Danska planer på skånsk batteripark

Näringsliv
Juni 2024
Danska planer på skånsk batteripark

Fakta

Danska energijätten Ørsted vill bygga en batteripark i Trelleborg, för lagring av el från den planerade Skånes Havsvindpark i Östersjön. Det skulle i så fall bli företagets hittills största batteripark, med en kapacitet på upp till 70 megawatt.
 – Trelleborg kommer att kunna stå värd för Sveriges första hybridpark i sitt slag där fossilfri el produceras till havs och lagras på land, säger Jesper Kühn Olesen, projektdirektör på Ørsted.
 Havsvindparken väntas vara i drift senast 2030. Innan bygget kan inledas behövs klartecken från den svenska regeringen.

Danska energijätten Ørsted vill bygga en batteripark i Trelleborg, för lagring av el från den planerade Skånes Havsvindpark i Östersjön. Det skulle i så fall bli företagets hittills största batteripark, med en kapacitet på upp till 70 megawatt.
 – Trelleborg kommer att kunna stå värd för Sveriges första hybridpark i sitt slag där fossilfri el produceras till havs och lagras på land, säger Jesper Kühn Olesen, projektdirektör på Ørsted.
 Havsvindparken väntas vara i drift senast 2030. Innan bygget kan inledas behövs klartecken från den svenska regeringen.

No items found.
No items found.
Dela artiklen

https://www.galoreweekend.se/artikel/danska-planer-pa-skansk-batteripark

Fler artiklar

Läs
Skillnad på is och is
Mat & Dryck
Maj 2025

Skillnad på is och is

När vi beställer drinkar i baren är isbiten klar, till skillnad från isbitarna man gör hemma. En stor kub klar-is ser snyggt ut och det fyller också en funktion. Egentligen två. Det ena är att is utan små luftbubblor inte har någon smak eller doft, det andra är att solid klar-is smälter långsammare och jämnare. Att mycket is i glaset gör drinken vattnig är en myt - mer is håller kylan bättre och smälter långsammare. En annan faktor är formen. Krossad is smälter snabbare än stora bitar eftersom småbitarna tillsammans har större yta mot drycken. Apropå, en rund isbit har mindre yta mot drycken än en kub. En sfärisk isbit håller alltså längst.

Skillnad på is och is
Mat & Dryck
Maj 2025

Skillnad på is och is

När vi beställer drinkar i baren är isbiten klar, till skillnad från isbitarna man gör hemma. En stor kub klar-is ser snyggt ut och det fyller också en funktion. Egentligen två. Det ena är att is utan små luftbubblor inte har någon smak eller doft, det andra är att solid klar-is smälter långsammare och jämnare. Att mycket is i glaset gör drinken vattnig är en myt - mer is håller kylan bättre och smälter långsammare. En annan faktor är formen. Krossad is smälter snabbare än stora bitar eftersom småbitarna tillsammans har större yta mot drycken. Apropå, en rund isbit har mindre yta mot drycken än en kub. En sfärisk isbit håller alltså längst.

Skillnad på is och is
Mat & Dryck
Maj 2025

Skillnad på is och is

När vi beställer drinkar i baren är isbiten klar, till skillnad från isbitarna man gör hemma. En stor kub klar-is ser snyggt ut och det fyller också en funktion. Egentligen två. Det ena är att is utan små luftbubblor inte har någon smak eller doft, det andra är att solid klar-is smälter långsammare och jämnare. Att mycket is i glaset gör drinken vattnig är en myt - mer is håller kylan bättre och smälter långsammare. En annan faktor är formen. Krossad is smälter snabbare än stora bitar eftersom småbitarna tillsammans har större yta mot drycken. Apropå, en rund isbit har mindre yta mot drycken än en kub. En sfärisk isbit håller alltså längst.

Skillnad på is och is
Mat & Dryck
Maj 2025

Skillnad på is och is

När vi beställer drinkar i baren är isbiten klar, till skillnad från isbitarna man gör hemma. En stor kub klar-is ser snyggt ut och det fyller också en funktion. Egentligen två. Det ena är att is utan små luftbubblor inte har någon smak eller doft, det andra är att solid klar-is smälter långsammare och jämnare. Att mycket is i glaset gör drinken vattnig är en myt - mer is håller kylan bättre och smälter långsammare. En annan faktor är formen. Krossad is smälter snabbare än stora bitar eftersom småbitarna tillsammans har större yta mot drycken. Apropå, en rund isbit har mindre yta mot drycken än en kub. En sfärisk isbit håller alltså längst.

Läs
Legenden Joey Chestnut
Underhållning
Maj 2025

Legenden Joey Chestnut

På 4th of July varje år hålls Nathan’s Hot Dog Eating Contest på Coney Island. Förra årets vinnare, Patrick Bertoletti, åt 58 korvar med bröd på tio minuter. Det slår dock inte Joey Chestnuts rekord från 2021 på 76 stycken korvar med bröd. Utöver rekordåret har Joey tagit förstaplatsen ytterligare 15 gånger!

Legenden Joey Chestnut
Underhållning
Maj 2025

Legenden Joey Chestnut

På 4th of July varje år hålls Nathan’s Hot Dog Eating Contest på Coney Island. Förra årets vinnare, Patrick Bertoletti, åt 58 korvar med bröd på tio minuter. Det slår dock inte Joey Chestnuts rekord från 2021 på 76 stycken korvar med bröd. Utöver rekordåret har Joey tagit förstaplatsen ytterligare 15 gånger!

Legenden Joey Chestnut
Underhållning
Maj 2025

Legenden Joey Chestnut

På 4th of July varje år hålls Nathan’s Hot Dog Eating Contest på Coney Island. Förra årets vinnare, Patrick Bertoletti, åt 58 korvar med bröd på tio minuter. Det slår dock inte Joey Chestnuts rekord från 2021 på 76 stycken korvar med bröd. Utöver rekordåret har Joey tagit förstaplatsen ytterligare 15 gånger!

Legenden Joey Chestnut
Underhållning
Maj 2025

Legenden Joey Chestnut

På 4th of July varje år hålls Nathan’s Hot Dog Eating Contest på Coney Island. Förra årets vinnare, Patrick Bertoletti, åt 58 korvar med bröd på tio minuter. Det slår dock inte Joey Chestnuts rekord från 2021 på 76 stycken korvar med bröd. Utöver rekordåret har Joey tagit förstaplatsen ytterligare 15 gånger!

Läs
Gochujang
Mat & Dryck
Maj 2025

Gochujang

Gochujang är en koreansk fermenterad chilipasta som liknar Doenjang och Ganjang. Smaken är kryddig, söt, salt och het (från chilipeppar). Gochujang används för att laga koreanska maträtter såsom bibimbap, bulgogi, tteokbokki och mycket mer.

Gochujang
Mat & Dryck
Maj 2025

Gochujang

Gochujang är en koreansk fermenterad chilipasta som liknar Doenjang och Ganjang. Smaken är kryddig, söt, salt och het (från chilipeppar). Gochujang används för att laga koreanska maträtter såsom bibimbap, bulgogi, tteokbokki och mycket mer.

Gochujang
Mat & Dryck
Maj 2025

Gochujang

Gochujang är en koreansk fermenterad chilipasta som liknar Doenjang och Ganjang. Smaken är kryddig, söt, salt och het (från chilipeppar). Gochujang används för att laga koreanska maträtter såsom bibimbap, bulgogi, tteokbokki och mycket mer.

Gochujang
Mat & Dryck
Maj 2025

Gochujang

Gochujang är en koreansk fermenterad chilipasta som liknar Doenjang och Ganjang. Smaken är kryddig, söt, salt och het (från chilipeppar). Gochujang används för att laga koreanska maträtter såsom bibimbap, bulgogi, tteokbokki och mycket mer.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.