Atze sammanfattar allt som svensk krog inte är. Ett hål-i-väggen cocktailbar, väldigt intimt och med personlig service från ägaren som oftast är den enda som arbetar. Känslan är påtagligt östeuropeisk, i den positiva bemärkelsen, med stor inspiration från urbana Berlin. Drinkarna är on-point! Atze köper endast från mindre och kavitetssäkra spritproducenter. Hos Atze är allt ett hantverk, från den egenbyggda baren till isen, som görs och förädlas av ägaren som är på plats varje dag.
Enghavevej 55
Atze sammanfattar allt som svensk krog inte är. Ett hål-i-väggen cocktailbar, väldigt intimt och med personlig service från ägaren som oftast är den enda som arbetar. Känslan är påtagligt östeuropeisk, i den positiva bemärkelsen, med stor inspiration från urbana Berlin. Drinkarna är on-point! Atze köper endast från mindre och kavitetssäkra spritproducenter. Hos Atze är allt ett hantverk, från den egenbyggda baren till isen, som görs och förädlas av ägaren som är på plats varje dag.
Enghavevej 55
På en smal träbrygga ute på Refshaleøen ligger La Banchina – en vinbar, bastu och restaurang i ett före detta båthus. Naturviner serveras ur flaskor med handskrivna etiketter, maten är säsongsbetonad och ofta vegetarisk. Gäster badar direkt från bryggan mellan rätter och glas. Det är litet, enkelt och charmigt rörigt – ett ställe där man tappar tiden och kommer hem med salt i håret.
På en smal träbrygga ute på Refshaleøen ligger La Banchina – en vinbar, bastu och restaurang i ett före detta båthus. Naturviner serveras ur flaskor med handskrivna etiketter, maten är säsongsbetonad och ofta vegetarisk. Gäster badar direkt från bryggan mellan rätter och glas. Det är litet, enkelt och charmigt rörigt – ett ställe där man tappar tiden och kommer hem med salt i håret.
På en smal träbrygga ute på Refshaleøen ligger La Banchina – en vinbar, bastu och restaurang i ett före detta båthus. Naturviner serveras ur flaskor med handskrivna etiketter, maten är säsongsbetonad och ofta vegetarisk. Gäster badar direkt från bryggan mellan rätter och glas. Det är litet, enkelt och charmigt rörigt – ett ställe där man tappar tiden och kommer hem med salt i håret.
En ny detaljplan öppnar för helt nya bostadskvarter intill Mejeriet i Lund. På ett område som avgränsas av Södra Vägen, Stora Södergatan, Södra Esplanaden och Tullgatan ska det byggas tre slutna kvarter med privata innergårdar och fyra så kallade parkhus. Därmed utvidgas Lunds stadskärna söderut. Totalt ska det bli cirka 500 nya hyres- och bostadsrätter i hus som blir från fem till sju våningar höga. Parkering kommer att finnas i en gemensam anläggning i kvarteret närmast Tullgatan.
En ny detaljplan öppnar för helt nya bostadskvarter intill Mejeriet i Lund. På ett område som avgränsas av Södra Vägen, Stora Södergatan, Södra Esplanaden och Tullgatan ska det byggas tre slutna kvarter med privata innergårdar och fyra så kallade parkhus. Därmed utvidgas Lunds stadskärna söderut. Totalt ska det bli cirka 500 nya hyres- och bostadsrätter i hus som blir från fem till sju våningar höga. Parkering kommer att finnas i en gemensam anläggning i kvarteret närmast Tullgatan.
En ny detaljplan öppnar för helt nya bostadskvarter intill Mejeriet i Lund. På ett område som avgränsas av Södra Vägen, Stora Södergatan, Södra Esplanaden och Tullgatan ska det byggas tre slutna kvarter med privata innergårdar och fyra så kallade parkhus. Därmed utvidgas Lunds stadskärna söderut. Totalt ska det bli cirka 500 nya hyres- och bostadsrätter i hus som blir från fem till sju våningar höga. Parkering kommer att finnas i en gemensam anläggning i kvarteret närmast Tullgatan.
Menyn är oväntat ambitiös för att vara en husbåt: fiskgryta, mackor med rostbiff, dagsfärsk torsk med picklad rödlök. Öl från faten, vin från box. Det räcker. Man sitter på däck, ofta axel mot axel, med utsikt över kanalen och båttrafiken. Ibland kommer jazztrio, ibland är det bara en radio som spelar från styrhytten. Ett vardagsställe – fast på vatten.
Menyn är oväntat ambitiös för att vara en husbåt: fiskgryta, mackor med rostbiff, dagsfärsk torsk med picklad rödlök. Öl från faten, vin från box. Det räcker. Man sitter på däck, ofta axel mot axel, med utsikt över kanalen och båttrafiken. Ibland kommer jazztrio, ibland är det bara en radio som spelar från styrhytten. Ett vardagsställe – fast på vatten.
Menyn är oväntat ambitiös för att vara en husbåt: fiskgryta, mackor med rostbiff, dagsfärsk torsk med picklad rödlök. Öl från faten, vin från box. Det räcker. Man sitter på däck, ofta axel mot axel, med utsikt över kanalen och båttrafiken. Ibland kommer jazztrio, ibland är det bara en radio som spelar från styrhytten. Ett vardagsställe – fast på vatten.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö