Alfa Laval har skrivit avtal om att köpa den franska affärsenheten Fives Cryogenics, en del av Fives Group, för 800 miljoner euro – motsvarande cirka 9 miljarder kronor.
Kryoteknik används för att kyla ner gaser till mycket låga temperaturer och är avgörande för exempelvis vätgas, LNG och koldioxidinfångning.
– Fives Cryogenics är ett utmärkt tillskott till Alfa Laval och vi ser stor affärspotential, säger vd Tom Erixon.
Företaget har över 700 anställda och tillverkning i Frankrike, Kina och Schweiz. Förvärvet väntas slutföras senare i år och verksamheten blir en ny enhet inom Alfa Lavals energidivision.
Alfa Laval har skrivit avtal om att köpa den franska affärsenheten Fives Cryogenics, en del av Fives Group, för 800 miljoner euro – motsvarande cirka 9 miljarder kronor.
Kryoteknik används för att kyla ner gaser till mycket låga temperaturer och är avgörande för exempelvis vätgas, LNG och koldioxidinfångning.
– Fives Cryogenics är ett utmärkt tillskott till Alfa Laval och vi ser stor affärspotential, säger vd Tom Erixon.
Företaget har över 700 anställda och tillverkning i Frankrike, Kina och Schweiz. Förvärvet väntas slutföras senare i år och verksamheten blir en ny enhet inom Alfa Lavals energidivision.
Gochujang är en koreansk fermenterad chilipasta som liknar Doenjang och Ganjang. Smaken är kryddig, söt, salt och het (från chilipeppar). Gochujang används för att laga koreanska maträtter såsom bibimbap, bulgogi, tteokbokki och mycket mer.
Gochujang är en koreansk fermenterad chilipasta som liknar Doenjang och Ganjang. Smaken är kryddig, söt, salt och het (från chilipeppar). Gochujang används för att laga koreanska maträtter såsom bibimbap, bulgogi, tteokbokki och mycket mer.
Gochujang är en koreansk fermenterad chilipasta som liknar Doenjang och Ganjang. Smaken är kryddig, söt, salt och het (från chilipeppar). Gochujang används för att laga koreanska maträtter såsom bibimbap, bulgogi, tteokbokki och mycket mer.
En traditionell dryck man druckit i Mongoliet i över 2000 år är airag (även kallat kumys i Turkiet). Den kommer ursprungligen från Centralasiens nomadiska ryttarfolk. Airag är en dryck gjord på jäst hästmjölk. Eftersom hästmjölk har relativt hög sockerhalt och lite fett så bildas det vid jäsning mindre mängder alkohol. Airag är väldigt näringsrik och innehåller många friska bakterier som stärker immunförsvaret utöver att främja matsmältningen. Airag serveras traditionellt ur en skål med tillhörande träslev och muggar och smaken ska enligt uppgift vara sur och lite lätt bubblande. Vill man prova kan man köpa Zollmann Stutenmilch på nätet från Tyskland. Borde vara samma samma.
En traditionell dryck man druckit i Mongoliet i över 2000 år är airag (även kallat kumys i Turkiet). Den kommer ursprungligen från Centralasiens nomadiska ryttarfolk. Airag är en dryck gjord på jäst hästmjölk. Eftersom hästmjölk har relativt hög sockerhalt och lite fett så bildas det vid jäsning mindre mängder alkohol. Airag är väldigt näringsrik och innehåller många friska bakterier som stärker immunförsvaret utöver att främja matsmältningen. Airag serveras traditionellt ur en skål med tillhörande träslev och muggar och smaken ska enligt uppgift vara sur och lite lätt bubblande. Vill man prova kan man köpa Zollmann Stutenmilch på nätet från Tyskland. Borde vara samma samma.
En traditionell dryck man druckit i Mongoliet i över 2000 år är airag (även kallat kumys i Turkiet). Den kommer ursprungligen från Centralasiens nomadiska ryttarfolk. Airag är en dryck gjord på jäst hästmjölk. Eftersom hästmjölk har relativt hög sockerhalt och lite fett så bildas det vid jäsning mindre mängder alkohol. Airag är väldigt näringsrik och innehåller många friska bakterier som stärker immunförsvaret utöver att främja matsmältningen. Airag serveras traditionellt ur en skål med tillhörande träslev och muggar och smaken ska enligt uppgift vara sur och lite lätt bubblande. Vill man prova kan man köpa Zollmann Stutenmilch på nätet från Tyskland. Borde vara samma samma.
Siffror och statistik kring vem som äter mest kött, vilken sås som är godast och alla tänkbara varianter av pommes.
Siffror och statistik kring vem som äter mest kött, vilken sås som är godast och alla tänkbara varianter av pommes.
Siffror och statistik kring vem som äter mest kött, vilken sås som är godast och alla tänkbara varianter av pommes.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö