Antal bostäder 58
Storlek 1-5 rum
Boendeform Bostadsrätt
Inflyttning Preliminärt sommaren 2026
Byggherre HSB
På Kämpegatan i Mölndal pågår bygget av den blivande bostadsrättsföreningen Prisma.
Totalt blir det 58 bostäder fördelade på två huskroppar i storlekar från ett till fem rum och kök. Husen är utformade med branta tak och vinklar som ger i vissa lägenheter takhöjd upp till fem meter. Många av dem får extrautrymmen i form av loft eller hemmakontor.
Inflyttning beräknas preliminärt till sommaren 2026.
På Kämpegatan i Mölndal pågår bygget av den blivande bostadsrättsföreningen Prisma.
Totalt blir det 58 bostäder fördelade på två huskroppar i storlekar från ett till fem rum och kök. Husen är utformade med branta tak och vinklar som ger i vissa lägenheter takhöjd upp till fem meter. Många av dem får extrautrymmen i form av loft eller hemmakontor.
Inflyttning beräknas preliminärt till sommaren 2026.
I den sista utbyggnadsetappen vid Enghave Brygge i Köpenhamns Sydhavn planeras för tre bostadsöar. Fördelat på dessa ska här byggas uppemot tusen nya bostäder, på totalt omkring 80 000 kvadratmeter, i en kombination av bostäder med äganderätt och hyresrätter, en stor del av dem allmännyttiga. I de nya kvarteren ska det också bli butiker, kanaler och badmöjligheter, samt gröna ytor för rekreation.
I den sista utbyggnadsetappen vid Enghave Brygge i Köpenhamns Sydhavn planeras för tre bostadsöar. Fördelat på dessa ska här byggas uppemot tusen nya bostäder, på totalt omkring 80 000 kvadratmeter, i en kombination av bostäder med äganderätt och hyresrätter, en stor del av dem allmännyttiga. I de nya kvarteren ska det också bli butiker, kanaler och badmöjligheter, samt gröna ytor för rekreation.
I den sista utbyggnadsetappen vid Enghave Brygge i Köpenhamns Sydhavn planeras för tre bostadsöar. Fördelat på dessa ska här byggas uppemot tusen nya bostäder, på totalt omkring 80 000 kvadratmeter, i en kombination av bostäder med äganderätt och hyresrätter, en stor del av dem allmännyttiga. I de nya kvarteren ska det också bli butiker, kanaler och badmöjligheter, samt gröna ytor för rekreation.
Danska energijätten Ørsted vill bygga en batteripark i Trelleborg, för lagring av el från den planerade Skånes Havsvindpark i Östersjön. Det skulle i så fall bli företagets hittills största batteripark, med en kapacitet på upp till 70 megawatt. – Trelleborg kommer att kunna stå värd för Sveriges första hybridpark i sitt slag där fossilfri el produceras till havs och lagras på land, säger Jesper Kühn Olesen, projektdirektör på Ørsted. Havsvindparken väntas vara i drift senast 2030. Innan bygget kan inledas behövs klartecken från den svenska regeringen.
Danska energijätten Ørsted vill bygga en batteripark i Trelleborg, för lagring av el från den planerade Skånes Havsvindpark i Östersjön. Det skulle i så fall bli företagets hittills största batteripark, med en kapacitet på upp till 70 megawatt. – Trelleborg kommer att kunna stå värd för Sveriges första hybridpark i sitt slag där fossilfri el produceras till havs och lagras på land, säger Jesper Kühn Olesen, projektdirektör på Ørsted. Havsvindparken väntas vara i drift senast 2030. Innan bygget kan inledas behövs klartecken från den svenska regeringen.
Danska energijätten Ørsted vill bygga en batteripark i Trelleborg, för lagring av el från den planerade Skånes Havsvindpark i Östersjön. Det skulle i så fall bli företagets hittills största batteripark, med en kapacitet på upp till 70 megawatt. – Trelleborg kommer att kunna stå värd för Sveriges första hybridpark i sitt slag där fossilfri el produceras till havs och lagras på land, säger Jesper Kühn Olesen, projektdirektör på Ørsted. Havsvindparken väntas vara i drift senast 2030. Innan bygget kan inledas behövs klartecken från den svenska regeringen.
Köksmästaren och ägaren bakom den populära Lundarestaurangen Ved vid Mårtenstorget satsar på spanskt när de i vår öppnar ytterligare en restaurang i ny lokal. Samägda restaurang Más öppnar på Bytaregatan, i kaféet Ebbas skafferis gamla lokaler. Más betyder ”mer” på spanska och det är just det som är utgångspunkten för konceptet. – Det blir mer av allt – mer av det goda i livet, mer av sällskap, mat och dryck. Mer av att leva gott helt enkelt, säger Hamid Pourabdi som sedan tidigare är köksmästare på Ved. Renoveringen i lokalen har pågått under hela våren, och i lokalen byggs såväl vinvägg som bar. Ambitionen är att öppna i slutet av maj. Inne i restaurangen kommer det att finnas plats för fyrtio sittande gäster, och under den varmare delen av året har man också en lummig innergård. – På Más blir det à la carte med en spanskinfluerad touch, och allt från mellanrätter till tapas och kött, säger Hamid Pourabdi.
Köksmästaren och ägaren bakom den populära Lundarestaurangen Ved vid Mårtenstorget satsar på spanskt när de i vår öppnar ytterligare en restaurang i ny lokal. Samägda restaurang Más öppnar på Bytaregatan, i kaféet Ebbas skafferis gamla lokaler. Más betyder ”mer” på spanska och det är just det som är utgångspunkten för konceptet. – Det blir mer av allt – mer av det goda i livet, mer av sällskap, mat och dryck. Mer av att leva gott helt enkelt, säger Hamid Pourabdi som sedan tidigare är köksmästare på Ved. Renoveringen i lokalen har pågått under hela våren, och i lokalen byggs såväl vinvägg som bar. Ambitionen är att öppna i slutet av maj. Inne i restaurangen kommer det att finnas plats för fyrtio sittande gäster, och under den varmare delen av året har man också en lummig innergård. – På Más blir det à la carte med en spanskinfluerad touch, och allt från mellanrätter till tapas och kött, säger Hamid Pourabdi.
Köksmästaren och ägaren bakom den populära Lundarestaurangen Ved vid Mårtenstorget satsar på spanskt när de i vår öppnar ytterligare en restaurang i ny lokal. Samägda restaurang Más öppnar på Bytaregatan, i kaféet Ebbas skafferis gamla lokaler. Más betyder ”mer” på spanska och det är just det som är utgångspunkten för konceptet. – Det blir mer av allt – mer av det goda i livet, mer av sällskap, mat och dryck. Mer av att leva gott helt enkelt, säger Hamid Pourabdi som sedan tidigare är köksmästare på Ved. Renoveringen i lokalen har pågått under hela våren, och i lokalen byggs såväl vinvägg som bar. Ambitionen är att öppna i slutet av maj. Inne i restaurangen kommer det att finnas plats för fyrtio sittande gäster, och under den varmare delen av året har man också en lummig innergård. – På Más blir det à la carte med en spanskinfluerad touch, och allt från mellanrätter till tapas och kött, säger Hamid Pourabdi.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö