
Planerna på den kommande restaurangen läckte ut i våras. Då bokade många människor bord på direkten, trots att de inte hade en aning om vare sig menyn eller ställets inriktning.
– Vi vill att Collage ska vara en mötesplats för alla generationer och ett brasserie 2.0 där Manhattan möter Paris mitt i centrala Göteborg, säger Bengt Linde, delägare i Götaplatsgruppen som tillsammans med Park Lane driver den nyöppnade satsningen.
Under de senaste 200 åren har fastigheten i hörnet av Kyrkogatan och Korsgatan hyst en cigarrfabrik, fungerat som vinlager och varit en glas- och porslinsbutik.
Nu väntar andra upplevelser via ett folkligt brasserie som utlovar drömska drinkar, magisk meny och sorl inpå småtimmarna. Utöver huvudrestaurangen har även baren Studion by Collage öppnats strax intill.
– På Collage serverar vi lunch, middag och cocktails i en miljö där fastighetens själ sitter kvar i väggarna som ett kollage av historier och minnen, menar Bengt Linde.
Planerna på den kommande restaurangen läckte ut i våras. Då bokade många människor bord på direkten, trots att de inte hade en aning om vare sig menyn eller ställets inriktning.
– Vi vill att Collage ska vara en mötesplats för alla generationer och ett brasserie 2.0 där Manhattan möter Paris mitt i centrala Göteborg, säger Bengt Linde, delägare i Götaplatsgruppen som tillsammans med Park Lane driver den nyöppnade satsningen.
Under de senaste 200 åren har fastigheten i hörnet av Kyrkogatan och Korsgatan hyst en cigarrfabrik, fungerat som vinlager och varit en glas- och porslinsbutik.
Nu väntar andra upplevelser via ett folkligt brasserie som utlovar drömska drinkar, magisk meny och sorl inpå småtimmarna. Utöver huvudrestaurangen har även baren Studion by Collage öppnats strax intill.
– På Collage serverar vi lunch, middag och cocktails i en miljö där fastighetens själ sitter kvar i väggarna som ett kollage av historier och minnen, menar Bengt Linde.

Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.

Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.

Cambridge Distillerys Anty Gin är den första insektsbaserad ginen i världen. Röd skogsmyra (Formica rufa) samlas in för att blandas med smaker av skogssippa, nässla och enbär. Kittlar säkert dödsskönt i kistan.

Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.

Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.

Joakim Nilsson är kökschef och medgrundare av restaurang Johan P, Malmös mest kända och väletablerade fisk- och skaldjursrestaurang. Här visar Joakim hur man lagar Flamberad hummerragu med kaviar.

Ekone Seafood i Washington (delstaten) har en mängd olika konserverade ostron i sortiment. Smoked Oysters är plockade i Willapa Bay och rökta för att sen läggas in i olja och kryddor. Tänkt som en appetizer.

Ekone Seafood i Washington (delstaten) har en mängd olika konserverade ostron i sortiment. Smoked Oysters är plockade i Willapa Bay och rökta för att sen läggas in i olja och kryddor. Tänkt som en appetizer.

Ekone Seafood i Washington (delstaten) har en mängd olika konserverade ostron i sortiment. Smoked Oysters är plockade i Willapa Bay och rökta för att sen läggas in i olja och kryddor. Tänkt som en appetizer.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö