Lång frånvaro. När den ikoniska fisk- och skaldjursmarknaden stängdes för fyra år sedan kunde nog ingen ana att renoveringen skulle ta så pass lång tid. Men nu är återinvigningen nära!
Den omstöpta Feskekôrkan kommer att rymma fyra restauranger och två handlare, som tillsammans förfogar över 28 meter fiskdiskar. Verksamheten ska vara öppen även på måndagar, samt sena kvällar, och under sommaren locka med en jättelik uteservering för 400 gäster.
– Verksamhetshetsbeskrivningen stämmer väl överens med vår vision om en utveckling som dockar an till Feskekôrkas historia och själ. Det blir även utökade öppettider, vilket är en viktig förutsättning för både husets fortlevnad och stadsutvecklingen i området, säger Anette Persson, affärsutvecklare hos förvaltaren Higab.
Sedan 1874 har Feskekôrkan varit en av Göteborgs mest kända byggnader, ett populärt besöksmål för de som älskar havets delikatesser. Eftersom den är byggnadsminnesförklarad har upprustningen skett varsamt och därför tagit mycket tid i anspråk.
I år har Feskekôrkan 150-årsjubileum och öppnar 16 maj.
Lång frånvaro. När den ikoniska fisk- och skaldjursmarknaden stängdes för fyra år sedan kunde nog ingen ana att renoveringen skulle ta så pass lång tid. Men nu är återinvigningen nära!
Den omstöpta Feskekôrkan kommer att rymma fyra restauranger och två handlare, som tillsammans förfogar över 28 meter fiskdiskar. Verksamheten ska vara öppen även på måndagar, samt sena kvällar, och under sommaren locka med en jättelik uteservering för 400 gäster.
– Verksamhetshetsbeskrivningen stämmer väl överens med vår vision om en utveckling som dockar an till Feskekôrkas historia och själ. Det blir även utökade öppettider, vilket är en viktig förutsättning för både husets fortlevnad och stadsutvecklingen i området, säger Anette Persson, affärsutvecklare hos förvaltaren Higab.
Sedan 1874 har Feskekôrkan varit en av Göteborgs mest kända byggnader, ett populärt besöksmål för de som älskar havets delikatesser. Eftersom den är byggnadsminnesförklarad har upprustningen skett varsamt och därför tagit mycket tid i anspråk.
I år har Feskekôrkan 150-årsjubileum och öppnar 16 maj.
På 4th of July varje år hålls Nathan’s Hot Dog Eating Contest på Coney Island. Förra årets vinnare, Patrick Bertoletti, åt 58 korvar med bröd på tio minuter. Det slår dock inte Joey Chestnuts rekord från 2021 på 76 stycken korvar med bröd. Utöver rekordåret har Joey tagit förstaplatsen ytterligare 15 gånger!
På 4th of July varje år hålls Nathan’s Hot Dog Eating Contest på Coney Island. Förra årets vinnare, Patrick Bertoletti, åt 58 korvar med bröd på tio minuter. Det slår dock inte Joey Chestnuts rekord från 2021 på 76 stycken korvar med bröd. Utöver rekordåret har Joey tagit förstaplatsen ytterligare 15 gånger!
På 4th of July varje år hålls Nathan’s Hot Dog Eating Contest på Coney Island. Förra årets vinnare, Patrick Bertoletti, åt 58 korvar med bröd på tio minuter. Det slår dock inte Joey Chestnuts rekord från 2021 på 76 stycken korvar med bröd. Utöver rekordåret har Joey tagit förstaplatsen ytterligare 15 gånger!
Gochujang är en koreansk fermenterad chilipasta som liknar Doenjang och Ganjang. Smaken är kryddig, söt, salt och het (från chilipeppar). Gochujang används för att laga koreanska maträtter såsom bibimbap, bulgogi, tteokbokki och mycket mer.
Gochujang är en koreansk fermenterad chilipasta som liknar Doenjang och Ganjang. Smaken är kryddig, söt, salt och het (från chilipeppar). Gochujang används för att laga koreanska maträtter såsom bibimbap, bulgogi, tteokbokki och mycket mer.
Gochujang är en koreansk fermenterad chilipasta som liknar Doenjang och Ganjang. Smaken är kryddig, söt, salt och het (från chilipeppar). Gochujang används för att laga koreanska maträtter såsom bibimbap, bulgogi, tteokbokki och mycket mer.
En traditionell dryck man druckit i Mongoliet i över 2000 år är airag (även kallat kumys i Turkiet). Den kommer ursprungligen från Centralasiens nomadiska ryttarfolk. Airag är en dryck gjord på jäst hästmjölk. Eftersom hästmjölk har relativt hög sockerhalt och lite fett så bildas det vid jäsning mindre mängder alkohol. Airag är väldigt näringsrik och innehåller många friska bakterier som stärker immunförsvaret utöver att främja matsmältningen. Airag serveras traditionellt ur en skål med tillhörande träslev och muggar och smaken ska enligt uppgift vara sur och lite lätt bubblande. Vill man prova kan man köpa Zollmann Stutenmilch på nätet från Tyskland. Borde vara samma samma.
En traditionell dryck man druckit i Mongoliet i över 2000 år är airag (även kallat kumys i Turkiet). Den kommer ursprungligen från Centralasiens nomadiska ryttarfolk. Airag är en dryck gjord på jäst hästmjölk. Eftersom hästmjölk har relativt hög sockerhalt och lite fett så bildas det vid jäsning mindre mängder alkohol. Airag är väldigt näringsrik och innehåller många friska bakterier som stärker immunförsvaret utöver att främja matsmältningen. Airag serveras traditionellt ur en skål med tillhörande träslev och muggar och smaken ska enligt uppgift vara sur och lite lätt bubblande. Vill man prova kan man köpa Zollmann Stutenmilch på nätet från Tyskland. Borde vara samma samma.
En traditionell dryck man druckit i Mongoliet i över 2000 år är airag (även kallat kumys i Turkiet). Den kommer ursprungligen från Centralasiens nomadiska ryttarfolk. Airag är en dryck gjord på jäst hästmjölk. Eftersom hästmjölk har relativt hög sockerhalt och lite fett så bildas det vid jäsning mindre mängder alkohol. Airag är väldigt näringsrik och innehåller många friska bakterier som stärker immunförsvaret utöver att främja matsmältningen. Airag serveras traditionellt ur en skål med tillhörande träslev och muggar och smaken ska enligt uppgift vara sur och lite lätt bubblande. Vill man prova kan man köpa Zollmann Stutenmilch på nätet från Tyskland. Borde vara samma samma.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö