
Lång frånvaro. När den ikoniska fisk- och skaldjursmarknaden stängdes för fyra år sedan kunde nog ingen ana att renoveringen skulle ta så pass lång tid. Men nu är återinvigningen nära!
Den omstöpta Feskekôrkan kommer att rymma fyra restauranger och två handlare, som tillsammans förfogar över 28 meter fiskdiskar. Verksamheten ska vara öppen även på måndagar, samt sena kvällar, och under sommaren locka med en jättelik uteservering för 400 gäster.
– Verksamhetshetsbeskrivningen stämmer väl överens med vår vision om en utveckling som dockar an till Feskekôrkas historia och själ. Det blir även utökade öppettider, vilket är en viktig förutsättning för både husets fortlevnad och stadsutvecklingen i området, säger Anette Persson, affärsutvecklare hos förvaltaren Higab.
Sedan 1874 har Feskekôrkan varit en av Göteborgs mest kända byggnader, ett populärt besöksmål för de som älskar havets delikatesser. Eftersom den är byggnadsminnesförklarad har upprustningen skett varsamt och därför tagit mycket tid i anspråk.
I år har Feskekôrkan 150-årsjubileum och öppnar 16 maj.
Lång frånvaro. När den ikoniska fisk- och skaldjursmarknaden stängdes för fyra år sedan kunde nog ingen ana att renoveringen skulle ta så pass lång tid. Men nu är återinvigningen nära!
Den omstöpta Feskekôrkan kommer att rymma fyra restauranger och två handlare, som tillsammans förfogar över 28 meter fiskdiskar. Verksamheten ska vara öppen även på måndagar, samt sena kvällar, och under sommaren locka med en jättelik uteservering för 400 gäster.
– Verksamhetshetsbeskrivningen stämmer väl överens med vår vision om en utveckling som dockar an till Feskekôrkas historia och själ. Det blir även utökade öppettider, vilket är en viktig förutsättning för både husets fortlevnad och stadsutvecklingen i området, säger Anette Persson, affärsutvecklare hos förvaltaren Higab.
Sedan 1874 har Feskekôrkan varit en av Göteborgs mest kända byggnader, ett populärt besöksmål för de som älskar havets delikatesser. Eftersom den är byggnadsminnesförklarad har upprustningen skett varsamt och därför tagit mycket tid i anspråk.
I år har Feskekôrkan 150-årsjubileum och öppnar 16 maj.

Sjönöt (Trapa natans) är en vattenväxt från Eurasien och Afrika. Den kallas också buffelnöt, fladdermusnöt, Batman-nöt, djävuls-pod eller mustaschnöt. Den sista platsen i Sverige som sjönöten växte vilt var i Ranviken, sjön Immeln i nordöstra Skåne.

Sjönöt (Trapa natans) är en vattenväxt från Eurasien och Afrika. Den kallas också buffelnöt, fladdermusnöt, Batman-nöt, djävuls-pod eller mustaschnöt. Den sista platsen i Sverige som sjönöten växte vilt var i Ranviken, sjön Immeln i nordöstra Skåne.

Sjönöt (Trapa natans) är en vattenväxt från Eurasien och Afrika. Den kallas också buffelnöt, fladdermusnöt, Batman-nöt, djävuls-pod eller mustaschnöt. Den sista platsen i Sverige som sjönöten växte vilt var i Ranviken, sjön Immeln i nordöstra Skåne.

Investmentbolaget Backahill säljer efter flera års satsningar Foodhills, med fabriken i Bjuv, till Apetit. Det finska bolaget tar därmed över Sveriges största producent av gröna ärtor. – Tidpunkten känns helt rätt för att en industriell ägare med stark branschkompetens ska kunna utveckla Foodhills till nästa nivå, säger Lennart Mauritzson, vd för Backahill. Anläggningen i Bjuv har en kapacitet på cirka 15 000 ton och kan på sikt dubbla produktionen.

Investmentbolaget Backahill säljer efter flera års satsningar Foodhills, med fabriken i Bjuv, till Apetit. Det finska bolaget tar därmed över Sveriges största producent av gröna ärtor. – Tidpunkten känns helt rätt för att en industriell ägare med stark branschkompetens ska kunna utveckla Foodhills till nästa nivå, säger Lennart Mauritzson, vd för Backahill. Anläggningen i Bjuv har en kapacitet på cirka 15 000 ton och kan på sikt dubbla produktionen.

Investmentbolaget Backahill säljer efter flera års satsningar Foodhills, med fabriken i Bjuv, till Apetit. Det finska bolaget tar därmed över Sveriges största producent av gröna ärtor. – Tidpunkten känns helt rätt för att en industriell ägare med stark branschkompetens ska kunna utveckla Foodhills till nästa nivå, säger Lennart Mauritzson, vd för Backahill. Anläggningen i Bjuv har en kapacitet på cirka 15 000 ton och kan på sikt dubbla produktionen.

Kollar just nu på en dansk serie med det lite missvisande namnet Legenden. Man får ju onekligen en smula fantasyvibbar av den titeln men några tomtar och troll är det knappast frågan om här. (Och den engelska titeln är nästan ännu sämre: The Asset, alltså i betydelsen Tillgången. Men det är svårt att bortse från ordet Ass på något sätt). Hursomhelst är titeln det enda som är dåligt med Legenden. Detta är en sån där riktigt högkvalitativ thrillerserie som våra grannar på andra sidan sundet tycks vara så mycket bättre på än oss.

Kollar just nu på en dansk serie med det lite missvisande namnet Legenden. Man får ju onekligen en smula fantasyvibbar av den titeln men några tomtar och troll är det knappast frågan om här. (Och den engelska titeln är nästan ännu sämre: The Asset, alltså i betydelsen Tillgången. Men det är svårt att bortse från ordet Ass på något sätt). Hursomhelst är titeln det enda som är dåligt med Legenden. Detta är en sån där riktigt högkvalitativ thrillerserie som våra grannar på andra sidan sundet tycks vara så mycket bättre på än oss.

Kollar just nu på en dansk serie med det lite missvisande namnet Legenden. Man får ju onekligen en smula fantasyvibbar av den titeln men några tomtar och troll är det knappast frågan om här. (Och den engelska titeln är nästan ännu sämre: The Asset, alltså i betydelsen Tillgången. Men det är svårt att bortse från ordet Ass på något sätt). Hursomhelst är titeln det enda som är dåligt med Legenden. Detta är en sån där riktigt högkvalitativ thrillerserie som våra grannar på andra sidan sundet tycks vara så mycket bättre på än oss.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö