
Det ska öppna en ny restaurang i gallerian intill Turning torso. Många har tidigare försökt – vid starten 2005 huserade Torso twisted där med Daniel Berlin som kökschef, därefter tog Green matmarknad över och senast Bon Ici som stängde under pandemin.
Nu ska en fransk bistro öppna, i den danske krögarprofilen Ronni Hoffmanns regi.
Hoffman bor själv i Turning torso och ser just boende i området som sin primära målgrupp. Namnet på krogen blir The Torso och just nu byggs de 700 kvadratmeter stora lokalerna om för att i juni stå redo.
– Det som saknas i dag i Västra hamnen är ett brett utbud och krogar som vänder sig till dem som bor här, säger Hoffmann.
Vad kommer göra att restaurangen lyckas?
– Till skillnad från när Torso twisted öppnade så är mycket i området nu färdigbyggt, och det är en etablerad plats för turister på sommaren. Jag ser det också som en process – det blir inte fullt hus dag ett utan jag är beredd att ge det ett par år innan alla har hittat hit.
En av förutsättningarna för det tänket är att Hoffmann också driver CPH Kitchen som dagligen serverar mat till över 2 500 personer i loungerna på Köpenhamns flygplats, Kastrup.
– Det är som en fabrik, men det jag vill här är att få vara kreativ igen, säger han.
På menyn blir det sharing-rätter och klassiker. ”Enkelhet med bra ingredienser”, summerar Hoffmann. Och efter klockan 22 byter The Torso fokus.
– Det är lite danskt – då blir det dämpad belysning och DJ så folk kan ta en drink i baren i stället för att gå hem. Det saknas i Västra hamnen i dag!
Det ska öppna en ny restaurang i gallerian intill Turning torso. Många har tidigare försökt – vid starten 2005 huserade Torso twisted där med Daniel Berlin som kökschef, därefter tog Green matmarknad över och senast Bon Ici som stängde under pandemin.
Nu ska en fransk bistro öppna, i den danske krögarprofilen Ronni Hoffmanns regi.
Hoffman bor själv i Turning torso och ser just boende i området som sin primära målgrupp. Namnet på krogen blir The Torso och just nu byggs de 700 kvadratmeter stora lokalerna om för att i juni stå redo.
– Det som saknas i dag i Västra hamnen är ett brett utbud och krogar som vänder sig till dem som bor här, säger Hoffmann.
Vad kommer göra att restaurangen lyckas?
– Till skillnad från när Torso twisted öppnade så är mycket i området nu färdigbyggt, och det är en etablerad plats för turister på sommaren. Jag ser det också som en process – det blir inte fullt hus dag ett utan jag är beredd att ge det ett par år innan alla har hittat hit.
En av förutsättningarna för det tänket är att Hoffmann också driver CPH Kitchen som dagligen serverar mat till över 2 500 personer i loungerna på Köpenhamns flygplats, Kastrup.
– Det är som en fabrik, men det jag vill här är att få vara kreativ igen, säger han.
På menyn blir det sharing-rätter och klassiker. ”Enkelhet med bra ingredienser”, summerar Hoffmann. Och efter klockan 22 byter The Torso fokus.
– Det är lite danskt – då blir det dämpad belysning och DJ så folk kan ta en drink i baren i stället för att gå hem. Det saknas i Västra hamnen i dag!

Virgin Galactic håller på att skruva ihop Delta Spaceship, ett rymdskepp avsett för turister. Upp till 6 personer per runda. Premiärturen ska gå nästa höst (med enbart forskningsutrustning) och efter det ska vem som helst med 6 miljoner i rymdbudget kunna åka med. Just nu har Virgin Galactic ca 700 bokningar, som de avser beta av under det första året.

Virgin Galactic håller på att skruva ihop Delta Spaceship, ett rymdskepp avsett för turister. Upp till 6 personer per runda. Premiärturen ska gå nästa höst (med enbart forskningsutrustning) och efter det ska vem som helst med 6 miljoner i rymdbudget kunna åka med. Just nu har Virgin Galactic ca 700 bokningar, som de avser beta av under det första året.

Virgin Galactic håller på att skruva ihop Delta Spaceship, ett rymdskepp avsett för turister. Upp till 6 personer per runda. Premiärturen ska gå nästa höst (med enbart forskningsutrustning) och efter det ska vem som helst med 6 miljoner i rymdbudget kunna åka med. Just nu har Virgin Galactic ca 700 bokningar, som de avser beta av under det första året.

Davidoff hyllar Winston Churchills artistiska sida med Winston Churchill Limited Edition 2025. Det första man möts av är Winstons tavla Cork Trees Near Mimizan (1924) och under en träbricka, formad som en målarpalett, ligger de tio godbitarna med inlaga från Nicaragua och Dominikanska republiken, omblad från Mexiko och täckblad från Ecuador. Enligt Davidoff ska den vara exceptionellt bra tillsammans med Espresso Martini.

Davidoff hyllar Winston Churchills artistiska sida med Winston Churchill Limited Edition 2025. Det första man möts av är Winstons tavla Cork Trees Near Mimizan (1924) och under en träbricka, formad som en målarpalett, ligger de tio godbitarna med inlaga från Nicaragua och Dominikanska republiken, omblad från Mexiko och täckblad från Ecuador. Enligt Davidoff ska den vara exceptionellt bra tillsammans med Espresso Martini.

Davidoff hyllar Winston Churchills artistiska sida med Winston Churchill Limited Edition 2025. Det första man möts av är Winstons tavla Cork Trees Near Mimizan (1924) och under en träbricka, formad som en målarpalett, ligger de tio godbitarna med inlaga från Nicaragua och Dominikanska republiken, omblad från Mexiko och täckblad från Ecuador. Enligt Davidoff ska den vara exceptionellt bra tillsammans med Espresso Martini.

En dag här under våren satt jag insvept i en filt, vid en lägereld med en spetsad lingondryck i handen. Man kan tro att jag var på scoutläger, men jag befann mig faktiskt på en av Sveriges Michelinrestauranger. Att laga mat över öppen eld, att låta träflisor och kol vara en smakbärare, har tagit sig in i finrummen – både på restaurang och hemma.

En dag här under våren satt jag insvept i en filt, vid en lägereld med en spetsad lingondryck i handen. Man kan tro att jag var på scoutläger, men jag befann mig faktiskt på en av Sveriges Michelinrestauranger. Att laga mat över öppen eld, att låta träflisor och kol vara en smakbärare, har tagit sig in i finrummen – både på restaurang och hemma.

En dag här under våren satt jag insvept i en filt, vid en lägereld med en spetsad lingondryck i handen. Man kan tro att jag var på scoutläger, men jag befann mig faktiskt på en av Sveriges Michelinrestauranger. Att laga mat över öppen eld, att låta träflisor och kol vara en smakbärare, har tagit sig in i finrummen – både på restaurang och hemma.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö