Planerna på den kommande restaurangen läckte ut i våras. Då bokade många människor bord på direkten, trots att de inte hade en aning om vare sig menyn eller ställets inriktning.
– Vi vill att Collage ska vara en mötesplats för alla generationer och ett brasserie 2.0 där Manhattan möter Paris mitt i centrala Göteborg, säger Bengt Linde, delägare i Götaplatsgruppen som tillsammans med Park Lane driver den nyöppnade satsningen.
Under de senaste 200 åren har fastigheten i hörnet av Kyrkogatan och Korsgatan hyst en cigarrfabrik, fungerat som vinlager och varit en glas- och porslinsbutik.
Nu väntar andra upplevelser via ett folkligt brasserie som utlovar drömska drinkar, magisk meny och sorl inpå småtimmarna. Utöver huvudrestaurangen har även baren Studion by Collage öppnats strax intill.
– På Collage serverar vi lunch, middag och cocktails i en miljö där fastighetens själ sitter kvar i väggarna som ett kollage av historier och minnen, menar Bengt Linde.
Planerna på den kommande restaurangen läckte ut i våras. Då bokade många människor bord på direkten, trots att de inte hade en aning om vare sig menyn eller ställets inriktning.
– Vi vill att Collage ska vara en mötesplats för alla generationer och ett brasserie 2.0 där Manhattan möter Paris mitt i centrala Göteborg, säger Bengt Linde, delägare i Götaplatsgruppen som tillsammans med Park Lane driver den nyöppnade satsningen.
Under de senaste 200 åren har fastigheten i hörnet av Kyrkogatan och Korsgatan hyst en cigarrfabrik, fungerat som vinlager och varit en glas- och porslinsbutik.
Nu väntar andra upplevelser via ett folkligt brasserie som utlovar drömska drinkar, magisk meny och sorl inpå småtimmarna. Utöver huvudrestaurangen har även baren Studion by Collage öppnats strax intill.
– På Collage serverar vi lunch, middag och cocktails i en miljö där fastighetens själ sitter kvar i väggarna som ett kollage av historier och minnen, menar Bengt Linde.
Henrik Regnér är grundare och delägare i Atmosfär och Escama, har varit med i kock-SM och har jobbat i restaurangkök sen nittiotalet. Här visar Henrik hur man lagar en vårig grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss hemma.
Henrik Regnér är grundare och delägare i Atmosfär och Escama, har varit med i kock-SM och har jobbat i restaurangkök sen nittiotalet. Här visar Henrik hur man lagar en vårig grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss hemma.
Henrik Regnér är grundare och delägare i Atmosfär och Escama, har varit med i kock-SM och har jobbat i restaurangkök sen nittiotalet. Här visar Henrik hur man lagar en vårig grön sparrissoppa med smörstekt kalvbräss hemma.
Champinjoner (Agaricus) är ett släkte av både ätliga och giftiga svampar. Det är den vanligaste svampen i svenska kök och de flesta odlas i Polen, Nederländerna och Spanien. I sverige odlades (2021) 1 130 ton champinjonvarianter och 95 ton annan svamp (som shiitake och ostronskivling). Namnet champinjon kommer från franskans champignon (svamp) och i engelsktalande länder säger man ofta Button mushroom. Button mushroom är egentligen en specifik sort (Agaricus bisporus) som vi kallar Trädgårdschampinjon. Champinjonen är rik på B-vitamin, jod och järn och studier har visat att de redan höga halterna D-vitamin kan ökas mångfalt genom att soltorka champinjonerna.
Champinjoner (Agaricus) är ett släkte av både ätliga och giftiga svampar. Det är den vanligaste svampen i svenska kök och de flesta odlas i Polen, Nederländerna och Spanien. I sverige odlades (2021) 1 130 ton champinjonvarianter och 95 ton annan svamp (som shiitake och ostronskivling). Namnet champinjon kommer från franskans champignon (svamp) och i engelsktalande länder säger man ofta Button mushroom. Button mushroom är egentligen en specifik sort (Agaricus bisporus) som vi kallar Trädgårdschampinjon. Champinjonen är rik på B-vitamin, jod och järn och studier har visat att de redan höga halterna D-vitamin kan ökas mångfalt genom att soltorka champinjonerna.
Champinjoner (Agaricus) är ett släkte av både ätliga och giftiga svampar. Det är den vanligaste svampen i svenska kök och de flesta odlas i Polen, Nederländerna och Spanien. I sverige odlades (2021) 1 130 ton champinjonvarianter och 95 ton annan svamp (som shiitake och ostronskivling). Namnet champinjon kommer från franskans champignon (svamp) och i engelsktalande länder säger man ofta Button mushroom. Button mushroom är egentligen en specifik sort (Agaricus bisporus) som vi kallar Trädgårdschampinjon. Champinjonen är rik på B-vitamin, jod och järn och studier har visat att de redan höga halterna D-vitamin kan ökas mångfalt genom att soltorka champinjonerna.
Leon Bergström, köksmästare på Bar Robusta, är statsvetaren som blev kock, och flyttade från Grekland till Sverige för cirka tio år sen. Han har också hunnit arbeta bland annat på Sjöbaren och St. Jörgens i Göteborg. Här visar Leon hur man lagar en klassisk italiensk ragu med en twist.
Leon Bergström, köksmästare på Bar Robusta, är statsvetaren som blev kock, och flyttade från Grekland till Sverige för cirka tio år sen. Han har också hunnit arbeta bland annat på Sjöbaren och St. Jörgens i Göteborg. Här visar Leon hur man lagar en klassisk italiensk ragu med en twist.
Leon Bergström, köksmästare på Bar Robusta, är statsvetaren som blev kock, och flyttade från Grekland till Sverige för cirka tio år sen. Han har också hunnit arbeta bland annat på Sjöbaren och St. Jörgens i Göteborg. Här visar Leon hur man lagar en klassisk italiensk ragu med en twist.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö