Champinjoner (Agaricus) är ett släkte av både ätliga och giftiga svampar. Det är den vanligaste svampen i svenska kök och de flesta odlas i Polen, Nederländerna och Spanien. I sverige odlades (2021) 1 130 ton champinjonvarianter och 95 ton annan svamp (som shiitake och ostronskivling). Namnet champinjon kommer från franskans champignon (svamp) och i engelsktalande länder säger man ofta Button mushroom. Button mushroom är egentligen en specifik sort (Agaricus bisporus) som vi kallar Trädgårdschampinjon. Champinjonen är rik på B-vitamin, jod och järn och studier har visat att de redan höga halterna D-vitamin kan ökas mångfalt genom att soltorka champinjonerna.
Champinjoner (Agaricus) är ett släkte av både ätliga och giftiga svampar. Det är den vanligaste svampen i svenska kök och de flesta odlas i Polen, Nederländerna och Spanien. I sverige odlades (2021) 1 130 ton champinjonvarianter och 95 ton annan svamp (som shiitake och ostronskivling). Namnet champinjon kommer från franskans champignon (svamp) och i engelsktalande länder säger man ofta Button mushroom. Button mushroom är egentligen en specifik sort (Agaricus bisporus) som vi kallar Trädgårdschampinjon. Champinjonen är rik på B-vitamin, jod och järn och studier har visat att de redan höga halterna D-vitamin kan ökas mångfalt genom att soltorka champinjonerna.
Pepi Anevski är medlem i All Japan Sushi Association och vann sushi-VM i Japan 2013. Året därpå vann han den kreativa delen. Pepi har jobbat i bland annat Sydafrika, Dubai, Oman, Vietnam, Saudiarabien, Cypern och Kenya. Idag äger och driver han Sushi Rebellion. Här visar Pepi hur man lagar sashimi hemma.
Pepi Anevski är medlem i All Japan Sushi Association och vann sushi-VM i Japan 2013. Året därpå vann han den kreativa delen. Pepi har jobbat i bland annat Sydafrika, Dubai, Oman, Vietnam, Saudiarabien, Cypern och Kenya. Idag äger och driver han Sushi Rebellion. Här visar Pepi hur man lagar sashimi hemma.
Pepi Anevski är medlem i All Japan Sushi Association och vann sushi-VM i Japan 2013. Året därpå vann han den kreativa delen. Pepi har jobbat i bland annat Sydafrika, Dubai, Oman, Vietnam, Saudiarabien, Cypern och Kenya. Idag äger och driver han Sushi Rebellion. Här visar Pepi hur man lagar sashimi hemma.
Rebecca Smedman har arbetat på några av Göteborgs populäraste krogar som Toso, Familjen och Spisa. De senaste fem åren har du hittat henne på Götaplatsen i rollen som köksmästare på internationella Mr. P. Här visar hon hur man lagar pluma med potatiscréme, n’duja, smörad kycklingsky, padrones, grönkål, jordärtskocka och gröna bönor.
Rebecca Smedman har arbetat på några av Göteborgs populäraste krogar som Toso, Familjen och Spisa. De senaste fem åren har du hittat henne på Götaplatsen i rollen som köksmästare på internationella Mr. P. Här visar hon hur man lagar pluma med potatiscréme, n’duja, smörad kycklingsky, padrones, grönkål, jordärtskocka och gröna bönor.
Rebecca Smedman har arbetat på några av Göteborgs populäraste krogar som Toso, Familjen och Spisa. De senaste fem åren har du hittat henne på Götaplatsen i rollen som köksmästare på internationella Mr. P. Här visar hon hur man lagar pluma med potatiscréme, n’duja, smörad kycklingsky, padrones, grönkål, jordärtskocka och gröna bönor.
Jag är en medelålders vit man med svenskt namn och medelklassbakgrund. Dessutom är jag heterosexuell och normalbegåvad. Med andra ord tillhör jag inte särskilt många minoriteter. Det enda ovanliga med mig som jag kan komma att tänka på är att jag är intresserad av tennis.
Jag är en medelålders vit man med svenskt namn och medelklassbakgrund. Dessutom är jag heterosexuell och normalbegåvad. Med andra ord tillhör jag inte särskilt många minoriteter. Det enda ovanliga med mig som jag kan komma att tänka på är att jag är intresserad av tennis.
Jag är en medelålders vit man med svenskt namn och medelklassbakgrund. Dessutom är jag heterosexuell och normalbegåvad. Med andra ord tillhör jag inte särskilt många minoriteter. Det enda ovanliga med mig som jag kan komma att tänka på är att jag är intresserad av tennis.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö