
Lundabolaget Cyclezyme och forskningsinstitutet Rise har beviljats 4 miljoner kronor i stöd från Formas för att skala upp enzymbaserad plaståtervinning. Projektet, med total budget på 5,4 miljoner kronor, startar i december och ska pågå i två år.
Målet är att utveckla en process som kan återvinna tusentals ton plast med hjälp av enzymer, utan kemisk förbehandling.
– Formas-projektet gör det möjligt för oss att ta nästa steg mot industriell implementering av vår teknik, säger Peter Falck, vd för Cyclezyme.
Lundabolaget Cyclezyme och forskningsinstitutet Rise har beviljats 4 miljoner kronor i stöd från Formas för att skala upp enzymbaserad plaståtervinning. Projektet, med total budget på 5,4 miljoner kronor, startar i december och ska pågå i två år.
Målet är att utveckla en process som kan återvinna tusentals ton plast med hjälp av enzymer, utan kemisk förbehandling.
– Formas-projektet gör det möjligt för oss att ta nästa steg mot industriell implementering av vår teknik, säger Peter Falck, vd för Cyclezyme.

Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.

Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.

Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.

Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.

Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.

Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.

Ekone Seafood i Washington (delstaten) har en mängd olika konserverade ostron i sortiment. Smoked Oysters är plockade i Willapa Bay och rökta för att sen läggas in i olja och kryddor. Tänkt som en appetizer.

Ekone Seafood i Washington (delstaten) har en mängd olika konserverade ostron i sortiment. Smoked Oysters är plockade i Willapa Bay och rökta för att sen läggas in i olja och kryddor. Tänkt som en appetizer.

Ekone Seafood i Washington (delstaten) har en mängd olika konserverade ostron i sortiment. Smoked Oysters är plockade i Willapa Bay och rökta för att sen läggas in i olja och kryddor. Tänkt som en appetizer.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö