
Det ska öppna en ny restaurang i gallerian intill Turning torso. Många har tidigare försökt – vid starten 2005 huserade Torso twisted där med Daniel Berlin som kökschef, därefter tog Green matmarknad över och senast Bon Ici som stängde under pandemin.
Nu ska en fransk bistro öppna, i den danske krögarprofilen Ronni Hoffmanns regi.
Hoffman bor själv i Turning torso och ser just boende i området som sin primära målgrupp. Namnet på krogen blir The Torso och just nu byggs de 700 kvadratmeter stora lokalerna om för att i juni stå redo.
– Det som saknas i dag i Västra hamnen är ett brett utbud och krogar som vänder sig till dem som bor här, säger Hoffmann.
Vad kommer göra att restaurangen lyckas?
– Till skillnad från när Torso twisted öppnade så är mycket i området nu färdigbyggt, och det är en etablerad plats för turister på sommaren. Jag ser det också som en process – det blir inte fullt hus dag ett utan jag är beredd att ge det ett par år innan alla har hittat hit.
En av förutsättningarna för det tänket är att Hoffmann också driver CPH Kitchen som dagligen serverar mat till över 2 500 personer i loungerna på Köpenhamns flygplats, Kastrup.
– Det är som en fabrik, men det jag vill här är att få vara kreativ igen, säger han.
På menyn blir det sharing-rätter och klassiker. ”Enkelhet med bra ingredienser”, summerar Hoffmann. Och efter klockan 22 byter The Torso fokus.
– Det är lite danskt – då blir det dämpad belysning och DJ så folk kan ta en drink i baren i stället för att gå hem. Det saknas i Västra hamnen i dag!
Det ska öppna en ny restaurang i gallerian intill Turning torso. Många har tidigare försökt – vid starten 2005 huserade Torso twisted där med Daniel Berlin som kökschef, därefter tog Green matmarknad över och senast Bon Ici som stängde under pandemin.
Nu ska en fransk bistro öppna, i den danske krögarprofilen Ronni Hoffmanns regi.
Hoffman bor själv i Turning torso och ser just boende i området som sin primära målgrupp. Namnet på krogen blir The Torso och just nu byggs de 700 kvadratmeter stora lokalerna om för att i juni stå redo.
– Det som saknas i dag i Västra hamnen är ett brett utbud och krogar som vänder sig till dem som bor här, säger Hoffmann.
Vad kommer göra att restaurangen lyckas?
– Till skillnad från när Torso twisted öppnade så är mycket i området nu färdigbyggt, och det är en etablerad plats för turister på sommaren. Jag ser det också som en process – det blir inte fullt hus dag ett utan jag är beredd att ge det ett par år innan alla har hittat hit.
En av förutsättningarna för det tänket är att Hoffmann också driver CPH Kitchen som dagligen serverar mat till över 2 500 personer i loungerna på Köpenhamns flygplats, Kastrup.
– Det är som en fabrik, men det jag vill här är att få vara kreativ igen, säger han.
På menyn blir det sharing-rätter och klassiker. ”Enkelhet med bra ingredienser”, summerar Hoffmann. Och efter klockan 22 byter The Torso fokus.
– Det är lite danskt – då blir det dämpad belysning och DJ så folk kan ta en drink i baren i stället för att gå hem. Det saknas i Västra hamnen i dag!

Hos mormor doftade det alltid av hemlagat och värme. Hon stod i köket i sin klänning, förkläde och högklackat trots att hon bodde och jobbade på en bondgård. Hon fick nämligen inte ha byxor för morfar, och klackar hade hon gått så länge i att hennes hälsena blivit för kort för att kunna sätta ner fötterna platt i golvet. De högklackade skorna stod alltid redo nedanför sängen. Det finns nog ingen plats där julen kommer till sin rätt så som på en gård, med gamla murstockar

Hos mormor doftade det alltid av hemlagat och värme. Hon stod i köket i sin klänning, förkläde och högklackat trots att hon bodde och jobbade på en bondgård. Hon fick nämligen inte ha byxor för morfar, och klackar hade hon gått så länge i att hennes hälsena blivit för kort för att kunna sätta ner fötterna platt i golvet. De högklackade skorna stod alltid redo nedanför sängen. Det finns nog ingen plats där julen kommer till sin rätt så som på en gård, med gamla murstockar

Hos mormor doftade det alltid av hemlagat och värme. Hon stod i köket i sin klänning, förkläde och högklackat trots att hon bodde och jobbade på en bondgård. Hon fick nämligen inte ha byxor för morfar, och klackar hade hon gått så länge i att hennes hälsena blivit för kort för att kunna sätta ner fötterna platt i golvet. De högklackade skorna stod alltid redo nedanför sängen. Det finns nog ingen plats där julen kommer till sin rätt så som på en gård, med gamla murstockar

På Vallgatan i Vellinge planeras projektet Kv Ängahusen. Den blivande bostadsrättsföreningen får totalt 68 lägenheter, från ettor på 27 kvadratmeter till fyror på 119 kvadratmeter. De större lägenheterna kommer att ha balkonger i två väderstreck medan bostäderna i markplan får egen uteplats. Det blir också en gård med lekytor, grillplats och cykelservicestation. Inflyttning beräknas till våren 2027.

På Vallgatan i Vellinge planeras projektet Kv Ängahusen. Den blivande bostadsrättsföreningen får totalt 68 lägenheter, från ettor på 27 kvadratmeter till fyror på 119 kvadratmeter. De större lägenheterna kommer att ha balkonger i två väderstreck medan bostäderna i markplan får egen uteplats. Det blir också en gård med lekytor, grillplats och cykelservicestation. Inflyttning beräknas till våren 2027.

På Vallgatan i Vellinge planeras projektet Kv Ängahusen. Den blivande bostadsrättsföreningen får totalt 68 lägenheter, från ettor på 27 kvadratmeter till fyror på 119 kvadratmeter. De större lägenheterna kommer att ha balkonger i två väderstreck medan bostäderna i markplan får egen uteplats. Det blir också en gård med lekytor, grillplats och cykelservicestation. Inflyttning beräknas till våren 2027.

Många känner till vinbaren för just en vinbar och detta är alltid ett säkert kort för ett glas vin serverat av charmiga kunniga sommelierer i bruna förkläden bakom den gamla apotekardisken. Vin står i lådor på golvet och i hyllorna och självklart kan du köpa med en riktigt bra flaska hem över disk. Men du kan också äta här och då är det små franskflirtande snacksiga rätter som passar ditt glas som gäller. Är du mer hungrig går du runt hörnan till deras restaurang.

Många känner till vinbaren för just en vinbar och detta är alltid ett säkert kort för ett glas vin serverat av charmiga kunniga sommelierer i bruna förkläden bakom den gamla apotekardisken. Vin står i lådor på golvet och i hyllorna och självklart kan du köpa med en riktigt bra flaska hem över disk. Men du kan också äta här och då är det små franskflirtande snacksiga rätter som passar ditt glas som gäller. Är du mer hungrig går du runt hörnan till deras restaurang.

Många känner till vinbaren för just en vinbar och detta är alltid ett säkert kort för ett glas vin serverat av charmiga kunniga sommelierer i bruna förkläden bakom den gamla apotekardisken. Vin står i lådor på golvet och i hyllorna och självklart kan du köpa med en riktigt bra flaska hem över disk. Men du kan också äta här och då är det små franskflirtande snacksiga rätter som passar ditt glas som gäller. Är du mer hungrig går du runt hörnan till deras restaurang.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö