Det är hela tolv år sedan som den första Dubbel Dubbel öppnade. Först kom restaurangen på Kastellgatan i Linné, som var tidigt ute med dumplings och andra asiatiska rätter. Och snart ynglade stället av sig i både Göteborg och Skåne.
Sedan i våras har Dubbel Dubbel på Kastellgatan dock varit stängd.
– Vi var tvungna att renovera och skaffa bättre ventilation. Det blev en chans att göra om och hitta på någonting nytt. Så nu satsar vi på Bar Lyllo istället, säger delägaren Blenda-Lars Olsson, som även är involverad i den populära baren Folk.
Men än så länge är han något hemlighetsfull. Bar Lyllo kommer nämligen inte att öppnas förrän efter årsskiftet.
– Vi har två kockar som ska kombinera det franska och asiatiska köket med smaker från hela världen. Här ska man kunna äta sent på kvällen, köket stänger inte före klockan 23, och som gäst kan man sitta i köket eller i ett chambre séparée. Bar Lyllo ska vara ett livsnjutarparadis, berättar Blenda-Lars Olsson.
Det är hela tolv år sedan som den första Dubbel Dubbel öppnade. Först kom restaurangen på Kastellgatan i Linné, som var tidigt ute med dumplings och andra asiatiska rätter. Och snart ynglade stället av sig i både Göteborg och Skåne.
Sedan i våras har Dubbel Dubbel på Kastellgatan dock varit stängd.
– Vi var tvungna att renovera och skaffa bättre ventilation. Det blev en chans att göra om och hitta på någonting nytt. Så nu satsar vi på Bar Lyllo istället, säger delägaren Blenda-Lars Olsson, som även är involverad i den populära baren Folk.
Men än så länge är han något hemlighetsfull. Bar Lyllo kommer nämligen inte att öppnas förrän efter årsskiftet.
– Vi har två kockar som ska kombinera det franska och asiatiska köket med smaker från hela världen. Här ska man kunna äta sent på kvällen, köket stänger inte före klockan 23, och som gäst kan man sitta i köket eller i ett chambre séparée. Bar Lyllo ska vara ett livsnjutarparadis, berättar Blenda-Lars Olsson.
Nu har Café Étoile öppnat bistro och kafé på Kullagatan. Det blir den andra etableringen i staden. Fokus ligger på frukost, lunch och fika med smaker från södra Frankrike och Marocko. Den första satsningen i Helsingborg öppnade på Drottninggatan 2009. – Vi ser väldigt mycket fram emot den nya etableringen! Det är något vi har funderat på länge och nu har vi äntligen hittat en bra lokal med perfekt läge. Flera av våra stamkunder har efterfrågat att vi ska öppna på Kullagatan, vilket är extra roligt, säger Amor Mesrassi som driver Café Étoile.
Nu har Café Étoile öppnat bistro och kafé på Kullagatan. Det blir den andra etableringen i staden. Fokus ligger på frukost, lunch och fika med smaker från södra Frankrike och Marocko. Den första satsningen i Helsingborg öppnade på Drottninggatan 2009. – Vi ser väldigt mycket fram emot den nya etableringen! Det är något vi har funderat på länge och nu har vi äntligen hittat en bra lokal med perfekt läge. Flera av våra stamkunder har efterfrågat att vi ska öppna på Kullagatan, vilket är extra roligt, säger Amor Mesrassi som driver Café Étoile.
Nu har Café Étoile öppnat bistro och kafé på Kullagatan. Det blir den andra etableringen i staden. Fokus ligger på frukost, lunch och fika med smaker från södra Frankrike och Marocko. Den första satsningen i Helsingborg öppnade på Drottninggatan 2009. – Vi ser väldigt mycket fram emot den nya etableringen! Det är något vi har funderat på länge och nu har vi äntligen hittat en bra lokal med perfekt läge. Flera av våra stamkunder har efterfrågat att vi ska öppna på Kullagatan, vilket är extra roligt, säger Amor Mesrassi som driver Café Étoile.
Ägarna till burgarstället Casual Street Food på Bergsgatan öppnar A Casual Bakery på Friisgatan 20 i centrala Malmö efter årsskiftet. Den stora anledningen till att Peter Martinsson och Christopher Pherguson nu startar bagelsförsäljning är att brödet är ett centralt tema i och med den redan etablerade hamburgerrestaurangen. – Utbudet på bagels är otroligt litet i Malmö, men det är ju jäkligt gott, så det känns som en klockren grej att spinna vidare på. När man kommer till oss ska det kännas som att man sitter inne i ett bageri, inte ett kafé, vilket är lite annorlunda från det vi är vana vid. Jag tror att det kommer göra att vi sticker ut på ett positivt sätt, säger Peter Martinsson och fortsätter: – Vi kommer satsa på lunchgästerna och servera riktigt goda och matiga bagels, men vi kommer också sälja naturella som kunden kan köpa med hem för att göra sina egna varianter, säger han.
Ägarna till burgarstället Casual Street Food på Bergsgatan öppnar A Casual Bakery på Friisgatan 20 i centrala Malmö efter årsskiftet. Den stora anledningen till att Peter Martinsson och Christopher Pherguson nu startar bagelsförsäljning är att brödet är ett centralt tema i och med den redan etablerade hamburgerrestaurangen. – Utbudet på bagels är otroligt litet i Malmö, men det är ju jäkligt gott, så det känns som en klockren grej att spinna vidare på. När man kommer till oss ska det kännas som att man sitter inne i ett bageri, inte ett kafé, vilket är lite annorlunda från det vi är vana vid. Jag tror att det kommer göra att vi sticker ut på ett positivt sätt, säger Peter Martinsson och fortsätter: – Vi kommer satsa på lunchgästerna och servera riktigt goda och matiga bagels, men vi kommer också sälja naturella som kunden kan köpa med hem för att göra sina egna varianter, säger han.
Ägarna till burgarstället Casual Street Food på Bergsgatan öppnar A Casual Bakery på Friisgatan 20 i centrala Malmö efter årsskiftet. Den stora anledningen till att Peter Martinsson och Christopher Pherguson nu startar bagelsförsäljning är att brödet är ett centralt tema i och med den redan etablerade hamburgerrestaurangen. – Utbudet på bagels är otroligt litet i Malmö, men det är ju jäkligt gott, så det känns som en klockren grej att spinna vidare på. När man kommer till oss ska det kännas som att man sitter inne i ett bageri, inte ett kafé, vilket är lite annorlunda från det vi är vana vid. Jag tror att det kommer göra att vi sticker ut på ett positivt sätt, säger Peter Martinsson och fortsätter: – Vi kommer satsa på lunchgästerna och servera riktigt goda och matiga bagels, men vi kommer också sälja naturella som kunden kan köpa med hem för att göra sina egna varianter, säger han.
Den digitala överviktskliniken Yazen Health har tagit in 37 miljoner kronor i en nyemission. Med den påfyllda kassan ska det Lundabaserade företaget utveckla sin produkt och expandera i Europa. Investeringsrundan leds av Luminar Ventures, tillsammans med befintliga ägare och befattningshavare. – Yazen har tagit fram en kliniskt bevisad behandlingsmetod med livsstilsförändringar i kombination med moderna läkemedel. Vi ser en stor internationell potential, säger Magnus Bergman på Luminar Ventures.
Den digitala överviktskliniken Yazen Health har tagit in 37 miljoner kronor i en nyemission. Med den påfyllda kassan ska det Lundabaserade företaget utveckla sin produkt och expandera i Europa. Investeringsrundan leds av Luminar Ventures, tillsammans med befintliga ägare och befattningshavare. – Yazen har tagit fram en kliniskt bevisad behandlingsmetod med livsstilsförändringar i kombination med moderna läkemedel. Vi ser en stor internationell potential, säger Magnus Bergman på Luminar Ventures.
Den digitala överviktskliniken Yazen Health har tagit in 37 miljoner kronor i en nyemission. Med den påfyllda kassan ska det Lundabaserade företaget utveckla sin produkt och expandera i Europa. Investeringsrundan leds av Luminar Ventures, tillsammans med befintliga ägare och befattningshavare. – Yazen har tagit fram en kliniskt bevisad behandlingsmetod med livsstilsförändringar i kombination med moderna läkemedel. Vi ser en stor internationell potential, säger Magnus Bergman på Luminar Ventures.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö