Det danska bioteknikföretaget 21st.BIO håller på att bygga en pilotanläggning i Søborg utanför Köpenhamn för att tillverka mjölkprotein utan att använda kor. Genom precisionsfermentering, där mikroorganismer producerar protein, är målet att minska klimatpåverkan och markanvändning jämfört med traditionell mjölkproduktion.
– Vi kan producera tio gånger mer på samma yta, utan utsläpp av kväve eller metangas, säger medgrundaren Thomas G Schmidt till Berlingske.
21st.BIO ägs till stor del av Novo Holdings och Novonesis, som även bidrar med mikroorganismer för framställningen.
Det danska bioteknikföretaget 21st.BIO håller på att bygga en pilotanläggning i Søborg utanför Köpenhamn för att tillverka mjölkprotein utan att använda kor. Genom precisionsfermentering, där mikroorganismer producerar protein, är målet att minska klimatpåverkan och markanvändning jämfört med traditionell mjölkproduktion.
– Vi kan producera tio gånger mer på samma yta, utan utsläpp av kväve eller metangas, säger medgrundaren Thomas G Schmidt till Berlingske.
21st.BIO ägs till stor del av Novo Holdings och Novonesis, som även bidrar med mikroorganismer för framställningen.
Där Celsiusgatan möter Östra Farmvägen på Norra Sorgenfri i Malmö byggs ett nytt bostadskvarter. Kvarteret ska bestå av flera byggnadskroppar som kommer att vara fem till sju våningar höga, inklusive inredda vindar. Totalt blir det 250 lägenheter, varav 207 ettor, 32 stycken tvåor, och 11 treor. Det blir också en innergård med grönska och i bottenplanet en butikslokal på cirka 500 kvadratmeter.
Där Celsiusgatan möter Östra Farmvägen på Norra Sorgenfri i Malmö byggs ett nytt bostadskvarter. Kvarteret ska bestå av flera byggnadskroppar som kommer att vara fem till sju våningar höga, inklusive inredda vindar. Totalt blir det 250 lägenheter, varav 207 ettor, 32 stycken tvåor, och 11 treor. Det blir också en innergård med grönska och i bottenplanet en butikslokal på cirka 500 kvadratmeter.
Där Celsiusgatan möter Östra Farmvägen på Norra Sorgenfri i Malmö byggs ett nytt bostadskvarter. Kvarteret ska bestå av flera byggnadskroppar som kommer att vara fem till sju våningar höga, inklusive inredda vindar. Totalt blir det 250 lägenheter, varav 207 ettor, 32 stycken tvåor, och 11 treor. Det blir också en innergård med grönska och i bottenplanet en butikslokal på cirka 500 kvadratmeter.
Stones-gitarristen Ron Wood är tveklöst den gamla rockskolans goaste gubbe. Bandets mest sociala medlem, tätt följd av Keith Richards. Mick Jagger är som bekant mer business. Om än brittiskt artig och trevlig. Jag vet. Har träffat alla tre, var och en för sig. Brukar få frågan när jag är ute och pratar om mina ”50 år i rockkulturens tjänst”: vem är den trevligaste av alla storheter du träffat?
Stones-gitarristen Ron Wood är tveklöst den gamla rockskolans goaste gubbe. Bandets mest sociala medlem, tätt följd av Keith Richards. Mick Jagger är som bekant mer business. Om än brittiskt artig och trevlig. Jag vet. Har träffat alla tre, var och en för sig. Brukar få frågan när jag är ute och pratar om mina ”50 år i rockkulturens tjänst”: vem är den trevligaste av alla storheter du träffat?
Stones-gitarristen Ron Wood är tveklöst den gamla rockskolans goaste gubbe. Bandets mest sociala medlem, tätt följd av Keith Richards. Mick Jagger är som bekant mer business. Om än brittiskt artig och trevlig. Jag vet. Har träffat alla tre, var och en för sig. Brukar få frågan när jag är ute och pratar om mina ”50 år i rockkulturens tjänst”: vem är den trevligaste av alla storheter du träffat?
I ett gammalt tullhus vid hamninloppet serverar sju kockteam rätter från varsitt öppet kök. Välj mellan ceviche, grillad entrecôte, pasta vongole eller sushi – allt på samma ställe. En lång bardisk slingrar sig mellan köken, och uteserveringen ligger bokstavligt talat vid kajkanten. Hit kommer man för lunch i solen eller middag i skymningen, med ett glas vin och färjorna som passerar tyst förbi.
I ett gammalt tullhus vid hamninloppet serverar sju kockteam rätter från varsitt öppet kök. Välj mellan ceviche, grillad entrecôte, pasta vongole eller sushi – allt på samma ställe. En lång bardisk slingrar sig mellan köken, och uteserveringen ligger bokstavligt talat vid kajkanten. Hit kommer man för lunch i solen eller middag i skymningen, med ett glas vin och färjorna som passerar tyst förbi.
I ett gammalt tullhus vid hamninloppet serverar sju kockteam rätter från varsitt öppet kök. Välj mellan ceviche, grillad entrecôte, pasta vongole eller sushi – allt på samma ställe. En lång bardisk slingrar sig mellan köken, och uteserveringen ligger bokstavligt talat vid kajkanten. Hit kommer man för lunch i solen eller middag i skymningen, med ett glas vin och färjorna som passerar tyst förbi.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö