
Det ska öppna en ny restaurang i gallerian intill Turning torso. Många har tidigare försökt – vid starten 2005 huserade Torso twisted där med Daniel Berlin som kökschef, därefter tog Green matmarknad över och senast Bon Ici som stängde under pandemin.
Nu ska en fransk bistro öppna, i den danske krögarprofilen Ronni Hoffmanns regi.
Hoffman bor själv i Turning torso och ser just boende i området som sin primära målgrupp. Namnet på krogen blir The Torso och just nu byggs de 700 kvadratmeter stora lokalerna om för att i juni stå redo.
– Det som saknas i dag i Västra hamnen är ett brett utbud och krogar som vänder sig till dem som bor här, säger Hoffmann.
Vad kommer göra att restaurangen lyckas?
– Till skillnad från när Torso twisted öppnade så är mycket i området nu färdigbyggt, och det är en etablerad plats för turister på sommaren. Jag ser det också som en process – det blir inte fullt hus dag ett utan jag är beredd att ge det ett par år innan alla har hittat hit.
En av förutsättningarna för det tänket är att Hoffmann också driver CPH Kitchen som dagligen serverar mat till över 2 500 personer i loungerna på Köpenhamns flygplats, Kastrup.
– Det är som en fabrik, men det jag vill här är att få vara kreativ igen, säger han.
På menyn blir det sharing-rätter och klassiker. ”Enkelhet med bra ingredienser”, summerar Hoffmann. Och efter klockan 22 byter The Torso fokus.
– Det är lite danskt – då blir det dämpad belysning och DJ så folk kan ta en drink i baren i stället för att gå hem. Det saknas i Västra hamnen i dag!
Det ska öppna en ny restaurang i gallerian intill Turning torso. Många har tidigare försökt – vid starten 2005 huserade Torso twisted där med Daniel Berlin som kökschef, därefter tog Green matmarknad över och senast Bon Ici som stängde under pandemin.
Nu ska en fransk bistro öppna, i den danske krögarprofilen Ronni Hoffmanns regi.
Hoffman bor själv i Turning torso och ser just boende i området som sin primära målgrupp. Namnet på krogen blir The Torso och just nu byggs de 700 kvadratmeter stora lokalerna om för att i juni stå redo.
– Det som saknas i dag i Västra hamnen är ett brett utbud och krogar som vänder sig till dem som bor här, säger Hoffmann.
Vad kommer göra att restaurangen lyckas?
– Till skillnad från när Torso twisted öppnade så är mycket i området nu färdigbyggt, och det är en etablerad plats för turister på sommaren. Jag ser det också som en process – det blir inte fullt hus dag ett utan jag är beredd att ge det ett par år innan alla har hittat hit.
En av förutsättningarna för det tänket är att Hoffmann också driver CPH Kitchen som dagligen serverar mat till över 2 500 personer i loungerna på Köpenhamns flygplats, Kastrup.
– Det är som en fabrik, men det jag vill här är att få vara kreativ igen, säger han.
På menyn blir det sharing-rätter och klassiker. ”Enkelhet med bra ingredienser”, summerar Hoffmann. Och efter klockan 22 byter The Torso fokus.
– Det är lite danskt – då blir det dämpad belysning och DJ så folk kan ta en drink i baren i stället för att gå hem. Det saknas i Västra hamnen i dag!

Bakom tunga dörrar i Kødbyen ryker det från brisket, pulled pork och ribs som fått timmar på träkolsgrillen. Warpigs är kött och öl – på riktigt. Ölen bryggs på plats, ofta i samarbete med amerikanska 3 Floyds, och taplistan rymmer både tunga stouts och syrlig farmhouse ale. Beställ i baren, plocka upp maten på bricka. Brödet är fluffigt, sidesen rökiga – det här är BBQ, danskt tolkat.

Bakom tunga dörrar i Kødbyen ryker det från brisket, pulled pork och ribs som fått timmar på träkolsgrillen. Warpigs är kött och öl – på riktigt. Ölen bryggs på plats, ofta i samarbete med amerikanska 3 Floyds, och taplistan rymmer både tunga stouts och syrlig farmhouse ale. Beställ i baren, plocka upp maten på bricka. Brödet är fluffigt, sidesen rökiga – det här är BBQ, danskt tolkat.

Bakom tunga dörrar i Kødbyen ryker det från brisket, pulled pork och ribs som fått timmar på träkolsgrillen. Warpigs är kött och öl – på riktigt. Ölen bryggs på plats, ofta i samarbete med amerikanska 3 Floyds, och taplistan rymmer både tunga stouts och syrlig farmhouse ale. Beställ i baren, plocka upp maten på bricka. Brödet är fluffigt, sidesen rökiga – det här är BBQ, danskt tolkat.

Arla Foods och tyska DMK Group går samman i en fusion som skapar Europas största mejerikoncern. Över 12 000 mjölkbönder från sju länder samlas nu under Arla-flagg med ambitionen att nå 19 miljarder danska kronor i omsättning. Syftet är ökad innovation, bättre kvalitet och starkare global närvaro, enligt Arla. – Vi kan säkra vår produktion av hälsosamma mejeriprodukter och erbjuda världen ännu mer näringsrika produkter, säger Arlas vd Peder Tuborgh. Huvudkontoret blir kvar i Viby, Danmark.

Arla Foods och tyska DMK Group går samman i en fusion som skapar Europas största mejerikoncern. Över 12 000 mjölkbönder från sju länder samlas nu under Arla-flagg med ambitionen att nå 19 miljarder danska kronor i omsättning. Syftet är ökad innovation, bättre kvalitet och starkare global närvaro, enligt Arla. – Vi kan säkra vår produktion av hälsosamma mejeriprodukter och erbjuda världen ännu mer näringsrika produkter, säger Arlas vd Peder Tuborgh. Huvudkontoret blir kvar i Viby, Danmark.

Arla Foods och tyska DMK Group går samman i en fusion som skapar Europas största mejerikoncern. Över 12 000 mjölkbönder från sju länder samlas nu under Arla-flagg med ambitionen att nå 19 miljarder danska kronor i omsättning. Syftet är ökad innovation, bättre kvalitet och starkare global närvaro, enligt Arla. – Vi kan säkra vår produktion av hälsosamma mejeriprodukter och erbjuda världen ännu mer näringsrika produkter, säger Arlas vd Peder Tuborgh. Huvudkontoret blir kvar i Viby, Danmark.

Där Celsiusgatan möter Östra Farmvägen på Norra Sorgenfri i Malmö byggs ett nytt bostadskvarter. Kvarteret ska bestå av flera byggnadskroppar som kommer att vara fem till sju våningar höga, inklusive inredda vindar. Totalt blir det 250 lägenheter, varav 207 ettor, 32 stycken tvåor, och 11 treor. Det blir också en innergård med grönska och i bottenplanet en butikslokal på cirka 500 kvadratmeter.

Där Celsiusgatan möter Östra Farmvägen på Norra Sorgenfri i Malmö byggs ett nytt bostadskvarter. Kvarteret ska bestå av flera byggnadskroppar som kommer att vara fem till sju våningar höga, inklusive inredda vindar. Totalt blir det 250 lägenheter, varav 207 ettor, 32 stycken tvåor, och 11 treor. Det blir också en innergård med grönska och i bottenplanet en butikslokal på cirka 500 kvadratmeter.

Där Celsiusgatan möter Östra Farmvägen på Norra Sorgenfri i Malmö byggs ett nytt bostadskvarter. Kvarteret ska bestå av flera byggnadskroppar som kommer att vara fem till sju våningar höga, inklusive inredda vindar. Totalt blir det 250 lägenheter, varav 207 ettor, 32 stycken tvåor, och 11 treor. Det blir också en innergård med grönska och i bottenplanet en butikslokal på cirka 500 kvadratmeter.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö