till en källare. Utanför står en bänk i solsken som gjord för vin och skvaller. Här i den lilla lokalen som tidigare var rå och ful har det nu flyttat in soffor och vinylspelare, ett lantligt kök i grått, yviga växter och väggar av konst. Det spelas jazz när klockan slår nitton och ett bord står uppdukat. Ett enda bord för åtta personer, med ljus konst av Malmökonstnären Mimmi Montan i bakgrunden med röda stänk som matchar de röda vallmorna på bordet.
Flagship-stores som lockar och imponerar med sina fasader.
Flagship-stores som lockar och imponerar med sina fasader.
Flagship-stores som lockar och imponerar med sina fasader.
I år fick de sin andra stjärna med sin jordnära matlagning. Är det en ny stjärna du vill prova just nu är det helt klart denna med sin egen avskalade stil där Danmark lyser igenom med sin nordiska aura men där du får en helt egen och jordnära upplevelse.
I år fick de sin andra stjärna med sin jordnära matlagning. Är det en ny stjärna du vill prova just nu är det helt klart denna med sin egen avskalade stil där Danmark lyser igenom med sin nordiska aura men där du får en helt egen och jordnära upplevelse.
I år fick de sin andra stjärna med sin jordnära matlagning. Är det en ny stjärna du vill prova just nu är det helt klart denna med sin egen avskalade stil där Danmark lyser igenom med sin nordiska aura men där du får en helt egen och jordnära upplevelse.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö