En ny restaurang med fokus på grönsaker öppnar upp i Mat & Choklads gamla lokaler på Amiralsgatan.
Bakom satsningen står en av Malmös mest prisade krögarveteraner, Tomas Gustafsson, som gjort sig känd bland annat genom att vara ena halvan av Pembert & Gustafsson som startade upp Lokal 17 i Studio samt för att sedan 2021 ha lett Matverkstaden i Lokstallarna i Kirseberg.
Gustafsson tar över en av Mat & Choklads två lokaler. Redan nu kommer den att användas som preppkök till Matverkstaden, men i höst öppnar lunch- och kvällsrestaurang upp. Arbetsnamnet på den kvarterskrog Gustafsson vill skapa är Kv Flora.
– Det finns en charm i krogen som jag helt enkelt har saknat så jag har kollat på en del lokaler. Den här är väldigt trevlig, jag gillar källarvåningar – det blir lite dansk känsla, säger Tomas Gustafsson mitt i spacklingen och målandet.
– Det blir mycket fokus på grönsaker, kvarterskrogskänsla men kanske inte den klassiska kvartersmaten. Någon gång i vår håller vi nog öppet ett par dagar för att känna på läget. Sedan öppnar vi på riktigt i september eller oktober.
En ny restaurang med fokus på grönsaker öppnar upp i Mat & Choklads gamla lokaler på Amiralsgatan.
Bakom satsningen står en av Malmös mest prisade krögarveteraner, Tomas Gustafsson, som gjort sig känd bland annat genom att vara ena halvan av Pembert & Gustafsson som startade upp Lokal 17 i Studio samt för att sedan 2021 ha lett Matverkstaden i Lokstallarna i Kirseberg.
Gustafsson tar över en av Mat & Choklads två lokaler. Redan nu kommer den att användas som preppkök till Matverkstaden, men i höst öppnar lunch- och kvällsrestaurang upp. Arbetsnamnet på den kvarterskrog Gustafsson vill skapa är Kv Flora.
– Det finns en charm i krogen som jag helt enkelt har saknat så jag har kollat på en del lokaler. Den här är väldigt trevlig, jag gillar källarvåningar – det blir lite dansk känsla, säger Tomas Gustafsson mitt i spacklingen och målandet.
– Det blir mycket fokus på grönsaker, kvarterskrogskänsla men kanske inte den klassiska kvartersmaten. Någon gång i vår håller vi nog öppet ett par dagar för att känna på läget. Sedan öppnar vi på riktigt i september eller oktober.
Christian Tang kan bäst beskrivas som lika delar cocktailbartender och dryckeskemist. Och som nörden han är skapar är han magi med smaker. Pavillon de Verre ligger mysigt belagt inne i Torvehallerna och är en förlängning av deras destilleri, A Verre; som bla gör alkoholfria drycker för vuxna smaklökar. Förutom cocktails serverar de även välkomponerade smårätter och erbjuder en lite flask-shop för hemmakonsumtion. Bästa tiden att besöka; när en önskar ett dimmigt sinne, kistan full med mat och med påsen full av flask-klirr.
Christian Tang kan bäst beskrivas som lika delar cocktailbartender och dryckeskemist. Och som nörden han är skapar är han magi med smaker. Pavillon de Verre ligger mysigt belagt inne i Torvehallerna och är en förlängning av deras destilleri, A Verre; som bla gör alkoholfria drycker för vuxna smaklökar. Förutom cocktails serverar de även välkomponerade smårätter och erbjuder en lite flask-shop för hemmakonsumtion. Bästa tiden att besöka; när en önskar ett dimmigt sinne, kistan full med mat och med påsen full av flask-klirr.
Christian Tang kan bäst beskrivas som lika delar cocktailbartender och dryckeskemist. Och som nörden han är skapar är han magi med smaker. Pavillon de Verre ligger mysigt belagt inne i Torvehallerna och är en förlängning av deras destilleri, A Verre; som bla gör alkoholfria drycker för vuxna smaklökar. Förutom cocktails serverar de även välkomponerade smårätter och erbjuder en lite flask-shop för hemmakonsumtion. Bästa tiden att besöka; när en önskar ett dimmigt sinne, kistan full med mat och med påsen full av flask-klirr.
När nomakockar går loss och skapar den bästa burgerplatsen i byen. Då är det mer än bara eminenta burgers på menyn. Cocktails, hemgjord glass, grönskande godsaker, pop ups. Spana in och planera ditt besök genast. Här finns även en take away corner och du kan köpa med flaskor hem. Ligger på andra sidan Inderhavnsbroen från Nyhavn, precis efter Broens Street Food.
När nomakockar går loss och skapar den bästa burgerplatsen i byen. Då är det mer än bara eminenta burgers på menyn. Cocktails, hemgjord glass, grönskande godsaker, pop ups. Spana in och planera ditt besök genast. Här finns även en take away corner och du kan köpa med flaskor hem. Ligger på andra sidan Inderhavnsbroen från Nyhavn, precis efter Broens Street Food.
När nomakockar går loss och skapar den bästa burgerplatsen i byen. Då är det mer än bara eminenta burgers på menyn. Cocktails, hemgjord glass, grönskande godsaker, pop ups. Spana in och planera ditt besök genast. Här finns även en take away corner och du kan köpa med flaskor hem. Ligger på andra sidan Inderhavnsbroen från Nyhavn, precis efter Broens Street Food.
Du har väl inte missat de mjuka lite chewy godsakerna från asien under namnet Mochi. En mäkta populär dessert vars deg görs på rismjölk och sedan kan fyllas med det mesta som en kaka. Men finns även i glassform. Här har du ett Mochi konditori som erbjuder färska hemgjorda godsaker i alla färger.
Du har väl inte missat de mjuka lite chewy godsakerna från asien under namnet Mochi. En mäkta populär dessert vars deg görs på rismjölk och sedan kan fyllas med det mesta som en kaka. Men finns även i glassform. Här har du ett Mochi konditori som erbjuder färska hemgjorda godsaker i alla färger.
Du har väl inte missat de mjuka lite chewy godsakerna från asien under namnet Mochi. En mäkta populär dessert vars deg görs på rismjölk och sedan kan fyllas med det mesta som en kaka. Men finns även i glassform. Här har du ett Mochi konditori som erbjuder färska hemgjorda godsaker i alla färger.
Galore är ett mediabolag som informerar, guidar, underhåller och inspirerar genom tidningar och event. Det redaktionella innehållet är i huvudsak nöje och näringsliv.
Propellergatan 2
211 15 Malmö