
Kroggänget bakom Far i Hatten, Pivo och Grand Malmö slår sig ihop med Lindas fingermat i Skanör för att öppna en chilensk krog på Friisgatan i Malmö i höst. Datum för premiären lutar åt “någon gång i oktober” enligt Linda Letelier Hansson från Lindas fingermat. Inte heller namnet är helt bestämt.
– Min bror Jonas Letelier är med i Far i Hatten-gänget och vår pappa kommer från Chile, så vi är uppväxta med den chilenska matkulturen och har länge velat starta någonting tillsammans. Tänk folklig, rustik chilensk mat med en egen twist, säger Linda Letelier Hansson.
Kroggänget bakom Far i Hatten, Pivo och Grand Malmö slår sig ihop med Lindas fingermat i Skanör för att öppna en chilensk krog på Friisgatan i Malmö i höst. Datum för premiären lutar åt “någon gång i oktober” enligt Linda Letelier Hansson från Lindas fingermat. Inte heller namnet är helt bestämt.
– Min bror Jonas Letelier är med i Far i Hatten-gänget och vår pappa kommer från Chile, så vi är uppväxta med den chilenska matkulturen och har länge velat starta någonting tillsammans. Tänk folklig, rustik chilensk mat med en egen twist, säger Linda Letelier Hansson.

Oskar Lundberg är kökschef på BISe sen ett par år tillbaka. Tidigare har han varit på Bastard i flera år. Här visar Oskar hur man lagar en rimmad och ungnsbakad torsk med tempererat kryddsmör och bönor i grönsaksbuljong med dashi.

Oskar Lundberg är kökschef på BISe sen ett par år tillbaka. Tidigare har han varit på Bastard i flera år. Här visar Oskar hur man lagar en rimmad och ungnsbakad torsk med tempererat kryddsmör och bönor i grönsaksbuljong med dashi.

Oskar Lundberg är kökschef på BISe sen ett par år tillbaka. Tidigare har han varit på Bastard i flera år. Här visar Oskar hur man lagar en rimmad och ungnsbakad torsk med tempererat kryddsmör och bönor i grönsaksbuljong med dashi.

På Väla norra, i anslutning till både europavägar och väg 111 samt granne med Väla centrum, planeras en nybyggd anläggning på totalt 1420 kvadratmeter i projektet Lövskogen 3. Lokalerna är tänkta att anpassas efter kommande verksamhets behov och kan inredas för en kombination av lager, logistik och kontor. Inflyttning beräknas kunna ske cirka 12 till 14 månader efter byggstart.

På Väla norra, i anslutning till både europavägar och väg 111 samt granne med Väla centrum, planeras en nybyggd anläggning på totalt 1420 kvadratmeter i projektet Lövskogen 3. Lokalerna är tänkta att anpassas efter kommande verksamhets behov och kan inredas för en kombination av lager, logistik och kontor. Inflyttning beräknas kunna ske cirka 12 till 14 månader efter byggstart.

På Väla norra, i anslutning till både europavägar och väg 111 samt granne med Väla centrum, planeras en nybyggd anläggning på totalt 1420 kvadratmeter i projektet Lövskogen 3. Lokalerna är tänkta att anpassas efter kommande verksamhets behov och kan inredas för en kombination av lager, logistik och kontor. Inflyttning beräknas kunna ske cirka 12 till 14 månader efter byggstart.

Det danska bioteknikföretaget 21st.BIO håller på att bygga en pilotanläggning i Søborg utanför Köpenhamn för att tillverka mjölkprotein utan att använda kor. Genom precisionsfermentering, där mikroorganismer producerar protein, är målet att minska klimatpåverkan och markanvändning jämfört med traditionell mjölkproduktion. – Vi kan producera tio gånger mer på samma yta, utan utsläpp av kväve eller metangas, säger medgrundaren Thomas G Schmidt till Berlingske. 21st.BIO ägs till stor del av Novo Holdings och Novonesis, som även bidrar med mikroorganismer för framställningen.

Det danska bioteknikföretaget 21st.BIO håller på att bygga en pilotanläggning i Søborg utanför Köpenhamn för att tillverka mjölkprotein utan att använda kor. Genom precisionsfermentering, där mikroorganismer producerar protein, är målet att minska klimatpåverkan och markanvändning jämfört med traditionell mjölkproduktion. – Vi kan producera tio gånger mer på samma yta, utan utsläpp av kväve eller metangas, säger medgrundaren Thomas G Schmidt till Berlingske. 21st.BIO ägs till stor del av Novo Holdings och Novonesis, som även bidrar med mikroorganismer för framställningen.

Det danska bioteknikföretaget 21st.BIO håller på att bygga en pilotanläggning i Søborg utanför Köpenhamn för att tillverka mjölkprotein utan att använda kor. Genom precisionsfermentering, där mikroorganismer producerar protein, är målet att minska klimatpåverkan och markanvändning jämfört med traditionell mjölkproduktion. – Vi kan producera tio gånger mer på samma yta, utan utsläpp av kväve eller metangas, säger medgrundaren Thomas G Schmidt till Berlingske. 21st.BIO ägs till stor del av Novo Holdings och Novonesis, som även bidrar med mikroorganismer för framställningen.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö