
Det ska öppna en ny restaurang i gallerian intill Turning torso. Många har tidigare försökt – vid starten 2005 huserade Torso twisted där med Daniel Berlin som kökschef, därefter tog Green matmarknad över och senast Bon Ici som stängde under pandemin.
Nu ska en fransk bistro öppna, i den danske krögarprofilen Ronni Hoffmanns regi.
Hoffman bor själv i Turning torso och ser just boende i området som sin primära målgrupp. Namnet på krogen blir The Torso och just nu byggs de 700 kvadratmeter stora lokalerna om för att i juni stå redo.
– Det som saknas i dag i Västra hamnen är ett brett utbud och krogar som vänder sig till dem som bor här, säger Hoffmann.
Vad kommer göra att restaurangen lyckas?
– Till skillnad från när Torso twisted öppnade så är mycket i området nu färdigbyggt, och det är en etablerad plats för turister på sommaren. Jag ser det också som en process – det blir inte fullt hus dag ett utan jag är beredd att ge det ett par år innan alla har hittat hit.
En av förutsättningarna för det tänket är att Hoffmann också driver CPH Kitchen som dagligen serverar mat till över 2 500 personer i loungerna på Köpenhamns flygplats, Kastrup.
– Det är som en fabrik, men det jag vill här är att få vara kreativ igen, säger han.
På menyn blir det sharing-rätter och klassiker. ”Enkelhet med bra ingredienser”, summerar Hoffmann. Och efter klockan 22 byter The Torso fokus.
– Det är lite danskt – då blir det dämpad belysning och DJ så folk kan ta en drink i baren i stället för att gå hem. Det saknas i Västra hamnen i dag!
Det ska öppna en ny restaurang i gallerian intill Turning torso. Många har tidigare försökt – vid starten 2005 huserade Torso twisted där med Daniel Berlin som kökschef, därefter tog Green matmarknad över och senast Bon Ici som stängde under pandemin.
Nu ska en fransk bistro öppna, i den danske krögarprofilen Ronni Hoffmanns regi.
Hoffman bor själv i Turning torso och ser just boende i området som sin primära målgrupp. Namnet på krogen blir The Torso och just nu byggs de 700 kvadratmeter stora lokalerna om för att i juni stå redo.
– Det som saknas i dag i Västra hamnen är ett brett utbud och krogar som vänder sig till dem som bor här, säger Hoffmann.
Vad kommer göra att restaurangen lyckas?
– Till skillnad från när Torso twisted öppnade så är mycket i området nu färdigbyggt, och det är en etablerad plats för turister på sommaren. Jag ser det också som en process – det blir inte fullt hus dag ett utan jag är beredd att ge det ett par år innan alla har hittat hit.
En av förutsättningarna för det tänket är att Hoffmann också driver CPH Kitchen som dagligen serverar mat till över 2 500 personer i loungerna på Köpenhamns flygplats, Kastrup.
– Det är som en fabrik, men det jag vill här är att få vara kreativ igen, säger han.
På menyn blir det sharing-rätter och klassiker. ”Enkelhet med bra ingredienser”, summerar Hoffmann. Och efter klockan 22 byter The Torso fokus.
– Det är lite danskt – då blir det dämpad belysning och DJ så folk kan ta en drink i baren i stället för att gå hem. Det saknas i Västra hamnen i dag!

Där Celsiusgatan möter Östra Farmvägen på Norra Sorgenfri i Malmö byggs ett nytt bostadskvarter. Kvarteret ska bestå av flera byggnadskroppar som kommer att vara fem till sju våningar höga, inklusive inredda vindar. Totalt blir det 250 lägenheter, varav 207 ettor, 32 stycken tvåor, och 11 treor. Det blir också en innergård med grönska och i bottenplanet en butikslokal på cirka 500 kvadratmeter.

Där Celsiusgatan möter Östra Farmvägen på Norra Sorgenfri i Malmö byggs ett nytt bostadskvarter. Kvarteret ska bestå av flera byggnadskroppar som kommer att vara fem till sju våningar höga, inklusive inredda vindar. Totalt blir det 250 lägenheter, varav 207 ettor, 32 stycken tvåor, och 11 treor. Det blir också en innergård med grönska och i bottenplanet en butikslokal på cirka 500 kvadratmeter.

Där Celsiusgatan möter Östra Farmvägen på Norra Sorgenfri i Malmö byggs ett nytt bostadskvarter. Kvarteret ska bestå av flera byggnadskroppar som kommer att vara fem till sju våningar höga, inklusive inredda vindar. Totalt blir det 250 lägenheter, varav 207 ettor, 32 stycken tvåor, och 11 treor. Det blir också en innergård med grönska och i bottenplanet en butikslokal på cirka 500 kvadratmeter.

Stones-gitarristen Ron Wood är tveklöst den gamla rockskolans goaste gubbe. Bandets mest sociala medlem, tätt följd av Keith Richards. Mick Jagger är som bekant mer business. Om än brittiskt artig och trevlig. Jag vet. Har träffat alla tre, var och en för sig. Brukar få frågan när jag är ute och pratar om mina ”50 år i rockkulturens tjänst”: vem är den trevligaste av alla storheter du träffat?

Stones-gitarristen Ron Wood är tveklöst den gamla rockskolans goaste gubbe. Bandets mest sociala medlem, tätt följd av Keith Richards. Mick Jagger är som bekant mer business. Om än brittiskt artig och trevlig. Jag vet. Har träffat alla tre, var och en för sig. Brukar få frågan när jag är ute och pratar om mina ”50 år i rockkulturens tjänst”: vem är den trevligaste av alla storheter du träffat?

Stones-gitarristen Ron Wood är tveklöst den gamla rockskolans goaste gubbe. Bandets mest sociala medlem, tätt följd av Keith Richards. Mick Jagger är som bekant mer business. Om än brittiskt artig och trevlig. Jag vet. Har träffat alla tre, var och en för sig. Brukar få frågan när jag är ute och pratar om mina ”50 år i rockkulturens tjänst”: vem är den trevligaste av alla storheter du träffat?

I ett gammalt tullhus vid hamninloppet serverar sju kockteam rätter från varsitt öppet kök. Välj mellan ceviche, grillad entrecôte, pasta vongole eller sushi – allt på samma ställe. En lång bardisk slingrar sig mellan köken, och uteserveringen ligger bokstavligt talat vid kajkanten. Hit kommer man för lunch i solen eller middag i skymningen, med ett glas vin och färjorna som passerar tyst förbi.

I ett gammalt tullhus vid hamninloppet serverar sju kockteam rätter från varsitt öppet kök. Välj mellan ceviche, grillad entrecôte, pasta vongole eller sushi – allt på samma ställe. En lång bardisk slingrar sig mellan köken, och uteserveringen ligger bokstavligt talat vid kajkanten. Hit kommer man för lunch i solen eller middag i skymningen, med ett glas vin och färjorna som passerar tyst förbi.

I ett gammalt tullhus vid hamninloppet serverar sju kockteam rätter från varsitt öppet kök. Välj mellan ceviche, grillad entrecôte, pasta vongole eller sushi – allt på samma ställe. En lång bardisk slingrar sig mellan köken, och uteserveringen ligger bokstavligt talat vid kajkanten. Hit kommer man för lunch i solen eller middag i skymningen, med ett glas vin och färjorna som passerar tyst förbi.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö