Nyligen öppnade restaurangen Chicca Belloni. Nu utökas krogstråket längs Rosenlundsgatan ytterligare - med Bennys som serverar uppskuren pizza i dinermiljö.
– Det känns skönt med ett litet slink in-ställe i sammanhanget. På Bennys kan man inte boka bord men få en snabb och hjärtlig service. På menyn finns pizza i New York-stil, som är tunnare och mer krispig, summerar krögaren Andreas Harrysson.
Bennys ligger vägg-i-vägg med Chicca Belloni. Bägge ingår i Esperantogruppen, som även ligger bakom bland andra Zamenhof och Barabicu i området.
Nyligen öppnade restaurangen Chicca Belloni. Nu utökas krogstråket längs Rosenlundsgatan ytterligare - med Bennys som serverar uppskuren pizza i dinermiljö.
– Det känns skönt med ett litet slink in-ställe i sammanhanget. På Bennys kan man inte boka bord men få en snabb och hjärtlig service. På menyn finns pizza i New York-stil, som är tunnare och mer krispig, summerar krögaren Andreas Harrysson.
Bennys ligger vägg-i-vägg med Chicca Belloni. Bägge ingår i Esperantogruppen, som även ligger bakom bland andra Zamenhof och Barabicu i området.
Herrkonfektionskedjan Oscar Jacobson har funnits i 120 år och har varit kunglig hovleverantör sedan 1980. Snart öppnar man en ny hållbarhetsbutik i Göteborg, ett initiativ som innefattar att kunderna kan köpa, sälja och hyra kläder. – Med Sustain by Oscar Jacobson kan vi vara med och bidra i arbetet med att främja nya konsumtionsmönster för en mer hållbar modebransch, säger företagets vd Richard Woodbridge. Den nya butiken ska öppnas runt årsskiftet i Victoriapassagen. I samma veva renoveras även Oscar Jacobsons lokal på Avenyn.
Herrkonfektionskedjan Oscar Jacobson har funnits i 120 år och har varit kunglig hovleverantör sedan 1980. Snart öppnar man en ny hållbarhetsbutik i Göteborg, ett initiativ som innefattar att kunderna kan köpa, sälja och hyra kläder. – Med Sustain by Oscar Jacobson kan vi vara med och bidra i arbetet med att främja nya konsumtionsmönster för en mer hållbar modebransch, säger företagets vd Richard Woodbridge. Den nya butiken ska öppnas runt årsskiftet i Victoriapassagen. I samma veva renoveras även Oscar Jacobsons lokal på Avenyn.
Herrkonfektionskedjan Oscar Jacobson har funnits i 120 år och har varit kunglig hovleverantör sedan 1980. Snart öppnar man en ny hållbarhetsbutik i Göteborg, ett initiativ som innefattar att kunderna kan köpa, sälja och hyra kläder. – Med Sustain by Oscar Jacobson kan vi vara med och bidra i arbetet med att främja nya konsumtionsmönster för en mer hållbar modebransch, säger företagets vd Richard Woodbridge. Den nya butiken ska öppnas runt årsskiftet i Victoriapassagen. I samma veva renoveras även Oscar Jacobsons lokal på Avenyn.
Det händer en hel del i Slakthusområdet. Där finns bland andra ölbryggeriet Spike, vinmakaren Wine Mechanics – och nu även La Fonda Mexicana. Denna prestigelösa lilla familjerestaurang var tidigare inhyst på Ringön och har dessutom poppat upp i olika sammanhang. Nyligen gick flyttlasset till Gamlestaden, där man än så länge lagar mat för avhämtning. – Det blev inte som jag tänkte i början, allt har tagit mer tid. Så är det i livet. Men det kommer att bli bra och vi öppnar servering framöver, konstaterar Ana-Gema Tolentino, som driver La Fonda Mexicana. Fram till dess får kunderna alltså köpa med sig den genuina mexikanska maten hem.
Det händer en hel del i Slakthusområdet. Där finns bland andra ölbryggeriet Spike, vinmakaren Wine Mechanics – och nu även La Fonda Mexicana. Denna prestigelösa lilla familjerestaurang var tidigare inhyst på Ringön och har dessutom poppat upp i olika sammanhang. Nyligen gick flyttlasset till Gamlestaden, där man än så länge lagar mat för avhämtning. – Det blev inte som jag tänkte i början, allt har tagit mer tid. Så är det i livet. Men det kommer att bli bra och vi öppnar servering framöver, konstaterar Ana-Gema Tolentino, som driver La Fonda Mexicana. Fram till dess får kunderna alltså köpa med sig den genuina mexikanska maten hem.
Det händer en hel del i Slakthusområdet. Där finns bland andra ölbryggeriet Spike, vinmakaren Wine Mechanics – och nu även La Fonda Mexicana. Denna prestigelösa lilla familjerestaurang var tidigare inhyst på Ringön och har dessutom poppat upp i olika sammanhang. Nyligen gick flyttlasset till Gamlestaden, där man än så länge lagar mat för avhämtning. – Det blev inte som jag tänkte i början, allt har tagit mer tid. Så är det i livet. Men det kommer att bli bra och vi öppnar servering framöver, konstaterar Ana-Gema Tolentino, som driver La Fonda Mexicana. Fram till dess får kunderna alltså köpa med sig den genuina mexikanska maten hem.
I höstas öppnade Stenugnsbageriet ett nytt bageri vid Heden och är även på gång med ett på Kallebäcks terrasser. Och nu är det dags igen. – Vi ser fram emot att öppna i Mölnlycke fabriker. Där blir det ett stort kafé med insyn i själva bageriet, som är på 500 kvadratmeter, säger Fredrik Frigell, som äger och driver Stenugnsbageriet. Till bruksmiljöerna i det gamla fabriksområdet ska bageriet flytta sin befintliga verksamhet från Landvetter. Här liksom där är specialiteten surdegsbröd i lösvikt. Premiären ska ske strax efter årsskiftet.
I höstas öppnade Stenugnsbageriet ett nytt bageri vid Heden och är även på gång med ett på Kallebäcks terrasser. Och nu är det dags igen. – Vi ser fram emot att öppna i Mölnlycke fabriker. Där blir det ett stort kafé med insyn i själva bageriet, som är på 500 kvadratmeter, säger Fredrik Frigell, som äger och driver Stenugnsbageriet. Till bruksmiljöerna i det gamla fabriksområdet ska bageriet flytta sin befintliga verksamhet från Landvetter. Här liksom där är specialiteten surdegsbröd i lösvikt. Premiären ska ske strax efter årsskiftet.
I höstas öppnade Stenugnsbageriet ett nytt bageri vid Heden och är även på gång med ett på Kallebäcks terrasser. Och nu är det dags igen. – Vi ser fram emot att öppna i Mölnlycke fabriker. Där blir det ett stort kafé med insyn i själva bageriet, som är på 500 kvadratmeter, säger Fredrik Frigell, som äger och driver Stenugnsbageriet. Till bruksmiljöerna i det gamla fabriksområdet ska bageriet flytta sin befintliga verksamhet från Landvetter. Här liksom där är specialiteten surdegsbröd i lösvikt. Premiären ska ske strax efter årsskiftet.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö