2019 tog Linda Rengbo det danska modemärket Copenhagen Luxe till Sverige och i dag driver hon sju butiker. Nu satsar hon på att också starta något eget – den 27 april öppnar By L upp i Popolinos gamla lokal på gågatan.
– Lokalen är perfekt – lagom storlek, ljus, fräsch och bra placering, säger Linda Rengbo.
Rakt över gatan ligger Copenhagen Luxe och det är inte en slump att Rengbo fortsätter att satsa just på Malmös centrumkärna.
– Jag tror på den fysiska handeln. Jag tror på att känna, se, prova och få det mänskliga mötet. Och jag vill ha ett levande city! Det är så klart en utmaning med utvecklingen i city och alla nedstängningar, men jag ser ändå positivt på det.
Det blir mode för alla plånböcker och inköp från mindre kända varumärken. Sortimentet på By L kommer att kännetecknas av ”det som alla vill ha just nu”, säger Rengbo.
– Jag gör mindre inköp, men oftare, vilket gör att jag kan uppdatera mig snabbt och ligga i framkant.
2019 tog Linda Rengbo det danska modemärket Copenhagen Luxe till Sverige och i dag driver hon sju butiker. Nu satsar hon på att också starta något eget – den 27 april öppnar By L upp i Popolinos gamla lokal på gågatan.
– Lokalen är perfekt – lagom storlek, ljus, fräsch och bra placering, säger Linda Rengbo.
Rakt över gatan ligger Copenhagen Luxe och det är inte en slump att Rengbo fortsätter att satsa just på Malmös centrumkärna.
– Jag tror på den fysiska handeln. Jag tror på att känna, se, prova och få det mänskliga mötet. Och jag vill ha ett levande city! Det är så klart en utmaning med utvecklingen i city och alla nedstängningar, men jag ser ändå positivt på det.
Det blir mode för alla plånböcker och inköp från mindre kända varumärken. Sortimentet på By L kommer att kännetecknas av ”det som alla vill ha just nu”, säger Rengbo.
– Jag gör mindre inköp, men oftare, vilket gör att jag kan uppdatera mig snabbt och ligga i framkant.
Oskar Lundberg är kökschef på BISe sen ett par år tillbaka. Tidigare har han varit på Bastard i flera år. Här visar Oskar hur man lagar en rimmad och ungnsbakad torsk med tempererat kryddsmör och bönor i grönsaksbuljong med dashi.
Oskar Lundberg är kökschef på BISe sen ett par år tillbaka. Tidigare har han varit på Bastard i flera år. Här visar Oskar hur man lagar en rimmad och ungnsbakad torsk med tempererat kryddsmör och bönor i grönsaksbuljong med dashi.
Oskar Lundberg är kökschef på BISe sen ett par år tillbaka. Tidigare har han varit på Bastard i flera år. Här visar Oskar hur man lagar en rimmad och ungnsbakad torsk med tempererat kryddsmör och bönor i grönsaksbuljong med dashi.
På Väla norra, i anslutning till både europavägar och väg 111 samt granne med Väla centrum, planeras en nybyggd anläggning på totalt 1420 kvadratmeter i projektet Lövskogen 3. Lokalerna är tänkta att anpassas efter kommande verksamhets behov och kan inredas för en kombination av lager, logistik och kontor. Inflyttning beräknas kunna ske cirka 12 till 14 månader efter byggstart.
På Väla norra, i anslutning till både europavägar och väg 111 samt granne med Väla centrum, planeras en nybyggd anläggning på totalt 1420 kvadratmeter i projektet Lövskogen 3. Lokalerna är tänkta att anpassas efter kommande verksamhets behov och kan inredas för en kombination av lager, logistik och kontor. Inflyttning beräknas kunna ske cirka 12 till 14 månader efter byggstart.
På Väla norra, i anslutning till både europavägar och väg 111 samt granne med Väla centrum, planeras en nybyggd anläggning på totalt 1420 kvadratmeter i projektet Lövskogen 3. Lokalerna är tänkta att anpassas efter kommande verksamhets behov och kan inredas för en kombination av lager, logistik och kontor. Inflyttning beräknas kunna ske cirka 12 till 14 månader efter byggstart.
Det danska bioteknikföretaget 21st.BIO håller på att bygga en pilotanläggning i Søborg utanför Köpenhamn för att tillverka mjölkprotein utan att använda kor. Genom precisionsfermentering, där mikroorganismer producerar protein, är målet att minska klimatpåverkan och markanvändning jämfört med traditionell mjölkproduktion. – Vi kan producera tio gånger mer på samma yta, utan utsläpp av kväve eller metangas, säger medgrundaren Thomas G Schmidt till Berlingske. 21st.BIO ägs till stor del av Novo Holdings och Novonesis, som även bidrar med mikroorganismer för framställningen.
Det danska bioteknikföretaget 21st.BIO håller på att bygga en pilotanläggning i Søborg utanför Köpenhamn för att tillverka mjölkprotein utan att använda kor. Genom precisionsfermentering, där mikroorganismer producerar protein, är målet att minska klimatpåverkan och markanvändning jämfört med traditionell mjölkproduktion. – Vi kan producera tio gånger mer på samma yta, utan utsläpp av kväve eller metangas, säger medgrundaren Thomas G Schmidt till Berlingske. 21st.BIO ägs till stor del av Novo Holdings och Novonesis, som även bidrar med mikroorganismer för framställningen.
Det danska bioteknikföretaget 21st.BIO håller på att bygga en pilotanläggning i Søborg utanför Köpenhamn för att tillverka mjölkprotein utan att använda kor. Genom precisionsfermentering, där mikroorganismer producerar protein, är målet att minska klimatpåverkan och markanvändning jämfört med traditionell mjölkproduktion. – Vi kan producera tio gånger mer på samma yta, utan utsläpp av kväve eller metangas, säger medgrundaren Thomas G Schmidt till Berlingske. 21st.BIO ägs till stor del av Novo Holdings och Novonesis, som även bidrar med mikroorganismer för framställningen.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö