Det är hela tolv år sedan som den första Dubbel Dubbel öppnade. Först kom restaurangen på Kastellgatan i Linné, som var tidigt ute med dumplings och andra asiatiska rätter. Och snart ynglade stället av sig i både Göteborg och Skåne.
Sedan i våras har Dubbel Dubbel på Kastellgatan dock varit stängd.
– Vi var tvungna att renovera och skaffa bättre ventilation. Det blev en chans att göra om och hitta på någonting nytt. Så nu satsar vi på Bar Lyllo istället, säger delägaren Blenda-Lars Olsson, som även är involverad i den populära baren Folk.
Men än så länge är han något hemlighetsfull. Bar Lyllo kommer nämligen inte att öppnas förrän efter årsskiftet.
– Vi har två kockar som ska kombinera det franska och asiatiska köket med smaker från hela världen. Här ska man kunna äta sent på kvällen, köket stänger inte före klockan 23, och som gäst kan man sitta i köket eller i ett chambre séparée. Bar Lyllo ska vara ett livsnjutarparadis, berättar Blenda-Lars Olsson.
Det är hela tolv år sedan som den första Dubbel Dubbel öppnade. Först kom restaurangen på Kastellgatan i Linné, som var tidigt ute med dumplings och andra asiatiska rätter. Och snart ynglade stället av sig i både Göteborg och Skåne.
Sedan i våras har Dubbel Dubbel på Kastellgatan dock varit stängd.
– Vi var tvungna att renovera och skaffa bättre ventilation. Det blev en chans att göra om och hitta på någonting nytt. Så nu satsar vi på Bar Lyllo istället, säger delägaren Blenda-Lars Olsson, som även är involverad i den populära baren Folk.
Men än så länge är han något hemlighetsfull. Bar Lyllo kommer nämligen inte att öppnas förrän efter årsskiftet.
– Vi har två kockar som ska kombinera det franska och asiatiska köket med smaker från hela världen. Här ska man kunna äta sent på kvällen, köket stänger inte före klockan 23, och som gäst kan man sitta i köket eller i ett chambre séparée. Bar Lyllo ska vara ett livsnjutarparadis, berättar Blenda-Lars Olsson.
Takbaren på Hotel Sanders är liten men genomtänkt. Här serveras klassiska cocktails – Negroni, Gimlet, Manhattan – med tydlig hand och egen twist. Några få viner på glas, en kort meny med snacks: saltmandlar, grillad aubergine, ceviche. Allt presenteras utan åthävor. Utsikten sträcker sig mot taken vid Kongens Nytorv, men det är inramningen som gör det – rottingmöbler, gröna växter och tystnad.
Takbaren på Hotel Sanders är liten men genomtänkt. Här serveras klassiska cocktails – Negroni, Gimlet, Manhattan – med tydlig hand och egen twist. Några få viner på glas, en kort meny med snacks: saltmandlar, grillad aubergine, ceviche. Allt presenteras utan åthävor. Utsikten sträcker sig mot taken vid Kongens Nytorv, men det är inramningen som gör det – rottingmöbler, gröna växter och tystnad.
Takbaren på Hotel Sanders är liten men genomtänkt. Här serveras klassiska cocktails – Negroni, Gimlet, Manhattan – med tydlig hand och egen twist. Några få viner på glas, en kort meny med snacks: saltmandlar, grillad aubergine, ceviche. Allt presenteras utan åthävor. Utsikten sträcker sig mot taken vid Kongens Nytorv, men det är inramningen som gör det – rottingmöbler, gröna växter och tystnad.
Halvandet är strandbar, aktivitetscenter och picknickplats i ett. Här finns solstolar, boulebanor och volleybollnät, men också en lång bardisk som serverar kall öl, grillspett och isvatten med mynta. Folk badar från bryggan eller halvligger i sanden med högtalare i knät. Utsikten mot Köpenhamns skyline är konstant, men miljön känns mer Ibiza än innerstad. En tillflyktsort när det är 25 grader och klart.
Halvandet är strandbar, aktivitetscenter och picknickplats i ett. Här finns solstolar, boulebanor och volleybollnät, men också en lång bardisk som serverar kall öl, grillspett och isvatten med mynta. Folk badar från bryggan eller halvligger i sanden med högtalare i knät. Utsikten mot Köpenhamns skyline är konstant, men miljön känns mer Ibiza än innerstad. En tillflyktsort när det är 25 grader och klart.
Halvandet är strandbar, aktivitetscenter och picknickplats i ett. Här finns solstolar, boulebanor och volleybollnät, men också en lång bardisk som serverar kall öl, grillspett och isvatten med mynta. Folk badar från bryggan eller halvligger i sanden med högtalare i knät. Utsikten mot Köpenhamns skyline är konstant, men miljön känns mer Ibiza än innerstad. En tillflyktsort när det är 25 grader och klart.
Masayoshi Takanakas ikoniska surfbrädsgitarr skapades 2003 i ett samarbete mellan honom och den japanske gitarrbyggaren Takeda Yutaka. Takanaka ville ha ett instrument som förkroppsligade den avslappnade strandkänslan i hans något psykedeliska surf-sound. Gitarren väger 6 kg. Cowabunga!
Masayoshi Takanakas ikoniska surfbrädsgitarr skapades 2003 i ett samarbete mellan honom och den japanske gitarrbyggaren Takeda Yutaka. Takanaka ville ha ett instrument som förkroppsligade den avslappnade strandkänslan i hans något psykedeliska surf-sound. Gitarren väger 6 kg. Cowabunga!
Masayoshi Takanakas ikoniska surfbrädsgitarr skapades 2003 i ett samarbete mellan honom och den japanske gitarrbyggaren Takeda Yutaka. Takanaka ville ha ett instrument som förkroppsligade den avslappnade strandkänslan i hans något psykedeliska surf-sound. Gitarren väger 6 kg. Cowabunga!
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö