Spanska matupplevelser på 662 kvadratmeter. Så ska det bli när Bar el Guiri flyttar in på Kungsportsplatsen.
– Restaurangen får ett riktigt fint läge mitt i centrala Göteborg, det bästa av Spanien samlat på ett och samma ställe. För mig är helheten viktig och det handlar om allt ifrån musik, mat och doft till en välkomnande atmosfär, säger ägaren Peter Segerdahl, som även driver Spanska köket.
Den nya restaurangen ska bestå av fyra delar: en pintxosbar, en klassisk restaurangdel med öppet kök samt en héladeria med glass, churros och bakverk. På andra våningen finns plats för en loungeyta med shuffleboard och boulebanor i en grönskande miljö.
Bar el Guiri ska öppna i slutet av november.
Spanska matupplevelser på 662 kvadratmeter. Så ska det bli när Bar el Guiri flyttar in på Kungsportsplatsen.
– Restaurangen får ett riktigt fint läge mitt i centrala Göteborg, det bästa av Spanien samlat på ett och samma ställe. För mig är helheten viktig och det handlar om allt ifrån musik, mat och doft till en välkomnande atmosfär, säger ägaren Peter Segerdahl, som även driver Spanska köket.
Den nya restaurangen ska bestå av fyra delar: en pintxosbar, en klassisk restaurangdel med öppet kök samt en héladeria med glass, churros och bakverk. På andra våningen finns plats för en loungeyta med shuffleboard och boulebanor i en grönskande miljö.
Bar el Guiri ska öppna i slutet av november.
Fredrik Pålsson har varit köksmästare på Poms Mackor sen saluhallen i Malmö öppnade 2017, undantaget en avstickare på restaurang Spill under ett par år. Här visar han hur man bräserar och glaserar fläsksida till en Pork Belly Sandwich på ljust luftigt bröd med chilimajjo, färsk gurka och picklad morot.
Fredrik Pålsson har varit köksmästare på Poms Mackor sen saluhallen i Malmö öppnade 2017, undantaget en avstickare på restaurang Spill under ett par år. Här visar han hur man bräserar och glaserar fläsksida till en Pork Belly Sandwich på ljust luftigt bröd med chilimajjo, färsk gurka och picklad morot.
Fredrik Pålsson har varit köksmästare på Poms Mackor sen saluhallen i Malmö öppnade 2017, undantaget en avstickare på restaurang Spill under ett par år. Här visar han hur man bräserar och glaserar fläsksida till en Pork Belly Sandwich på ljust luftigt bröd med chilimajjo, färsk gurka och picklad morot.
Ett nytt digitalt verktyg från Chalmers, Plantsmith, gör det enklare för byggföretag som jobbar med sand och grus att ta kontroll över sin miljöpåverkan. Med hjälp av simuleringar och automatiserade beräkningar kan företagen skapa miljödeklarationer och effektivisera sin produktion. – Vi vill att producenterna ska ta kontroll över sina egna miljödata och produktionsprocesser, säger forskaren Gauti Asbjörnsson. Plantsmith har väckt intresse även utanför Sverige, och kan bli ett viktigt steg mot en mer hållbar byggindustri i hela Europa, enligt forskarna.
Ett nytt digitalt verktyg från Chalmers, Plantsmith, gör det enklare för byggföretag som jobbar med sand och grus att ta kontroll över sin miljöpåverkan. Med hjälp av simuleringar och automatiserade beräkningar kan företagen skapa miljödeklarationer och effektivisera sin produktion. – Vi vill att producenterna ska ta kontroll över sina egna miljödata och produktionsprocesser, säger forskaren Gauti Asbjörnsson. Plantsmith har väckt intresse även utanför Sverige, och kan bli ett viktigt steg mot en mer hållbar byggindustri i hela Europa, enligt forskarna.
Ett nytt digitalt verktyg från Chalmers, Plantsmith, gör det enklare för byggföretag som jobbar med sand och grus att ta kontroll över sin miljöpåverkan. Med hjälp av simuleringar och automatiserade beräkningar kan företagen skapa miljödeklarationer och effektivisera sin produktion. – Vi vill att producenterna ska ta kontroll över sina egna miljödata och produktionsprocesser, säger forskaren Gauti Asbjörnsson. Plantsmith har väckt intresse även utanför Sverige, och kan bli ett viktigt steg mot en mer hållbar byggindustri i hela Europa, enligt forskarna.
Alla subkulturer och musikgenrer har sitt mode. Från 50-talets Hank Williams över rockabilly, brittiska mods, hippies, punk, ny-romantik och britpop. Själv har följt och levt med flera av dessa subkulturer under mina 50 år i popkulturens tjänst. Countrymusiken har varit högst tongivande i min värld sen det sena 60-talet då The Flying Burrito Brothers föddes ur The Byrds countryexperiment i Nashville med Sweetheart of the Rodeo. Ett album som släpptes mitt under den pågående hippie-vågen och sålde lika uselt som Velvet Undergrounds debut när det släpptes. Två album som kom att vara avstamp för en smärre revolution i popkulturen.
Alla subkulturer och musikgenrer har sitt mode. Från 50-talets Hank Williams över rockabilly, brittiska mods, hippies, punk, ny-romantik och britpop. Själv har följt och levt med flera av dessa subkulturer under mina 50 år i popkulturens tjänst. Countrymusiken har varit högst tongivande i min värld sen det sena 60-talet då The Flying Burrito Brothers föddes ur The Byrds countryexperiment i Nashville med Sweetheart of the Rodeo. Ett album som släpptes mitt under den pågående hippie-vågen och sålde lika uselt som Velvet Undergrounds debut när det släpptes. Två album som kom att vara avstamp för en smärre revolution i popkulturen.
Alla subkulturer och musikgenrer har sitt mode. Från 50-talets Hank Williams över rockabilly, brittiska mods, hippies, punk, ny-romantik och britpop. Själv har följt och levt med flera av dessa subkulturer under mina 50 år i popkulturens tjänst. Countrymusiken har varit högst tongivande i min värld sen det sena 60-talet då The Flying Burrito Brothers föddes ur The Byrds countryexperiment i Nashville med Sweetheart of the Rodeo. Ett album som släpptes mitt under den pågående hippie-vågen och sålde lika uselt som Velvet Undergrounds debut när det släpptes. Två album som kom att vara avstamp för en smärre revolution i popkulturen.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö