Planerna på den kommande restaurangen läckte ut i våras. Då bokade många människor bord på direkten, trots att de inte hade en aning om vare sig menyn eller ställets inriktning.
– Vi vill att Collage ska vara en mötesplats för alla generationer och ett brasserie 2.0 där Manhattan möter Paris mitt i centrala Göteborg, säger Bengt Linde, delägare i Götaplatsgruppen som tillsammans med Park Lane driver den nyöppnade satsningen.
Under de senaste 200 åren har fastigheten i hörnet av Kyrkogatan och Korsgatan hyst en cigarrfabrik, fungerat som vinlager och varit en glas- och porslinsbutik.
Nu väntar andra upplevelser via ett folkligt brasserie som utlovar drömska drinkar, magisk meny och sorl inpå småtimmarna. Utöver huvudrestaurangen har även baren Studion by Collage öppnats strax intill.
– På Collage serverar vi lunch, middag och cocktails i en miljö där fastighetens själ sitter kvar i väggarna som ett kollage av historier och minnen, menar Bengt Linde.
Planerna på den kommande restaurangen läckte ut i våras. Då bokade många människor bord på direkten, trots att de inte hade en aning om vare sig menyn eller ställets inriktning.
– Vi vill att Collage ska vara en mötesplats för alla generationer och ett brasserie 2.0 där Manhattan möter Paris mitt i centrala Göteborg, säger Bengt Linde, delägare i Götaplatsgruppen som tillsammans med Park Lane driver den nyöppnade satsningen.
Under de senaste 200 åren har fastigheten i hörnet av Kyrkogatan och Korsgatan hyst en cigarrfabrik, fungerat som vinlager och varit en glas- och porslinsbutik.
Nu väntar andra upplevelser via ett folkligt brasserie som utlovar drömska drinkar, magisk meny och sorl inpå småtimmarna. Utöver huvudrestaurangen har även baren Studion by Collage öppnats strax intill.
– På Collage serverar vi lunch, middag och cocktails i en miljö där fastighetens själ sitter kvar i väggarna som ett kollage av historier och minnen, menar Bengt Linde.
Den 25 september 2010 bakades den största pumpapajen vid New Bremen Pumpkinfest i Ohio. Pajen vägde 1 678 kilo och hade en diameter på 6 meter. Själva pajskalet gjordes av 440 plåtar deg. Fyllningen bestod av konserverad pumpa, kondenserad mjölk, ägg, socker, salt, kanel och pumpkin spice (kryddmix som liknar pepparkakskrydda).
Den 25 september 2010 bakades den största pumpapajen vid New Bremen Pumpkinfest i Ohio. Pajen vägde 1 678 kilo och hade en diameter på 6 meter. Själva pajskalet gjordes av 440 plåtar deg. Fyllningen bestod av konserverad pumpa, kondenserad mjölk, ägg, socker, salt, kanel och pumpkin spice (kryddmix som liknar pepparkakskrydda).
Den 25 september 2010 bakades den största pumpapajen vid New Bremen Pumpkinfest i Ohio. Pajen vägde 1 678 kilo och hade en diameter på 6 meter. Själva pajskalet gjordes av 440 plåtar deg. Fyllningen bestod av konserverad pumpa, kondenserad mjölk, ägg, socker, salt, kanel och pumpkin spice (kryddmix som liknar pepparkakskrydda).
Ingen penis, ingen fisk. Gaebul (Urechis unicinctus) är en havslevande skedmask som finns i Bohai-havet utanför Peking. Ett populärt snacks i Sydkorea, där man äter den rå efter att ha skurit av ändarna och rensat ut innehållet. Visuellt ser det ut som bläckfiskringar när den är skuren i remsor.
Ingen penis, ingen fisk. Gaebul (Urechis unicinctus) är en havslevande skedmask som finns i Bohai-havet utanför Peking. Ett populärt snacks i Sydkorea, där man äter den rå efter att ha skurit av ändarna och rensat ut innehållet. Visuellt ser det ut som bläckfiskringar när den är skuren i remsor.
Ingen penis, ingen fisk. Gaebul (Urechis unicinctus) är en havslevande skedmask som finns i Bohai-havet utanför Peking. Ett populärt snacks i Sydkorea, där man äter den rå efter att ha skurit av ändarna och rensat ut innehållet. Visuellt ser det ut som bläckfiskringar när den är skuren i remsor.
Nu är äntligen hösten här och med den massor av högtider. Traditioner för oss samman och vi får en anledning att äta gott, minnas och träffas. De flesta högtider har såväl kulturella som religiösa rötter och blandas ihop till ett sammelsurium av godsaker på bordet. Jag älskar högtider. Men inte bara de svenska.
Nu är äntligen hösten här och med den massor av högtider. Traditioner för oss samman och vi får en anledning att äta gott, minnas och träffas. De flesta högtider har såväl kulturella som religiösa rötter och blandas ihop till ett sammelsurium av godsaker på bordet. Jag älskar högtider. Men inte bara de svenska.
Nu är äntligen hösten här och med den massor av högtider. Traditioner för oss samman och vi får en anledning att äta gott, minnas och träffas. De flesta högtider har såväl kulturella som religiösa rötter och blandas ihop till ett sammelsurium av godsaker på bordet. Jag älskar högtider. Men inte bara de svenska.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö