
Det ska öppna en ny restaurang i gallerian intill Turning torso. Många har tidigare försökt – vid starten 2005 huserade Torso twisted där med Daniel Berlin som kökschef, därefter tog Green matmarknad över och senast Bon Ici som stängde under pandemin.
Nu ska en fransk bistro öppna, i den danske krögarprofilen Ronni Hoffmanns regi.
Hoffman bor själv i Turning torso och ser just boende i området som sin primära målgrupp. Namnet på krogen blir The Torso och just nu byggs de 700 kvadratmeter stora lokalerna om för att i juni stå redo.
– Det som saknas i dag i Västra hamnen är ett brett utbud och krogar som vänder sig till dem som bor här, säger Hoffmann.
Vad kommer göra att restaurangen lyckas?
– Till skillnad från när Torso twisted öppnade så är mycket i området nu färdigbyggt, och det är en etablerad plats för turister på sommaren. Jag ser det också som en process – det blir inte fullt hus dag ett utan jag är beredd att ge det ett par år innan alla har hittat hit.
En av förutsättningarna för det tänket är att Hoffmann också driver CPH Kitchen som dagligen serverar mat till över 2 500 personer i loungerna på Köpenhamns flygplats, Kastrup.
– Det är som en fabrik, men det jag vill här är att få vara kreativ igen, säger han.
På menyn blir det sharing-rätter och klassiker. ”Enkelhet med bra ingredienser”, summerar Hoffmann. Och efter klockan 22 byter The Torso fokus.
– Det är lite danskt – då blir det dämpad belysning och DJ så folk kan ta en drink i baren i stället för att gå hem. Det saknas i Västra hamnen i dag!
Det ska öppna en ny restaurang i gallerian intill Turning torso. Många har tidigare försökt – vid starten 2005 huserade Torso twisted där med Daniel Berlin som kökschef, därefter tog Green matmarknad över och senast Bon Ici som stängde under pandemin.
Nu ska en fransk bistro öppna, i den danske krögarprofilen Ronni Hoffmanns regi.
Hoffman bor själv i Turning torso och ser just boende i området som sin primära målgrupp. Namnet på krogen blir The Torso och just nu byggs de 700 kvadratmeter stora lokalerna om för att i juni stå redo.
– Det som saknas i dag i Västra hamnen är ett brett utbud och krogar som vänder sig till dem som bor här, säger Hoffmann.
Vad kommer göra att restaurangen lyckas?
– Till skillnad från när Torso twisted öppnade så är mycket i området nu färdigbyggt, och det är en etablerad plats för turister på sommaren. Jag ser det också som en process – det blir inte fullt hus dag ett utan jag är beredd att ge det ett par år innan alla har hittat hit.
En av förutsättningarna för det tänket är att Hoffmann också driver CPH Kitchen som dagligen serverar mat till över 2 500 personer i loungerna på Köpenhamns flygplats, Kastrup.
– Det är som en fabrik, men det jag vill här är att få vara kreativ igen, säger han.
På menyn blir det sharing-rätter och klassiker. ”Enkelhet med bra ingredienser”, summerar Hoffmann. Och efter klockan 22 byter The Torso fokus.
– Det är lite danskt – då blir det dämpad belysning och DJ så folk kan ta en drink i baren i stället för att gå hem. Det saknas i Västra hamnen i dag!

Det är pyttelitet, spartanskt inrett och maten är gjort med ett klappande italienskt hjärta liksom händer från hemlandet som kan sitt hantverk. Här finner man stolthet i den italienska autentiska street-food-mackan som görs från grunden på alla vis, som klassisk Crescia. Ett plattbröd från Marche och Umbrien som viks och fylls med godsaker som rökt kött, mozzarella, grillad paprika, salami och här – bara det bästa. En perfekt lunch, som kan avslutas med kaffe och tiramisu förstås.

Det är pyttelitet, spartanskt inrett och maten är gjort med ett klappande italienskt hjärta liksom händer från hemlandet som kan sitt hantverk. Här finner man stolthet i den italienska autentiska street-food-mackan som görs från grunden på alla vis, som klassisk Crescia. Ett plattbröd från Marche och Umbrien som viks och fylls med godsaker som rökt kött, mozzarella, grillad paprika, salami och här – bara det bästa. En perfekt lunch, som kan avslutas med kaffe och tiramisu förstås.

Det är pyttelitet, spartanskt inrett och maten är gjort med ett klappande italienskt hjärta liksom händer från hemlandet som kan sitt hantverk. Här finner man stolthet i den italienska autentiska street-food-mackan som görs från grunden på alla vis, som klassisk Crescia. Ett plattbröd från Marche och Umbrien som viks och fylls med godsaker som rökt kött, mozzarella, grillad paprika, salami och här – bara det bästa. En perfekt lunch, som kan avslutas med kaffe och tiramisu förstås.

I det nya bostadsområdet Vellinge Parkby, som ligger strax norr om Vellinge tätort, planeras nu den blivande bostadsrättsföreningen Papilio. Totalt blir det 48 lägenheter från två till fem rum och kök, som får antingen balkong eller uteplats, vissa med egen trädgårdsyta. På den kringbyggda innergården planeras odlingslådor, bouleplan och gemensam grillplats. Inflyttning beräknas kunna ske under 2026.

I det nya bostadsområdet Vellinge Parkby, som ligger strax norr om Vellinge tätort, planeras nu den blivande bostadsrättsföreningen Papilio. Totalt blir det 48 lägenheter från två till fem rum och kök, som får antingen balkong eller uteplats, vissa med egen trädgårdsyta. På den kringbyggda innergården planeras odlingslådor, bouleplan och gemensam grillplats. Inflyttning beräknas kunna ske under 2026.

I det nya bostadsområdet Vellinge Parkby, som ligger strax norr om Vellinge tätort, planeras nu den blivande bostadsrättsföreningen Papilio. Totalt blir det 48 lägenheter från två till fem rum och kök, som får antingen balkong eller uteplats, vissa med egen trädgårdsyta. På den kringbyggda innergården planeras odlingslådor, bouleplan och gemensam grillplats. Inflyttning beräknas kunna ske under 2026.

Castellum har utsetts till årets återbrukare 2024, för sitt systematiska arbete med ett cirkulärt byggande. Utmärkelsen delas ut av initiativet Handslaget, där privata och offentliga fastighetsägare i Göteborg ingår. – Vi vill att det ska bli enklare att jobba med återbruk. Vi har faktiskt ett projekt där vi renoverat en lokal mitt i stan med 92 procent återbrukat material, inklusive ytskikt, golv och kök, säger Örjan Rysted, vd för region väst på Castellum. Platzer hedras i sin tur som årets uppstickare, bland annat för att ha satt återbruksmål för alla sina byggprojekt.

Castellum har utsetts till årets återbrukare 2024, för sitt systematiska arbete med ett cirkulärt byggande. Utmärkelsen delas ut av initiativet Handslaget, där privata och offentliga fastighetsägare i Göteborg ingår. – Vi vill att det ska bli enklare att jobba med återbruk. Vi har faktiskt ett projekt där vi renoverat en lokal mitt i stan med 92 procent återbrukat material, inklusive ytskikt, golv och kök, säger Örjan Rysted, vd för region väst på Castellum. Platzer hedras i sin tur som årets uppstickare, bland annat för att ha satt återbruksmål för alla sina byggprojekt.

Castellum har utsetts till årets återbrukare 2024, för sitt systematiska arbete med ett cirkulärt byggande. Utmärkelsen delas ut av initiativet Handslaget, där privata och offentliga fastighetsägare i Göteborg ingår. – Vi vill att det ska bli enklare att jobba med återbruk. Vi har faktiskt ett projekt där vi renoverat en lokal mitt i stan med 92 procent återbrukat material, inklusive ytskikt, golv och kök, säger Örjan Rysted, vd för region väst på Castellum. Platzer hedras i sin tur som årets uppstickare, bland annat för att ha satt återbruksmål för alla sina byggprojekt.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö