
Bredo är en relativt ny cocktailbar i gränslandet mellan Nørrebro och Østerbro. Baren drivs av väldigt erfarna bartendrar och delar atmosfär och inredning med nutida hipster-hak, lite avskalat och hippt men mysigt. Det som får Bredo att sticka ut är deras cocktailprogram, en hyllning till den gyllene eran. Här finns inga märkvärdiga ingredienser eller pretentiösa metoder, allt är klassiskt och otroligt välgjort. Lägg Bredo på minnet, du lär inte bli besviken.
Nørre Allé 27
Bredo är en relativt ny cocktailbar i gränslandet mellan Nørrebro och Østerbro. Baren drivs av väldigt erfarna bartendrar och delar atmosfär och inredning med nutida hipster-hak, lite avskalat och hippt men mysigt. Det som får Bredo att sticka ut är deras cocktailprogram, en hyllning till den gyllene eran. Här finns inga märkvärdiga ingredienser eller pretentiösa metoder, allt är klassiskt och otroligt välgjort. Lägg Bredo på minnet, du lär inte bli besviken.
Nørre Allé 27

Helsingborgsbolaget Gaia Biomaterials, som tillverkar ett komposterbart alternativ till plast, expanderar kraftigt. Från december utökar bolaget sina lokaler hos Wihlborgs på Ättekulla med 2 300 kvadratmeter till totalt 6 300. Efterfrågan på materialet växer snabbt internationellt, bland annat i USA, Mellanöstern och Afrika. – Vi ser en kraftig ökning av vår export när allt fler länder vill ha material som är nedbrytbart och komposterbart, säger vd Peter Stenström.

Helsingborgsbolaget Gaia Biomaterials, som tillverkar ett komposterbart alternativ till plast, expanderar kraftigt. Från december utökar bolaget sina lokaler hos Wihlborgs på Ättekulla med 2 300 kvadratmeter till totalt 6 300. Efterfrågan på materialet växer snabbt internationellt, bland annat i USA, Mellanöstern och Afrika. – Vi ser en kraftig ökning av vår export när allt fler länder vill ha material som är nedbrytbart och komposterbart, säger vd Peter Stenström.

Helsingborgsbolaget Gaia Biomaterials, som tillverkar ett komposterbart alternativ till plast, expanderar kraftigt. Från december utökar bolaget sina lokaler hos Wihlborgs på Ättekulla med 2 300 kvadratmeter till totalt 6 300. Efterfrågan på materialet växer snabbt internationellt, bland annat i USA, Mellanöstern och Afrika. – Vi ser en kraftig ökning av vår export när allt fler länder vill ha material som är nedbrytbart och komposterbart, säger vd Peter Stenström.

Klagshamn ska mer än fördubblas i antal bostäder enligt ett nytt planprogram som stadsbyggnadsnämnden i Malmö stad beslutat om. Planen innebär ett utbyggnad med cirka 1350 bostäder i en mix av parhus, radhus och flerbostadshus, en skola för 780 elever, två förskolor och ett centrumtorg med butiker och mobilitetshus. Det ska också bli totalt 17 hektar grönytor, inklusive en stadsdelspark med lekpark. Utbyggnaden förväntas ta omkring femton är att färdigställa.

Klagshamn ska mer än fördubblas i antal bostäder enligt ett nytt planprogram som stadsbyggnadsnämnden i Malmö stad beslutat om. Planen innebär ett utbyggnad med cirka 1350 bostäder i en mix av parhus, radhus och flerbostadshus, en skola för 780 elever, två förskolor och ett centrumtorg med butiker och mobilitetshus. Det ska också bli totalt 17 hektar grönytor, inklusive en stadsdelspark med lekpark. Utbyggnaden förväntas ta omkring femton är att färdigställa.

Klagshamn ska mer än fördubblas i antal bostäder enligt ett nytt planprogram som stadsbyggnadsnämnden i Malmö stad beslutat om. Planen innebär ett utbyggnad med cirka 1350 bostäder i en mix av parhus, radhus och flerbostadshus, en skola för 780 elever, två förskolor och ett centrumtorg med butiker och mobilitetshus. Det ska också bli totalt 17 hektar grönytor, inklusive en stadsdelspark med lekpark. Utbyggnaden förväntas ta omkring femton är att färdigställa.

Armagnac är en av dryckesvärldens doldisar. Armagnac var aldrig de mondäna krogarnas eller det fina salongernas avec. Istället var det franska destillatet länge bara lantarbetarnas och den franska folksjälens spritsort. Armagnac är robust, rejäl, och hårdhudad, som ett rejält handslag av en solfläckad vinodlarnäve. Men mycket har förändrats. I dag är armagnac toppnummer på finkrogar och i tjusiga salonger över hela världen.

Armagnac är en av dryckesvärldens doldisar. Armagnac var aldrig de mondäna krogarnas eller det fina salongernas avec. Istället var det franska destillatet länge bara lantarbetarnas och den franska folksjälens spritsort. Armagnac är robust, rejäl, och hårdhudad, som ett rejält handslag av en solfläckad vinodlarnäve. Men mycket har förändrats. I dag är armagnac toppnummer på finkrogar och i tjusiga salonger över hela världen.

Armagnac är en av dryckesvärldens doldisar. Armagnac var aldrig de mondäna krogarnas eller det fina salongernas avec. Istället var det franska destillatet länge bara lantarbetarnas och den franska folksjälens spritsort. Armagnac är robust, rejäl, och hårdhudad, som ett rejält handslag av en solfläckad vinodlarnäve. Men mycket har förändrats. I dag är armagnac toppnummer på finkrogar och i tjusiga salonger över hela världen.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö