Dansk krögarprofil öppnar krog vid Turning torso

Nyöppnat
Juni 2024
Dansk krögarprofil öppnar krog vid Turning torso

Fakta

Det ska öppna en ny restaurang i gallerian intill Turning torso. Många har tidigare försökt – vid starten 2005 huserade Torso twisted där med Daniel Berlin som kökschef, därefter tog Green matmarknad över och senast Bon Ici som stängde under pandemin.
 Nu ska en fransk bistro öppna, i den danske krögarprofilen Ronni Hoffmanns regi.
 Hoffman bor själv i Turning torso och ser just boende i området som sin primära målgrupp. Namnet på krogen blir The Torso och just nu byggs de 700 kvadratmeter stora lokalerna om för att i juni stå redo.
 – Det som saknas i dag i Västra hamnen är ett brett utbud och krogar som vänder sig till dem som bor här, säger Hoffmann.

Vad kommer göra att restaurangen lyckas?
 – Till skillnad från när Torso twisted öppnade så är mycket i området nu färdigbyggt, och det är en etablerad plats för turister på sommaren. Jag ser det också som en process – det blir inte fullt hus dag ett utan jag är beredd att ge det ett par år innan alla har hittat hit.
 En av förutsättningarna för det tänket är att Hoffmann också driver CPH Kitchen som dagligen serverar mat till över 2 500 personer i loungerna på Köpenhamns flygplats, Kastrup.
 – Det är som en fabrik, men det jag vill här är att få vara kreativ igen, säger han.
 På menyn blir det sharing-rätter och klassiker. ”Enkelhet med bra ingredienser”, summerar Hoffmann. Och efter klockan 22 byter The Torso fokus.
 – Det är lite danskt – då blir det dämpad belysning och DJ så folk kan ta en drink i baren i stället för att gå hem. Det saknas i Västra hamnen i dag!

Det ska öppna en ny restaurang i gallerian intill Turning torso. Många har tidigare försökt – vid starten 2005 huserade Torso twisted där med Daniel Berlin som kökschef, därefter tog Green matmarknad över och senast Bon Ici som stängde under pandemin.
 Nu ska en fransk bistro öppna, i den danske krögarprofilen Ronni Hoffmanns regi.
 Hoffman bor själv i Turning torso och ser just boende i området som sin primära målgrupp. Namnet på krogen blir The Torso och just nu byggs de 700 kvadratmeter stora lokalerna om för att i juni stå redo.
 – Det som saknas i dag i Västra hamnen är ett brett utbud och krogar som vänder sig till dem som bor här, säger Hoffmann.

Vad kommer göra att restaurangen lyckas?
 – Till skillnad från när Torso twisted öppnade så är mycket i området nu färdigbyggt, och det är en etablerad plats för turister på sommaren. Jag ser det också som en process – det blir inte fullt hus dag ett utan jag är beredd att ge det ett par år innan alla har hittat hit.
 En av förutsättningarna för det tänket är att Hoffmann också driver CPH Kitchen som dagligen serverar mat till över 2 500 personer i loungerna på Köpenhamns flygplats, Kastrup.
 – Det är som en fabrik, men det jag vill här är att få vara kreativ igen, säger han.
 På menyn blir det sharing-rätter och klassiker. ”Enkelhet med bra ingredienser”, summerar Hoffmann. Och efter klockan 22 byter The Torso fokus.
 – Det är lite danskt – då blir det dämpad belysning och DJ så folk kan ta en drink i baren i stället för att gå hem. Det saknas i Västra hamnen i dag!

No items found.
No items found.
Dela artiklen

https://www.galoreweekend.se/artikel/dansk-krogarprofil-oppnar-krog-vid-turning-torso

Fler artiklar

Läs
Lagrad i 111 år
Mat & Dryck
Maj 2025

Lagrad i 111 år

Davidoff har släppt Oro Blanco Special Reserve 111 Years, en Toro med 7 olika sorters tobak som sammanlagt lagrats i 111 år. Och ett av terroiren odlas inte längre, så när de är slut är de slut. Det positiva är att de går att köpa styckvis (för 7 500 kronor) om man vill uppleva denna raritet.

Lagrad i 111 år
Mat & Dryck
Maj 2025

Lagrad i 111 år

Davidoff har släppt Oro Blanco Special Reserve 111 Years, en Toro med 7 olika sorters tobak som sammanlagt lagrats i 111 år. Och ett av terroiren odlas inte längre, så när de är slut är de slut. Det positiva är att de går att köpa styckvis (för 7 500 kronor) om man vill uppleva denna raritet.

Lagrad i 111 år
Mat & Dryck
Maj 2025

Lagrad i 111 år

Davidoff har släppt Oro Blanco Special Reserve 111 Years, en Toro med 7 olika sorters tobak som sammanlagt lagrats i 111 år. Och ett av terroiren odlas inte längre, så när de är slut är de slut. Det positiva är att de går att köpa styckvis (för 7 500 kronor) om man vill uppleva denna raritet.

Lagrad i 111 år
Mat & Dryck
Maj 2025

Lagrad i 111 år

Davidoff har släppt Oro Blanco Special Reserve 111 Years, en Toro med 7 olika sorters tobak som sammanlagt lagrats i 111 år. Och ett av terroiren odlas inte längre, så när de är slut är de slut. Det positiva är att de går att köpa styckvis (för 7 500 kronor) om man vill uppleva denna raritet.

Läs
Läkemedelskandidat halverar fallrisk vid Parkinson
Näringsliv
Maj 2025

Läkemedelskandidat halverar fallrisk vid Parkinson

Forskningsbolaget Irlab från Göteborg har redovisat lovande resultat från en fas 2b-studie med sin läkemedelskandidat pirepemat. Patienter med Parkinsons sjukdom som hade medelhöga nivåer av substansen i blodet föll i snitt 51,5 procent mindre än de som fick placebo. Effekten är statistiskt säkerställd och väcker hopp om en framtida behandling mot just fallolyckor – ett stort problem vid Parkinson. – Det är mycket värdefullt […] Resultaten visar att pirepemat påverkar just de mekanismer i hjärnan som är involverade i kontrollen av upprätt hållning och stabilitet, säger Joakim Tedroff, medicinsk chef på Irlab.

Läkemedelskandidat halverar fallrisk vid Parkinson
Näringsliv
Maj 2025

Läkemedelskandidat halverar fallrisk vid Parkinson

Forskningsbolaget Irlab från Göteborg har redovisat lovande resultat från en fas 2b-studie med sin läkemedelskandidat pirepemat. Patienter med Parkinsons sjukdom som hade medelhöga nivåer av substansen i blodet föll i snitt 51,5 procent mindre än de som fick placebo. Effekten är statistiskt säkerställd och väcker hopp om en framtida behandling mot just fallolyckor – ett stort problem vid Parkinson. – Det är mycket värdefullt […] Resultaten visar att pirepemat påverkar just de mekanismer i hjärnan som är involverade i kontrollen av upprätt hållning och stabilitet, säger Joakim Tedroff, medicinsk chef på Irlab.

Läkemedelskandidat halverar fallrisk vid Parkinson
Näringsliv
Maj 2025

Läkemedelskandidat halverar fallrisk vid Parkinson

Forskningsbolaget Irlab från Göteborg har redovisat lovande resultat från en fas 2b-studie med sin läkemedelskandidat pirepemat. Patienter med Parkinsons sjukdom som hade medelhöga nivåer av substansen i blodet föll i snitt 51,5 procent mindre än de som fick placebo. Effekten är statistiskt säkerställd och väcker hopp om en framtida behandling mot just fallolyckor – ett stort problem vid Parkinson. – Det är mycket värdefullt […] Resultaten visar att pirepemat påverkar just de mekanismer i hjärnan som är involverade i kontrollen av upprätt hållning och stabilitet, säger Joakim Tedroff, medicinsk chef på Irlab.

Läkemedelskandidat halverar fallrisk vid Parkinson
Näringsliv
Maj 2025

Läkemedelskandidat halverar fallrisk vid Parkinson

Forskningsbolaget Irlab från Göteborg har redovisat lovande resultat från en fas 2b-studie med sin läkemedelskandidat pirepemat. Patienter med Parkinsons sjukdom som hade medelhöga nivåer av substansen i blodet föll i snitt 51,5 procent mindre än de som fick placebo. Effekten är statistiskt säkerställd och väcker hopp om en framtida behandling mot just fallolyckor – ett stort problem vid Parkinson. – Det är mycket värdefullt […] Resultaten visar att pirepemat påverkar just de mekanismer i hjärnan som är involverade i kontrollen av upprätt hållning och stabilitet, säger Joakim Tedroff, medicinsk chef på Irlab.

Läs
Pork Belly Sandwich
Mat & Dryck
Maj 2025

Pork Belly Sandwich

Fredrik Pålsson har varit köksmästare på Poms Mackor sen saluhallen i Malmö öppnade 2017, undantaget en avstickare på restaurang Spill under ett par år. Här visar han hur man bräserar och glaserar fläsksida till en Pork Belly Sandwich på ljust luftigt bröd med chilimajjo, färsk gurka och picklad morot.

Pork Belly Sandwich
Mat & Dryck
Maj 2025

Pork Belly Sandwich

Fredrik Pålsson har varit köksmästare på Poms Mackor sen saluhallen i Malmö öppnade 2017, undantaget en avstickare på restaurang Spill under ett par år. Här visar han hur man bräserar och glaserar fläsksida till en Pork Belly Sandwich på ljust luftigt bröd med chilimajjo, färsk gurka och picklad morot.

Pork Belly Sandwich
Mat & Dryck
Maj 2025

Pork Belly Sandwich

Fredrik Pålsson har varit köksmästare på Poms Mackor sen saluhallen i Malmö öppnade 2017, undantaget en avstickare på restaurang Spill under ett par år. Här visar han hur man bräserar och glaserar fläsksida till en Pork Belly Sandwich på ljust luftigt bröd med chilimajjo, färsk gurka och picklad morot.

Pork Belly Sandwich
Mat & Dryck
Maj 2025

Pork Belly Sandwich

Fredrik Pålsson har varit köksmästare på Poms Mackor sen saluhallen i Malmö öppnade 2017, undantaget en avstickare på restaurang Spill under ett par år. Här visar han hur man bräserar och glaserar fläsksida till en Pork Belly Sandwich på ljust luftigt bröd med chilimajjo, färsk gurka och picklad morot.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.