Axfood bygger nytt logistikcenter i Kungsbacka

Näringsliv
Oktober 2025
Axfood bygger nytt logistikcenter i Kungsbacka

Fakta

Matvarukedjan Axfood planerar att bygga ett nytt högautomatiserat logistikcenter i Frillesås, Kungsbacka. Lagret, som blir omkring 90 000 kvadratmeter stort och miljöcertifierat, ska stå klart 2030 och ge minst 20 procent högre kapacitet i södra Sverige. Avtal om samarbete har tecknats med automationsföretaget Witron och med Kungsbacka kommun. Investeringen beräknas kosta 260–280 miljoner euro.
 – Vi bygger för framtiden. Med den nya logistiklösningen kommer vi att bli än mer konkurrenskraftiga och skapa samordningsvinster i koncernen, säger Axfoods vd Simone Margulies.

Matvarukedjan Axfood planerar att bygga ett nytt högautomatiserat logistikcenter i Frillesås, Kungsbacka. Lagret, som blir omkring 90 000 kvadratmeter stort och miljöcertifierat, ska stå klart 2030 och ge minst 20 procent högre kapacitet i södra Sverige. Avtal om samarbete har tecknats med automationsföretaget Witron och med Kungsbacka kommun. Investeringen beräknas kosta 260–280 miljoner euro.
 – Vi bygger för framtiden. Med den nya logistiklösningen kommer vi att bli än mer konkurrenskraftiga och skapa samordningsvinster i koncernen, säger Axfoods vd Simone Margulies.

No items found.
No items found.
Dela artiklen

https://www.galoreweekend.se/artikel/axfood-bygger-nytt-logistikcenter-i-kungsbacka

Fler artiklar

Läs
Värdefulla knölar från Bjäre
Mat & Dryck
Juni 2025

Värdefulla knölar från Bjäre

Rekordförsäljningen av svensk färskpotatis noterades den 13 maj 2024, då den första frilandsodlade skörden såldes för 2 500 kronor per kilo. Potatisen (av sorten Swift) skördades i Mäsinge på Bjärehalvön av odlarna Camilla och Arnold Ebbesson.

Värdefulla knölar från Bjäre
Mat & Dryck
Juni 2025

Värdefulla knölar från Bjäre

Rekordförsäljningen av svensk färskpotatis noterades den 13 maj 2024, då den första frilandsodlade skörden såldes för 2 500 kronor per kilo. Potatisen (av sorten Swift) skördades i Mäsinge på Bjärehalvön av odlarna Camilla och Arnold Ebbesson.

Värdefulla knölar från Bjäre
Mat & Dryck
Juni 2025

Värdefulla knölar från Bjäre

Rekordförsäljningen av svensk färskpotatis noterades den 13 maj 2024, då den första frilandsodlade skörden såldes för 2 500 kronor per kilo. Potatisen (av sorten Swift) skördades i Mäsinge på Bjärehalvön av odlarna Camilla och Arnold Ebbesson.

Värdefulla knölar från Bjäre
Mat & Dryck
Juni 2025

Värdefulla knölar från Bjäre

Rekordförsäljningen av svensk färskpotatis noterades den 13 maj 2024, då den första frilandsodlade skörden såldes för 2 500 kronor per kilo. Potatisen (av sorten Swift) skördades i Mäsinge på Bjärehalvön av odlarna Camilla och Arnold Ebbesson.

Läs
Fisk som går på auktion
Mat & Dryck
Juni 2025

Fisk som går på auktion

Blåfenad tonfisk (Thunnus thynnus) kan bli 3 meter lång och väga 600 kg. De finaste auktioneras ut på Toyosu fish market i Japan. Vid årsskiftet såldes en 276 kg-baddare till Onodera Group för 13 946 418 kronor.

Fisk som går på auktion
Mat & Dryck
Juni 2025

Fisk som går på auktion

Blåfenad tonfisk (Thunnus thynnus) kan bli 3 meter lång och väga 600 kg. De finaste auktioneras ut på Toyosu fish market i Japan. Vid årsskiftet såldes en 276 kg-baddare till Onodera Group för 13 946 418 kronor.

Fisk som går på auktion
Mat & Dryck
Juni 2025

Fisk som går på auktion

Blåfenad tonfisk (Thunnus thynnus) kan bli 3 meter lång och väga 600 kg. De finaste auktioneras ut på Toyosu fish market i Japan. Vid årsskiftet såldes en 276 kg-baddare till Onodera Group för 13 946 418 kronor.

Fisk som går på auktion
Mat & Dryck
Juni 2025

Fisk som går på auktion

Blåfenad tonfisk (Thunnus thynnus) kan bli 3 meter lång och väga 600 kg. De finaste auktioneras ut på Toyosu fish market i Japan. Vid årsskiftet såldes en 276 kg-baddare till Onodera Group för 13 946 418 kronor.

Läs
Fermentoren
Mat & Dryck
Juni 2025

Fermentoren

Fermentoren är känt för sitt utbud – över 20 öl på fat och lika många på flaska. Här dricks det saison, porter och IPA från små danska bryggerier som Gamma och Dry & Bitter. Mat finns inte alltid, men ibland poppar food trucks upp på gården. Istället blir det öl som middag: en flight med små glas, kanske en imperial stout som avslut. Personalen är ölnördig utan att vara snobbig.

Fermentoren
Mat & Dryck
Juni 2025

Fermentoren

Fermentoren är känt för sitt utbud – över 20 öl på fat och lika många på flaska. Här dricks det saison, porter och IPA från små danska bryggerier som Gamma och Dry & Bitter. Mat finns inte alltid, men ibland poppar food trucks upp på gården. Istället blir det öl som middag: en flight med små glas, kanske en imperial stout som avslut. Personalen är ölnördig utan att vara snobbig.

Fermentoren
Mat & Dryck
Juni 2025

Fermentoren

Fermentoren är känt för sitt utbud – över 20 öl på fat och lika många på flaska. Här dricks det saison, porter och IPA från små danska bryggerier som Gamma och Dry & Bitter. Mat finns inte alltid, men ibland poppar food trucks upp på gården. Istället blir det öl som middag: en flight med små glas, kanske en imperial stout som avslut. Personalen är ölnördig utan att vara snobbig.

Fermentoren
Mat & Dryck
Juni 2025

Fermentoren

Fermentoren är känt för sitt utbud – över 20 öl på fat och lika många på flaska. Här dricks det saison, porter och IPA från små danska bryggerier som Gamma och Dry & Bitter. Mat finns inte alltid, men ibland poppar food trucks upp på gården. Istället blir det öl som middag: en flight med små glas, kanske en imperial stout som avslut. Personalen är ölnördig utan att vara snobbig.

Om Galore

Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.

Galore

Propellergatan 2
211 15 Malmö

info@galoreweekend.se

Copyright , Galore.