Det ska öppna en ny restaurang i gallerian intill Turning torso. Många har tidigare försökt – vid starten 2005 huserade Torso twisted där med Daniel Berlin som kökschef, därefter tog Green matmarknad över och senast Bon Ici som stängde under pandemin.
Nu ska en fransk bistro öppna, i den danske krögarprofilen Ronni Hoffmanns regi.
Hoffman bor själv i Turning torso och ser just boende i området som sin primära målgrupp. Namnet på krogen blir The Torso och just nu byggs de 700 kvadratmeter stora lokalerna om för att i juni stå redo.
– Det som saknas i dag i Västra hamnen är ett brett utbud och krogar som vänder sig till dem som bor här, säger Hoffmann.
Vad kommer göra att restaurangen lyckas?
– Till skillnad från när Torso twisted öppnade så är mycket i området nu färdigbyggt, och det är en etablerad plats för turister på sommaren. Jag ser det också som en process – det blir inte fullt hus dag ett utan jag är beredd att ge det ett par år innan alla har hittat hit.
En av förutsättningarna för det tänket är att Hoffmann också driver CPH Kitchen som dagligen serverar mat till över 2 500 personer i loungerna på Köpenhamns flygplats, Kastrup.
– Det är som en fabrik, men det jag vill här är att få vara kreativ igen, säger han.
På menyn blir det sharing-rätter och klassiker. ”Enkelhet med bra ingredienser”, summerar Hoffmann. Och efter klockan 22 byter The Torso fokus.
– Det är lite danskt – då blir det dämpad belysning och DJ så folk kan ta en drink i baren i stället för att gå hem. Det saknas i Västra hamnen i dag!
Det ska öppna en ny restaurang i gallerian intill Turning torso. Många har tidigare försökt – vid starten 2005 huserade Torso twisted där med Daniel Berlin som kökschef, därefter tog Green matmarknad över och senast Bon Ici som stängde under pandemin.
Nu ska en fransk bistro öppna, i den danske krögarprofilen Ronni Hoffmanns regi.
Hoffman bor själv i Turning torso och ser just boende i området som sin primära målgrupp. Namnet på krogen blir The Torso och just nu byggs de 700 kvadratmeter stora lokalerna om för att i juni stå redo.
– Det som saknas i dag i Västra hamnen är ett brett utbud och krogar som vänder sig till dem som bor här, säger Hoffmann.
Vad kommer göra att restaurangen lyckas?
– Till skillnad från när Torso twisted öppnade så är mycket i området nu färdigbyggt, och det är en etablerad plats för turister på sommaren. Jag ser det också som en process – det blir inte fullt hus dag ett utan jag är beredd att ge det ett par år innan alla har hittat hit.
En av förutsättningarna för det tänket är att Hoffmann också driver CPH Kitchen som dagligen serverar mat till över 2 500 personer i loungerna på Köpenhamns flygplats, Kastrup.
– Det är som en fabrik, men det jag vill här är att få vara kreativ igen, säger han.
På menyn blir det sharing-rätter och klassiker. ”Enkelhet med bra ingredienser”, summerar Hoffmann. Och efter klockan 22 byter The Torso fokus.
– Det är lite danskt – då blir det dämpad belysning och DJ så folk kan ta en drink i baren i stället för att gå hem. Det saknas i Västra hamnen i dag!
Om racing är livet vill man kanske ha en simulator hemma. Men var gömmer man den? Designern Fabio Bilotta har ritat ett koncept han kallar Pininfarina Formula Concept Simulator som är så snygg att den gärna fått stå framme, mitt i vardagsrummet. Simulatorn har sittställning baserad på riktiga F1-bilar och är tillverkad i kolfiber, böjträ och läder.
Om racing är livet vill man kanske ha en simulator hemma. Men var gömmer man den? Designern Fabio Bilotta har ritat ett koncept han kallar Pininfarina Formula Concept Simulator som är så snygg att den gärna fått stå framme, mitt i vardagsrummet. Simulatorn har sittställning baserad på riktiga F1-bilar och är tillverkad i kolfiber, böjträ och läder.
Om racing är livet vill man kanske ha en simulator hemma. Men var gömmer man den? Designern Fabio Bilotta har ritat ett koncept han kallar Pininfarina Formula Concept Simulator som är så snygg att den gärna fått stå framme, mitt i vardagsrummet. Simulatorn har sittställning baserad på riktiga F1-bilar och är tillverkad i kolfiber, böjträ och läder.
Javisst är det kolkraftverket från 30-talet – Battersea Power Station, ritat av Sir Giles Gilbert Scott. Men det är också Apples nya huvudkontor i London. Och ett helt köpcentrum. Kontoret på 46 000 kvm över 6 våningar ligger i ett gammalt pannrum med ett glastäckt atrium i mitten. Balkonger och pelare är klädda i tegel som bränts för hand i den gamla tegelfabriken i Gloucestershire som tillverkade teglet till fasaden för mer än 70 år sen. Och som kontrast till att det förr eldades kol, så går hela det nya kontoret på förnyelsebar energi.
Javisst är det kolkraftverket från 30-talet – Battersea Power Station, ritat av Sir Giles Gilbert Scott. Men det är också Apples nya huvudkontor i London. Och ett helt köpcentrum. Kontoret på 46 000 kvm över 6 våningar ligger i ett gammalt pannrum med ett glastäckt atrium i mitten. Balkonger och pelare är klädda i tegel som bränts för hand i den gamla tegelfabriken i Gloucestershire som tillverkade teglet till fasaden för mer än 70 år sen. Och som kontrast till att det förr eldades kol, så går hela det nya kontoret på förnyelsebar energi.
Javisst är det kolkraftverket från 30-talet – Battersea Power Station, ritat av Sir Giles Gilbert Scott. Men det är också Apples nya huvudkontor i London. Och ett helt köpcentrum. Kontoret på 46 000 kvm över 6 våningar ligger i ett gammalt pannrum med ett glastäckt atrium i mitten. Balkonger och pelare är klädda i tegel som bränts för hand i den gamla tegelfabriken i Gloucestershire som tillverkade teglet till fasaden för mer än 70 år sen. Och som kontrast till att det förr eldades kol, så går hela det nya kontoret på förnyelsebar energi.
För många är whisky en njutning för råkalla höst- och vinterkvällar, ett sätt att hålla höst och vemod borta och något som skänker en stunds torvig tröst om vinterkvällarna. Men ingen annan destillerad dryck är lika mångfacetterad. Inget annat destillat har ett tillnärmelsevis lika brett smakspektrum; en whisky kan bjuda på allt från de lenaste och mjukaste vaniljsmekningarna till den råaste rökigaste käftsmällen. Beroende på hur man navigerar bland whiskyhavets grynnor och skär kan whisky i allra högsta grad vara en god och härlig sommardryck.
För många är whisky en njutning för råkalla höst- och vinterkvällar, ett sätt att hålla höst och vemod borta och något som skänker en stunds torvig tröst om vinterkvällarna. Men ingen annan destillerad dryck är lika mångfacetterad. Inget annat destillat har ett tillnärmelsevis lika brett smakspektrum; en whisky kan bjuda på allt från de lenaste och mjukaste vaniljsmekningarna till den råaste rökigaste käftsmällen. Beroende på hur man navigerar bland whiskyhavets grynnor och skär kan whisky i allra högsta grad vara en god och härlig sommardryck.
För många är whisky en njutning för råkalla höst- och vinterkvällar, ett sätt att hålla höst och vemod borta och något som skänker en stunds torvig tröst om vinterkvällarna. Men ingen annan destillerad dryck är lika mångfacetterad. Inget annat destillat har ett tillnärmelsevis lika brett smakspektrum; en whisky kan bjuda på allt från de lenaste och mjukaste vaniljsmekningarna till den råaste rökigaste käftsmällen. Beroende på hur man navigerar bland whiskyhavets grynnor och skär kan whisky i allra högsta grad vara en god och härlig sommardryck.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö